Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

15.500 αναπληρωτές για τα κενά στα σχολεία

Την πρόσληψη 15.500 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα κληθούν να καλύψουν τα κενά στα σχολεία της χώρας ανακοίνωσε χθες στους εκπροσώπους της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΔΟΕ) η υπουργός Παιδείας κυρία Αννα Διαμαντοπούλου . Η συνάντηση της...
υπουργού Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς έγινε αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, καθώς η λειτουργία των σχολείων τη νέα σχολική χρονιά και η αναμόρφωση του προσανατολισμού τους αποτελούν μία από τις προτεραιότητές της. Σήμερα ωστόσο διοργανώνεται η πρώτη κινητοποίηση εκπαιδευτικών ομοσπονδιών με τη μορφή παράστασης διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας στο Μαρούσι.

Κύριο θέμα συζήτησης χθες, όπως είναι φυσικό, ήταν τα τεράστια κενά που καταγράφονται εφέτος στα σχολεία. Και αυτό γιατί, όπως φανερώνουν τα στοιχεία, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σε λίγες ημέρες θα πρέπει να καλυφθούν 10.000 με 12.000 κενές θέσεις σε διδακτικό προσωπικό. Πάντως, εκπαιδευτικοί δηλώνουν ότι είναι πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα στα σχολεία αν το υπουργείο Παιδείας ζητήσει μεγάλο αριθμό υπερωριών ή μετακινήσεις εκπαιδευτικών μεταξύ διαφορετικών πόλεων για την κάλυψη κενών.

Οι εκπρόσωποι των δασκάλων, από την πλευρά τους, ζήτησαν από την υπουργό Παιδείας να ολοκληρωθεί ο δεύτερος κύκλος των αποσπάσεων που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες, προτού γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Ακόμη ζήτησαν να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί εφόσον φυσικά υπάρχουν κενά στις αντίστοιχες περιοχές.

Δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να προχωρήσει σε συγχώνευση σχολικών τμημάτων και αύξηση των μαθητών στις σχολικές τάξεις. Παράλληλα το υπουργείο έδωσε προθεσμία ως τις 5 Σεπτεμβρίου για να καταγράψουν τα σχολεία στην «ηλεκτρονική κάρτα» τους τον αριθμό των εγγεγραμμένων μαθητών ανά τμήμα.
"To BHMA"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών