Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

«Βόμβα» στο εισόδημα Στρατιωτικών Αστυνομικών, Λιμενικών, Πυροσβεστών


Το Ενιαίο Μισθολόγιο που σχεδιάζει η κυβέρνηση θα φέρει νέα μείωση που θα φτάσει και το 20%

Με... βόμβα που θα τινάξει στον αέρα το εισόδημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρομοιάζεται το ενδεχόμενο εντάξεως τους στο Ενιαίο Μισθολόγιο που προωθεί η κυβέρνηση και για το οποίο άρχισε η αποκαλούμενη δημόσια διαβούλευση. Στην περίπτωση που στο... Ενιαίο Μισθολόγιο ενταχθούν οι στρατιωτικοί, οι αστυνομικοί, οι πυροσβέστες και οι λιμενικοί, η περαιτέρω μείωση στο εισόδημα τους θα είναι από 12% έως 18%, ενώ δεν λείπουν και αυτοί που μιλούν για μείωση της τάξεως του 20% ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας.

Μείωση που θα προστεθεί σε αυτή της τάξεως του 25% που έχει ήδη επιβληθεί λόγω Μνημονίου σε μισθούς και επιδόματα, οδηγώντας πολλούς στην... έξοδο και άλλους στα όρια της φτώχειας.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ορισμένοι παράγοντες σιγοψιθυρίζουν, απευθυνόμενοι στους ένστολους, ότι υπάρχει περίπτωση να μην ενταχθούν στο Ενιαίο Μισθολόγιο, αλλά να υπάρξει άλλο μισθολόγιο γι' αυτούς. Και πάλι όμως χωρίς να δεσμεύονται για το ποια επιδόματα θα κοπούν και ποια θα ενταχθούν και σε ποιο ποσοστό στο μισθολόγιο αυτό.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας βρίσκονται και πάλι στο... πόδι και απαντούν σε όσους σιγοψιθυρίζουν ότι τα ίδια έλεγαν για το ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό όπως και για τους μισθούς και τα επιδόματα που τελικά περικόπηκαν στην προηγούμενη φάση του Μνημονίου. Υπενθυμίζουν δε ότι όταν επιχειρήθηκε από τους απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων να υπενθυμισθεί πως ανήκουν σε διαφορετική κατηγορία έλαβαν απάντηση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (3-5-2010) πως από την εφαρμογή της δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης και του εφαρμοζόμενου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης «δεν εξαιρείται καμία κατηγορία λειτουργών, στελεχών και υπαλλήλων του δημόσιου τομέα».

Και αυτό παρά το γεγονός πως σχεδόν οι μισές αποδοχές των ένστολων αντιστοιχούν σε επιδόματα τα οποία χρησιμοποιούσαν οι κυβερνήσεις κατά το παρελθόν για να αποφύγουν τις κανονικές αυξήσεις στους μισθούς.

(ΕΝΣΤΟΛΟΣ – Σ.Λ.)  http://staratalogia.blogspot.com/


  

1 σχόλιο:

  1. Ν. Τσούκαλης: Επικίνδυνη η επένδυση στον Αστακό

    Μιας εξαρχής, ως Δημοκρατική Αριστερά αλλά και ως συνδυασμός για τις Περιφερειακές εκλογές, δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι θέλουμε ξένες επενδύσεις να έλθουν, να εγκατασταθούν στην Ελλάδα. Παρατηρούμε όμως μια πανικόβλητη κυβέρνηση να λέει «Ναι σε όλα» χωρίς να αξιολογεί τις επιπτώσεις (που μπορεί να αποδειχτούν μη αναστρέψιμες) με κίνδυνο να υποθηκεύσει με τις επιλογές της, το μέλλον της χώρας.
    Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να λέει αδιακρίτως «ναι» σε κάθε μια επένδυση που προτείνεται. Αναφέρομαι στη σχεδιαζόμενη επένδυση του Κατάρ, που κύριο μέγεθός της αποτελεί η Μονάδα LPG στον Αστακό, ισχύος 1.000 MW. Θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής της χώρας! Η συγκεκριμένη επένδυση αλλάζει άρδην τον διαμετακομιστικό χαρακτήρα του λιμανιού, αλλά και τον αναπτυξιακό προσανατολισμό της ευρύτερης περιοχής, μετατρέπει την περιοχή σε ενεργειακό κέντρο μεγάλης μάλιστα επικινδυνότητας. Το LPG δεν είναι ένα «αθώο» αέριο. Δεν είναι το φυσικό αέριο (LNG). Είναι το υγραέριο! Γι' αυτό και υπάγεται στην οδηγία «Σεβέζο» ως επικίνδυνη βιομηχανική εγκατάσταση (κίνδυνος από έκρηξη, με επιπτώσεις σε ακτίνα χιλιομέτρων).
    Η απόλυτη ανάγκη για προσέλκυση επενδύσεων δεν μπορεί να μετατρέψει τη χώρα μας σε τόπο εγκατάστασης τέτοιων επιχειρήσεων που καμιά ευρωπαϊκή χώρα δεν επιδιώκει να αποδεχθεί στο έδαφός της (το μεγαλύτερο μέρος αυτής της παραγόμενης ηλεκτρικής ενέργειας φέρεται να προορίζεται για εξαγωγή στην Ιταλία!)
    Η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών