Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Αυγούστου 26, 2010

Γιατί η ΝΔ δεν πείθει ακόμα;

Οι καλές προθέσεις απέχουν από την πραγματικότητα όσο απέχει … δημοσκοπικά η Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό και στην Ρηγίλλης αυτό που πρέπει να κάνουν τους επόμενους μήνες είναι να μετουσιώσουν τις προθέσεις σε πειστικές απαντήσεις για την οικονομία, σε μια χρονική στιγμή που η λαίλαπα του ΠΑΣΟΚ καίει περισσότερο κι απ’ ότι οι πυρκαγιές στην Κάρυστο.
Αν ρωτήσει κανείς έναν μέσο Ελληνα, έναν απλό πολίτη που δεν είναι λαμόγιο, εργάζεται, αγωνιά, βιώνει την καταστροφική πολιτική του ΔΝΤ, σιχαίνεται το ΠΑΣΟΚ, δεν αντέχει τον Παπανδρέου, «γιατί η Νέα Δημοκρατία δεν πείθει;», θα λάβει πολλές και ουσιώδεις απαντήσεις.
Τέτοιοι πολίτες είναι πολλοί και είναι πραγματικοί, όχι σαν εκείνους που πλησιάζουν τον Παπανδρέου και του λένε ότι δίνουν το μισθό τους για να σωθεί η πατρίδα.
Αυτό θα είναι το επόμενο διάστημα το κρίσιμο ερώτημα που θα αναζητά απάντηση τόσο στη ΝΔ όσο...
και μεταξύ των πολιτών που αναζητούν διέξοδο από τη μαυρίλα και την καταχνιά: Ζητούν τον άλλο δρόμο και περιμένουν πειστικές απαντήσεις από τη Νέα Δημοκρατία και κυρίως τον Αντώνη Σαμαρά. Σαφώς οι προθέσεις, είπαμε, είναι καλές, όμως αυτό που απαιτείται πάνω απ’ όλα είναι ουσιαστικό και κατανοητό απο το λαό πρόγραμμα εξόδου από την κρίση.
Βέβαια, θα αναρωτηθεί κανείς: δεν κατέθεσε η ΝΔ προτάσεις οι οποίες «θάφτηκαν» και δεν πέρασαν στον κόσμο; Ακόμη κι αυτό είναι ένα στοίχημα για τον Αντ. Σαμαρά και τα στελέχη που τον περιβάλλουν. Να περάσει την άλλη άποψη, να διαφοροποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ, απο την κυρίαρχη άποψη του «όλοι ίδιοι είναι» που έχουν επιβάλλει τα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης.
Στο ερώτημα, λοιπόν «Γιατί η ΝΔ δεν πείθει» εμείς, μέσοι πολίτες που αγωνιούμε στέλνουμε την άποψή μας για τη ΝΔ μέσω του Antinews  με την ελπίδα ότι κάποιοι εκεί στην Ρηγίλλης την λάβουν υπόψη τους ως κραυγή αγωνίας και αλλάξουν. Και όσο συντομότερα, τόσο καλύτερα.
  1. Η ΝΔ δεν πείθει διότι είναι πολύ πρόσφατη η «γαλάζια» περιπέτεια της χώρας. Εστω κι αν δε συμφωνούν όλοι, υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ακόμη ότι η κυβέρνηση Καραμανλή τα διέλυσε όλα, κι αυτή ευθύνεται για το κατάντημα της χώρας. Το «αμαρτωλό» παρελθόν, λοιπόν, οι κακές οικονομικές πολιτικές που υλοποιήθηκαν είναι η πρώτη και κύρια αιτία.
  2. Η ΝΔ δεν πείθει διότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει το ίδιο … Νέα Δημοκρατία. Είναι σαν να έχουμε ένα κόμμα με διαφορετικά ονόματα, ή δύο πόλους. Φυσικά δεν ευθύνεται γι’ αυτό η ΝΔ, αλλά η κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ προς το νεοφιλελευθερισμό, θέτει μια ακόμα πρόκληση προς τον Αν. Σαμαρά για το «κάτι άλλο», κάτι εντελώς καινούργιο με προοπτική.
  3. Η ΝΔ δεν πείθει διότι το ΠΑΣΟΚ, «μανούλα» στα επικοινωνιακά, της έχει αφαιρέσει τις προσβάσεις στην ενημέρωση. Ο κόσμος δύσκολα μαθαίνει τις προτάσεις της Ρηγίλλης. Σ’ αυτό φταίει και το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ισχυρές κεντροδεξιές εφημερίδες και Μέσα Ενημέρωσης. Επίσης, αν και υπάρχει ραγδαία βελτίωση τον τελευταίο καιρό, το επικοινωνιακό όργανο της ΝΔ πέρασε μια φάση χειμερίας νάρκης που στοίχισε στο κόμμα διότι έγιναν κοσμοϊστορικά γεγονότα σε αυτούς τους 9 δραματικούς μήνες.
  4. Η ΝΔ δεν πείθει διότι συνεχίζει να σπαράσσεται από εσωκομματικές έριδες. Η Κεντροδεξιά δίνει την εντύπωση ότι είναι διασπασμένη σε χίλια κομμάτια και δίνει άπλετο χώρο στην Κεντροαριστερά να κάνει το παιχνίδι της ελεύθερα. Ο κόσμος που βλέπει τον αλληλοσπαραγμό το πρώτο που λέει είναι: «η ΝΔ δεν είναι ικανή να διαχειριστεί τα του οίκου της, θα κυβερνήσει ξανά τη χώρα»; Το στοίχημα λοιπόν είναι να γίνει γρήγορα το ξεκαθάρισμα, να υπάρξει συσπείρωση και στοχοπροσήλωση στην ανάπτυξη του νέου πόλου, της νέας πρότασης.
  5. Η ΝΔ δεν πείθει, κυρίως στα οικονομικά, διότι δε βγαίνουν οι πρωτοκλασάτοι μπροστά να εξηγήσουν στον κόσμο τι θέλει να πει. Αυτή η ιδιότυπη «λευκή απεργία» κορυφαίων της ΝΔ πληγώνει το κόμμα και αφαιρεί την επαναπροσέγγιση του κόσμου. Ο Σαμαράς μοιάζει να δίνει μόνος του τη μάχη στην οικονομία. Βεβαίως και ήταν σωστές οι κινήσεις του στην επάνδρωση του οικονομικού επιτελείου του, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα πολλά ώστε να ανταποκριθεί αυτό το επιτελείο στο ρόλο του. Να δώσει δηλαδή με σαφήνεια την άλλη πρόταση. Καλές οι ατάκες και τα ευφυολογήματα αλλά χρειάζονται πιο δυνατές παρεμβάσεις που θα κάνουν γκελ στον κόσμο. Και πάνω απ’ όλα χρειάζεται εκστρατεία ενημέρωσης του κόσμου με καθημερινές επαφές, κυρίως στην επαρχία.
  6. Η ΝΔ δεν πείθει γιατί κάποιοι δε θέλουν να πείσει. Κάποιοι επιδιώκουν τη διάλυση, την ήττα, την καταστροφή προκειμένου να επενδύσουν στα καμένα. Κάποιοι που μοιάζουν με τα κοράκια που έρχονται να βρουν το θήραμά τους, θέλουν νεκρή τη ΝΔ για να την κάνουν μαγαζάκι τους. Από την Αγία Οικογένεια μέχρι τους γιαλατζί νεοδημοκράτες που βλέπουν φως και μπαίνουν.
  7. Τέλος, η ΝΔ δεν πείθει διότι ο κ. Παπανδρέου είναι αυτή τη στιγμή ο αρεστός των ντόπιων και ξένων συμφερόντων. Και αυτό δεν είναι κάτι αόριστο. Οι Αμερικανοί με το ΔΝΤ τους, οι Ευρωπαίοι με την ΕΚΤ τους και οι βιομήχανοι με τα τεράστια κέρδη τους, έχουν τον άνθρωπό τους. Δεν θα τον αλλάξουν, παρά μόνο όταν θα τον στύψουν.
Αυτά κι άλλα πολλά θα μπορούσε κάποιος να πει για τη ΝΔ και θεωρούμε χρήσιμη την συμβολή των αναγνωστών του antinews, στο διάλογο που γίνεται μέσω της ιστοσελίδας και ελπίζουμε ότι τον διαβάζουν εκεί στην Ρηγίλλης.
Αυτό που εμείς επαναλαμβάνουμε είναι ότι πρέπει άμεσα να υπάρξει πειστική πρόταση που θα δοθεί ξεκάθαρα και χωρίς περικοκλάδες. Μια πρόταση που ουσιαστικά θα αφήνει πίσω το αμαρτωλό παρελθόν, θα προχωρά μπροστά και θα δίνει ένα όραμα στον κόσμο.
Ο Σεπτέμβρης με την κοινωνική αναταραχή, τη ΔΕΘ, την προετοιμασία των εκλογών, τα νέα μέτρα, είναι ιδανικός μήνας για να ξεκαθαριστεί η πρόταση της ΝΔ για γρηγορότερη έξοδο από το Μνημόνιο. Πώς, πότε, με ποιο τρόπο και με ποια προοπτική είναι τα νέα ερωτήματα.
Και ο Αντώνης Σαμαράς, ας μην ξεχνά ότι στην ΔΕΘ του προσφέρεται μια μοναδική ευκαιρια για να κερδίσει όσα δεν πέτυχε σε ένα χρόνο. Θα είναι μόνος του με τον λαό επι ώρες (συνέντευξη, ομιλία κλπ) και κανένας δεν θα μπορεί να «κόψει», ή να «στήσει» τις παρεμβάσεις του.
antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών