Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Οκτωβρίου 21, 2010

Ο Θαπατέρο στα 'χνάρια' του Παπανδρέου...και στο βάθος πρόωρες εκλογές

Στην ίδια, με την Ελλάδα, τραγική κατάσταση οδηγέι την Ισπανία, με μαθηματική ακρίβεια, ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Θαπατέρο.
Τα 'βήματα' του αντίστοιχα με του δικού μας 'σοσιαληστή' ΓΑΠ.
Αυξανόμενη ανεργία (η μεγαλύτερη στην Ευρώπη με 20%), έλλειμμα στο 11%, μέτρα λιτότητας, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και 'ανασχηματισμός' για άμβλυνση των τραγικών εντυπώσεων.

Ακόμη μερικές ομοιότητες είναι πως και ο 'διάδοχος' του Θαπατέρο,  ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, και νυν αντιπρόεδρος, Αλφρέντο Πέρες Ρουµπαλκάµπα, ενώ η...
υπουργός Οικονομικών παρά την τραγική κατάσταση της ισπανικής Οικονομίας δεν καρατομήθηκε, αντίθετα κράτησε τη θέση της με την στήριξη του πρωθυπουργού.

Σας θυμίζουν κάτι όλα αυτά;
Μήπως μπορούμε να κάνουμε έναν παραληρισμό κυβερνήσεων ΓΑΠ- Θαπατέρο;

Ίδια τραγική κατάσταση στην οικονομία και λήψη μέτρων, με αργοπορία, μετά το πέρας των κρίσιμων μηνών.
Ο 'σκιώδης' πρωθυπουργός είναι ο υπουργός Εσωτερικών (Ραγκούσης) ενώ ο υπουργός Οικονομικών παρά τα πενιχρά αποτελέσματα παραμένει στη θέση του.

Θέλετε και άλλες ομοιότητες;
Την κυβέρνηση Θαπατέρο και τα αντιλαϊκά και άδικα μέτρα που προωθεί την υποστήριξαν δύο μικρότερα κόμματα του κοινοβουλίου.
Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα είχε ψηφιστεί ο προϋπολογισμός και θα αναγκάζονταν η κυβέρνηση να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές.


Στη δική μας περίπτωση τα "δύο μικρά κόμματα της Ισπανίας" είναι φυσικά τα 'εξαπτέρυγα', δεκανίκια ή όπως θέλετε πείτε τα, Λα.Ο.Σ. και Ντόρα.


Χωρίς αυτούς και η κυβέρνηση του Πα.Σο.Κ. θα έχανε την ψήφο εμπιστοσύνης.

Αν στα παραπάνω προσθέσουμε το γεγονός ότι το ΔΝΤ άρχισε τις πρώτες, αναγνωριστικές, επαφές με την κυβέρνηση Θαπατέρο και η Ε.Ε. ζητάει επιπλέον μέτρα, το παζλ ολοκληρώνεται.

Ο Θαπατέρο, εν γνώσει του, κατευθύνει τους Ισπανούς στην κατάθλιψη και την καταστροφή ως νέος ΓΑΠ.

Βέβαια στην Ισπανία ο λαός έχει ξυπνήσει και ζητάει πρόωρες εκλογές, που αν τελικά πραγματοποιηθούν, οι 'δεξιοί', σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, θα επικρατήσουν εύκολα, και με διαφορές άνω των 15 μονάδων.

Στην Ελλάδα έχουμε μια χρυσή ευκαίρια την παραπάνω, δημοσκοπική, ομοιότητα να την πετύχουμε στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ,σηματοδοτώντας την αλλαγή της πολιτικής ηγεμονίας του Πα.Σο.Κ.και των 'εξαπτέρυγών' του.

1 σχόλιο:

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών