Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Σεπτεμβρίου 25, 2010

Χριστόφιας: "Σεβασμό στην ανεξαρτησία της Κύπρου από την Τουρκία"

«Η Τουρκία πρέπει να δείξει σεβασμό στην ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και να βοηθήσει στην επίτευξη συμφωνίας που θα επανενώνει την Κύπρο και το λαό της», τόνισε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, μιλώντας από το βήμα των εργασιών της 65ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Κύπριος ηγέτης αναφέρθηκε στην...
36χρονη τουρκική κατοχή και στις ανθρωπιστικές διαστάσεις του προβλήματος, παρουσιάζοντας τις προτάσεις του για «να δοθεί ώθηση στη διαπραγματευτική διαδικασία».

Στην αρχή της ομιλίας του έκανε αναφορά στις προσπάθειες που καταβάλλονται για λύση του Μεσανατολικού, επισημαίνοντας ότι «η λύση πρέπει να οδηγεί στη δημιουργία ενός ανεξάρτητου και κυρίαρχου Παλαιστινιακού κράτους που θα συνυπάρχει δίπλα στο κράτος του Ισραήλ. Η Κύπρος, μαζί με την Ελλάδα», όπως ανέφερε «έχουν υποβάλει από κοινού πρόταση για να ανοίξουν ένα θαλάσσιο διάδρομο ανθρωπιστικής βοήθειας προς το λαό της Γάζας, αξιοποιώντας την εγγύτητα της Κύπρου στην περιοχή και τις καλές μας σχέσεις με όλες τις πλευρές».

Μιλώντας για τις προσπάθειες που καταβάλλει για τη συνολική επίλυση του Κυπριακού, ο πρόεδρος της Κύπρου, τόνισε : «Από την εκλογή μου το 2008 έχω εμπλακεί ενεργά με την ηγεσία της Τουρκοκυπριακής κοινότητας σε μια κυπριακής ιδιοκτησίας διαδικασία μέσα στα πλαίσια των Καλών Υπηρεσιών του Γενικού Γραμματέα, για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής συμφωνημένης λύσης επί των συνταγματικών και άλλων εσωτερικών πτυχών του προβλήματος.

Μετά από δύο χρόνια, αξιολογώντας τη διαδικασία, πρέπει να πούμε ότι ανεξαρτήτως των δυσκολιών επιτεύχθηκε πρόοδος σε ορισμένα θέματα παρότι δεν είναι η αναμενόμενη. Όταν ξεκινήσαμε, είχαμε συμφωνήσει με το Γενικό Γραμματέα ότι δεν θα υπάρξουν τεχνητά χρονοδιαγράμματα, ούτε ξένες παρεμβάσεις υπό τη μορφή επιδιαιτησίας ή υποβολής έτοιμων λύσεων».
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών