Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 26, 2010

Ο δεκάλογος της καρδιάς

1Υγιεινή διατροφή. Καταναλώστε τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα.Αποφύγετε τα κορεσμένα λίπη.Προσοχή στα επεξεργασμένα τρόφιμα,καθώς συχνά μπορεί να περιέχουν μεγάλες ποσότητες αλατιού.

2Δραστηριοποιηθείτε. Ακόμη και 30 λεπτά δραστηριότητας μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη εμφραγμάτων και εγκεφαλικών επεισοδίων.

3...Πείτε «όχι» στο κάπνισμα. Οι πιθανότητές σας να πάθετε στεφανιαία νόσο θα μειωθούν στο μισό ύστερα από έναν χρόνο αποχής από το κάπνισμα και σταδιακά θα επανέλθουν σε κανονικά επίπεδα.

4Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. Η απώλεια βάρους σε συνδυασμό με μείωση της πρόσληψης αλατιού οδηγεί σε μείωση των επιπέδων της αρτηριακής πίεσης.Η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ο πρώτος παράγοντας κινδύνου για εγκεφαλικά και ο κύριος υπαίτιος για τα μισά τουλάχιστον εμφράγματα.

5Γνωρίστε τους αριθμούς σας. Επισκεφθείτε τον γιατρό σας για να μετρήσετε την πίεσή σας,τα επίπεδα χοληστερόλης και σακχάρου,καθώς επίσης και για να υπολογίσετε τον δείκτη μάζας σώματος και την αναλογία περιμέτρου μέσης προς περίμετρο γοφών.Ετσι θα γνωρίσετε τον συνολικό κίνδυνο που διατρέχετε και θα μπορέσετε να καταστρώσετε ένα σχέδιο για τη βελτίωση της υγείας της καρδιάς σας.

6Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ. Περιορίστε τον αριθμό των αλκοολούχων ποτών που καταναλώνετε.Η κατάχρηση αλκοόλ μπορεί να αυξήσει την αρτηριακή πίεση αλλά και το σωματικό βάρος σας.

7Επιμένετε για ένα περιβάλλον ελεύθερο καπνού. Απαιτήστε απαγόρευση του καπνίσματος.Βεβαιωθείτε ότι ο εργασιακός χώρος σας είναι 100% καθαρός από καπνό τσιγάρου.

Υποστηρίξτε την υιοθέτηση στρατηγικών για την άρση του καπνίσματος και ενθαρρύνετε τον εργοδότη σας να παρέχει βοήθεια στους συναδέλφους σας που θέλουν να σταματήσουν να καπνίζουν.

8Φέρτε την άσκηση στην εργασία σας. Συμπεριλάβετε τη φυσική άσκηση στο εργασιακό σας πρόγραμμα.Πηγαίνετε στη δουλειά σας με ποδήλατο αν είναι δυνατόν,ξεχάστε το ασανσέρ και χρησιμοποιήστε τις σκάλες,γυμναστείτε ή πηγαίνετε για μια βόλτα την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος.Ενθαρρύνετε τους συναδέλφους σας να κάνουν το ίδιο.

9Επιλέξτε υγιεινά φαγητά. Ζητήστε από την καφετέρια στην εργασία σας να φροντίσει για την ύπαρξη υγιεινών φαγητών στο μενού, ή κάντε μια έρευνα για να βρείτε ποια κοντινά εστιατόρια παρέχουν τέτοια φαγητά.

10Δημιουργήστε ξένοιαστες στιγμές. Παρά το γεγονός ότι το άγχος δεν έχει αποδειχθεί ένας απευθείας παράγοντας κινδύνου για καρδιοπάθειες και εγκεφαλικά,σχετίζεται με το κάπνισμα,την κατανάλωση αλκοόλ και την ανθυγιεινή διατροφή,που είναι παράγοντες κινδύνου γι΄ αυτά τα νοσήματα.Για να αποφύγετε το άγχος της δουλειάς,βρείτε χρόνο για γεύμα εκτός εργασίας για να πάρετε λίγο φρέσκο αέρα.Κάνετε συχνά διαλείμματα και αν είναι δυνατόν δοκιμάστε δύο 5λεπτα με ασκήσεις διάτασης.

"Το ΒΗΜΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών