Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 01, 2010

Κατάθεση αίτησης για άνοιγμα των αρχείων του υπουργείου οικονομικών

Η μάχη της Στεφανίας Λυγερού
(που είναι και μάχη όλων των Ελλήνων)

Ώρες παιδεύομαι να γράψω το ρημαδο-κείμενο.. Ντρέπομαι βασικά.
Δεν μπορείς να έρθεις σε επαφή με κανέναν από αυτούς, το άβατο έχει η βουλή, τα υπουργεία, τα γραφεία τους. Και όχι μόνο, όπως μας ενημέρωσαν από την γραμματεία του υπουργείου, θα δουν το αίτημά μας ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΙΖΕΙ απαντήσεως, θα μας απαντήσουν!! Το αν χρίζει ή όχι απαντήσεως θα το κρίνουν αυτοί.
Οι “αριστότεροι υμών” στέκουν στο βάθρο τους και γελάνε βλέποντας από κάτω τα...
μυρμήγκια να προσπαθούν απεγνωσμένα να φανούν, να ακουστούν, να υπολογιστούν.
Μπορεί κάποιος να σε δει σαν μυρμήγκι αν εσύ δεν είσαι;
Στη χθεσινή συγκέντρωση, αφού ολοκλήρωσαν οι ομιλητές, ένας παρεβρισκόμενος ρώτησε “τι μπορούμε να κάνουμε”; Δεν είχα δικαίωμα παρέμβασης, δεν ήταν δική μου η ομιλία, απαντώ στο ερώτημά του σήμερα, από τούτο εδώ το βήμα. Αφού ολοκληρώσαμε την κίνηση (πρωτοκολλήσαμε την αίτηση) μίλησα με αρκετούς.. Τι περίμενες (μου είπαν), φυσικά θα αρνιόντουσαν το αίτημά σου για ακρόαση στη βουλή! Αυτό μου είπαν όλοι. Φυσικά και δεν μπορεί να δεχτεί τον καθένα ο υπουργός! Αυτό μου είπαν όλοι. Φυσικά και δεν θα λάβουν υπόψη την αίτησή σου! Αυτό μου είπαν όλοι. Φυσικά και δεν μπορείς να τους κάνεις τίποτα! Αυτό μου είπαν όλοι.
Εμείς γινήκαμε μυρμήγκια, δεν μας βλέπουν αδίκως ως τέτοια αυτοί.
Και να ρωτήσω.. Έχω να αντιμετωπίσω ένα πρόβλημα, πριν καν τολμήσω να σκεφτώ πώς θα το λύσω, έχω πειστεί ότι δεν μπορώ. Εμ θα μπορέσω; Σ’ αυτή την περίπτωση το πρόβλημα με νίκησε ή από μόνη μου έχασα;
Μέσα από την καρδιά μου θα πω ότι δεν με νοιάζουν αυτοί, αυτούς δεν θα σταματήσω να τους πολεμώ, μόνο για μας θλίβομαι. Και θλίβομαι πάρα πολύ. Γιατί είναι οι πλέον ανάξιοι αντίπαλοι, δεν έχουν καν τα κότσια να μας αντιμετωπίσουν κατά πρόσωπο και παρόλα αυτά εμείς τους δίνουμε την μάχη. Τους δίνουμε την μάχη πριν παλέψουμε. Χωρίς καν να παλέψουμε.
Στεφανία Λυγερού
Βουλή των Ελλήνων, αρ.πρωτ. 4163/30-11-10
Υπουργείο Οικονομικών, αρ. πρωτ. 14895/30-11-10
Προς: τον κ. Πρόεδρο της Βουλής
Στο πλαίσιο της υπηρεσίας “Ανοιχτή Διακυβέρνηση” (http://www.opengov.gr/home/?page_id=99) που προωθεί η κυβέρνηση*.

Πειραιάς 30/11/2010
ΑΙΤΗΣΗ / ΑΠΑΙΤΗΣΗ

Θέμα
: Κορυφαίοι οικονομολόγοι, Έλληνες και ξένοι, υποστηρίζουν ότι ένα μέρος του χρέους μας είναι επαχθές (καταστροφικά δάνεια με τοκογλυφικά επιτόκια που δεν εμπίπτουν στο ελληνικό δίκαιο) και ότι έχουμε δικαίωμα ως χώρα να μην το αναγνωρίσουμε (παραγραφή του χρέους).
Επειδή η αναδιάρθρωση του χρέους μας πρέπει να γίνει άμεσα, για να σταματήσει να ανταλλάσσει η Ελλάδα εκκρεμή χρέη, που είναι νομικά και λογιστικά εύκολο να αναδιαρθρωθούν με συμφέροντες όρους, με νέα δάνεια που είναι δύσκολο ή αδύνατο να αναδιαρθρωθούν,
ΖΗΤΩ
Να ανοιχτούν τα αρχεία του Υπουργείου Οικονομικών και της Τράπεζας της Ελλάδος, ώστε να δει η κοινωνία τι πραγματικά συμβαίνει με το χρέος. Ποιο μέρος είναι απεχθές, ποιο παράνομο, ποιο παράτυπο. Να δούμε επίσης ποιοι έχουν τις ευθύνες για/και να τους επιρριφθούν.
Επίσης,
ΖΗΤΩ
Να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία που πήρε η Eurostat και υπολόγισε το έλλειμμα για ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ (Η Eurostat -Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία-, ενώ είναι ο κορυφαίος ελεγκτικός μηχανισμός, προχώρησε σε τρίτη αναθεώρηση του ελλείμματος. Και, σημειωτέων, αναθεώρησε τα αποτελέσματα που η ίδια είχε βγάλει).
*“Στόχος της υπηρεσίας OpenGov.gr. είναι η άμεση ενημέρωση του πολίτη ώστε να μπορεί νασυμμετέχει άμεσα”. Πρέπει να γνωρίζουμε το πρόβλημα για να το επιλύσουμε.
Η αιτούσα
ΥΠΟΓΡΑΦΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Υπουργείο Οικονομικών, υπόψη κ. Υπουργού, Γ. Παπακωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών