Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Οκτωβρίου 26, 2010

Η μεγάλη ανατροπή στην Θράκη

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι μετρήσεις δείχνουν ότι ο υποψήφιος περιφερειάρχης της ΝΔ Γιώργος Παυλίδης δίνει μάχη στήθος με στήθος με τον αντίπαλό του Άρη Γιαννακίδη.  Η εξέλιξη της προεκλογικής αναμέτρησης και η ανοδική πορεία του Παυλίδη οδηγούν στην εκτίμηση ότι η ΝΔ θα κερδίσει κι αυτήν την περιφέρεια.
Για τους παρατηρητές της περιοχής, θα πρόκειται για μια φυσιολογική εξέλιξη κυρίως επειδή:
Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει κυρίως το κόσμο του στις περιοχές που υπάρχουν δυναμικές μειονότητες. Αντίθετα η ΝΔ παρουσιάζεται δυνατή σε Έβρο, Δράμα και Καβάλα, στους νομούς δηλαδή με μη μουσουλμανικό στοιχείο.
Σε αυτό το πλαίσιο οι μεταβλητές είναι δύο:
1. Τα εθνικά θέματα. Η ένταση των εθνικών θεμάτων, στην εποχή του Μνημονίου και του ενδοτισμού της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι οξυμένη. Οι συνεχείς “συζητήσεις” του Παπανδρέου με τον Ερντογάν, καθώς και των διπλωματικών τους εκπροσώπων, για το Αιγαίο και την εκμετάλλευση των φυσικών κοιτασμάτων, έχουν προκαλέσει έναν ευρύτερο κύκλο ανησυχιών για το “μέλλον και το καθεστώς των “μεινοτικών ομάδων” στη περιοχή. Μακρυά από ρατσισμούς και ξενοφοβίες όλα αυτά, σε συνδυασμό με την οικονομικη δυσπραγία, έχουν διογκώσει το αίσθημα ανασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.
2. Από την άλλη επειδή η κρίση χτυπάει όλους τους εργαζόμενους της Ελλάδας, πλήττει προφανώς και τους μουσουλμάνους. Οι ίδιοι λοιπόν θα θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα στη κυβέρνηση, στρεφόμενοι προς άλλες κατευθύνσεις.
antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών