Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Οκτωβρίου 23, 2010

Goldman Sachs: «Θα πάτε εθελοντικά σε αναδιάρθρωση, με νέες επώδυνες περικοπές»Νέες επώδυνες και σκληρές περικοπές, αλλά και μια μορφή εθελοντικής επιμήκυνσης του δανεισμού της Ελλάδας, θα είναι η πιο...

 πιθανή λύση για τη χώρα, σύμφωνα με έκθεση του αμερικανικού οίκου της Goldman Sachs (21 Οκτωβρίου).

Αν και η επιμήκυνση του δανεισμού (αλλαγή επιτοκίων και της διάρκειας) δεν αποτελεί το κεντρικό σενάριο της Goldman, μια παράταση του δανεισμού απο το ΔΝΤ και την ΕΕ είναι το πιο πιθανό σενάριο. Όπως γράφει ο αναλυτής N. Cojuharov, το βάρος των εσόδων -τα οποία δεν θα αποδίδουν- θα βαρύνει την κυβέρνηση, η οποία σχεδιάζει να βγει στις αγορές στις αρχές του 2012.

Η Goldman Sachs επισημαίνει ότι, χωρίς νέες επώδυνες περικοπές, είναι δύσκολο να επιτευχθούν οι στόχοι του ελλείμματος και η χώρα να βγει από την ύφεση. Τα ελληνικά spreads έχουν μειωθεί σημαντικά το τελευταίο διάστημα και αυτό είναι που έκανε την Goldman Sachs να «ξανακοιτάξει» την περίπτωση της Ελλάδας, όπως τονίζει σε νέο της report.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της, με το γενναίο πακέτο που προσέφεραν το ΔΝΤ και ΕΕ στη χώρα, η κυβέρνηση έχει κάνει ενθαρρυντική πρόοδο στο δημοσιονομικό μέτωπο και στο μέτωπο των δομικών μεταρρυθμίσεων. Ομως, όπως τονίζεται, ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δύσκολος και η επιμονη αστοχία στο μέτωπο των δημόσιων εσόδων, υπογραμμίζει το γεγονός πως, σε ένα περιβάλλον όπου τα εισοδήματα των νοικοκυριών και η κατανάλωση συνεχίζουν να μειώνονται, η κυβέρνηση θα δυσκολευτεί σημαντικά να φτάσει τους στόχους του ελλείμματος χωρίς περαιτέρω σκληρές περικοπές δαπανών.

Ετσι, όπως σημειώνει η Golman, με την ύφεση να συνεχίζεται και το 2011 τουλάχιστον, το βάρος των εσόδων θα συνεχίσει να ακολουθεί την ελληνική κυβέρνηση, την στιγμή που η ίδια μάλιστα προγραμματίζει να βγει και πάλι στις αγορές στις αρχές του 2012.

protothema.gr
ΠΗΓΗ

το διαβάσαμε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών