Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Νοεμβρίου 21, 2010

Κρίσιμο στοίχημα

Eξαιρετικά κρίσιμη για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, θεωρείται η χρονική περίοδος που διανύουμε, ενόψει της συνόδου κορυφής του Δεκεμβρίου, αλλά και των δόσεων του δανείου που θα πρέπει να εκταμιευθούν μέχρι την άνοιξη
Αν οι φόβοι για τη δόση του Δεκεμβρίου θεωρείται ότι θα ξεπεραστούν, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα συμβεί το ίδιο και το Μάρτιο, όταν η τρόϊκα θα αξιολογήσει τα τελικά στοιχεία για τον προϋπολογισμό του 2010 και τις διαρθρωτικές αλλαγές που...
θα πρέπει να έχουν υλοποιηθεί, με έμφαση στον περιορισμό του δημόσιου τομέα.
Η αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευθεί με την τρόϊκα για την εφαρμογή των όρων του μνημονίου και την επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης των δανειακών της υποχρεώσεων ή για την αναβολή λήψης δύσκολων αποφάσεων είναι δεδομένη, καθώς είναι δέσμια του περιώνυμου μηχανισμού στήριξης, στον οποίο η ίδια επέλεξε να προσφύγει.
Το κρίσιμο στοίχημα είναι η λήψη και εφαρμογή αποτελεσματικών μέτρων στην οικονομία, τα οποία θα διευκολύνουν την πορεία εξόδου από την κρίση. Και αυτά τα μέτρα δεν μπορεί παρά να έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα, σε αντίθεση με όλες τις μέχρι στιγμής αποφάσεις που έχουν οδηγήσει σε βαθιά ύφεση.
Δυστυχώς, από τα στοιχεία του νέου προϋπολογισμού φαίνεται ότι τα πρόσθετα μέτρα που πέφτουν στους ώμους των νοικοκυριών και της αγοράς θα επιτείνουν την ύφεση, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στην πραγματική οικονομία, ενώ, από την άλλη πλευρά, δεν δείχνουν να επιλύουν και τα δημοσιονομικά, αφού προβλέπονται μέτρα ύψους 14,3 δις. ευρώ προκειμένου να μειωθεί το έλλειμμα μόλις κατά 5 δις. ευρώ.
Το μεγάλο διακύβευμα για τη χώρα μας είναι πλέον εάν θα μπορέσει να ακολουθήσει την ευρωπαϊκή πορεία, ώστε να μην υπάρξουν δυσμενέστερες επιπτώσεις στην ελληνική οικονομία που θα αλλάξουν ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών. Στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, άλλες λανθασμένες αποφάσεις, ολιγωρίες ή παλινωδίες θα κοστίζουν πλέον πολύ πιο ακριβά.
"E.T."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών