Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 02, 2010

Η Ντόρα ενδιαφέρεται για την «τουρκική μειονότητα», διαβεβαιώνει ο Ιλχάν Αχμέτ (οι προδοσίες έρχονται)

Την πεποίθησή του ότι οι ψήφοι των δεξιών ψηφοφόρων της Θράκης που παρεξηγήθηκαν με τη ΝΔ και στράφηκαν προς το ΠΑΣΟΚ, θα πέσουν συγκεντρωτικά στο νέο κόμμα της Δημοκρατικής Συμμαχίας με αρχηγό την Ντόρα Μπακογιάννη, εξέφρασε ο δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ Ροδόπης Ιλχάν Αχμέτ από τα νεόκοπα στελέχη πρώτης γραμμής, παραχωρώντας συνέντευξη λίγες ώρες μετά την παρουσία του στην εκδήλωση για την επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματος στην Αθήνα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Τζιχάν» στο πρώτο συνέδριο της ΔΗΣΥ που θα γίνει τον Μάρτιο του 2011 θα περιλαμβάνονται θέσεις για την «τουρκική», όπως δήλωσε μειονότητα της Δυτικής Θράκης όπου ο ίδιος ελπίζει να έχει πρωτεύοντα και καταλυτικό ρόλο, εκμεταλλευόμενος την σχέση που είχε με την κ. Μπακογιάννη ως υφυπουργού των Εξωτερικών και που την συνεχίζει με την νέα της ιδιότητα ως αρχηγού κόμματος.

Ο Ιλχάν Αχμέτ θύμισε πως ο ηγέτης της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς ακολούθησε... ακραία εθνικιστική συμπεριφορά έναντι της «τουρκικής μειονότητας» της Δυτικής Θράκης, και πως για αυτό το λόγο είχε εξαναγκασθεί πολύ νωρίς σε παραίτηση από την ΝΔ.

ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ;
Ανέφερε πως η κ. Μπακογιάννη θα προβεί σε ανοίγματα προς την μειονότητα, πως στην διακήρυξη του προγράμματος του κόμματος που θα γίνει σε τέσσερις μήνες, θα περιλαμβάνονται θέσεις για την «τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», όπως επιμένει να την αποκαλεί δίνοντάς της εθνοτικό προσδιορισμό, λέγοντας ότι υπάρχει στόχευση για εκμηδένιση των μειονοτικών προβλημάτων και πως θα κυριαρχήσει μια φιλελεύθερη πλειοψηφική ιδεολογία.

Ο πρώην βουλευτής ανέφερε πως στο πρώτο άρθρο της ιδρυτικής διακήρυξης του κόμματος αναφέρεται πως «στόχος είναι η διασφάλιση ελευθερίας για όλους, ανεξαρτήτως καταγωγής, γλώσσας, θρησκείας και φυλής» για να πει ότι η κ. Μπακογιάννη σύντομα θα κάνει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό στην Τουρκία, φανερώνοντας έτσι τη σημασία που αποδίδει στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, και πως στο συνέδριο του κόμματος τον Μαρτίου του 2011 θα αποσαφηνιστούν οι μελλοντικές προοπτικές των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ο βουλευτής μπορεί να θέλει για να φανεί βασιλικότερος του βασιλέως πάντως αυτές οι δηλώσεις εκθέτουν την κ. Μπακογιάννη που πρέπει να πάρει θέση αν φροντίζει τους «Έλληνες μουσουλμάνους» ή την «τουρκική μειονότητα» γράφοντας στα παλιά της υποδήματα διεθνείς συνθήκες και άλλα σχετικά που απορρέουν από αυτές όσον αφορά το ρόλο και την παρουσία της θρησκευτικής μειονότητας στην ελληνική Θράκη γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στην επικοινωνία της με την περιοχή. Αν ο κ. Ιλχάν Αχμέτ πήρε φόρα μήπως κάποιος θα πρέπει να του την κόψει για να μην γίνουν λάθη στρατηγικής που τα βρούμε τελικά μπροστά μας;

ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΝΟ.Δ.Ε. ΡΟΔΟΠΗΣ
«Ο Ιλχάν Αχμέτ προσφέρει ως λάφυρο τη μειονότητα στη νέα του αρχηγό»
Δεν ξεχνά κανείς ότι ο τότε βουλευτής
1) ήταν ο εμπνευστής, ο συντάκτης και ο εισηγητής των σχεδίων Νόμου για την βακούφικη περιουσία και τους ιμάμηδες προς την τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη
2) ότι ο τότε πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής του εμπιστεύθηκε εν λευκώ την διαμόρφωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής και την εφαρμογή της κι αυτός δεν φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων

Μία σκληρή ανακοίνωση τόσο για την απόφαση του Ιλχάν Αχμέτ πρώην βουλευτή Ν.Δ. να προσχωρήσει στο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη, αλλά κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, εξέδωσε η ΝΟΔΕ Ροδόπης μόλις λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο δικηγόρος σε τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων. Στην ανακοίνωση ο Ιλχάν Αχμέτ χαρακτηρίζεται ως «δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ», ενώ απαριθμούνται και μία σειρά πρωτοβουλιών που έλαβε προσωπικά ως βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και για τις οποίες τώρα ασκεί κριτική δείχνοντας το διαφορετικό προσωπείο που υιοθετεί με βάση την τακτική και γραμμή του νέου κόμματος στην προσέγγιση των οπαδών του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ροδόπης
Το κείμενο της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ που τελευταία άρχισε να δραστηριοποιείται και να στέλνει κείμενα καυτηριάζοντας πρόσωπα και καταστάσεις έχει ως εξής: «Ο Ιλχάν Αχμέτ είναι πια μέλος άλλους κόμματος και όχι της Νέας Δημοκρατίας. Αφού με την συμπεριφορά του υπονόμευσε την παράταξη που τον έκανε βουλευτή και συκοφάντησε με ψεύδη τον πρόεδρό της, κατά τις τελευταίες εκλογές συμμάχησε ευθέως με το ΠΑΣΟΚ αποτελώντας το δεκανίκι του, όπως άλλωστε και η αρχηγός του Ντόρα Μπακογιάννη. Δάνεισε τον καλύτερο συνεργάτη του στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ και προσπάθησε να υπονομεύσει ευθέως του συναδέλφους του, που πολιτεύτηκαν με τη Νέα Δημοκρατία, προκειμένου να περιχαρακώσει την όποια επιρροή του απέμεινε στο χώρο της μειονότητας για να την προσφέρει ως λάφυρο στη νέα του αρχηγό.

Κανείς όμως από την μειονότητα αλλά και από την τοπική κοινωνία δεν ξεχνά ότι: Ο Ιλχάν Αχμέτ ήταν ο εμπνευστής, ο συντάκτης και ο εισηγητής των σχεδίων Νόμου για την βακούφικη περιουσία και τους ιμάμηδες προς την τότε υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Ενώ η Νέα Δημοκρατία και ο τότε πρωθυπουργός του εμπιστεύθηκαν εν λευκώ την διαμόρφωση μιας σύγχρονης ευρωπαϊκής μειονοτικής πολιτικής και την εφαρμογή της αυτός δεν φάνηκε αντάξιος των περιστάσεων και με την συμπεριφορά του και τις επιλογές του για λόγους καθαρά ιδιοτελείς έχασε την ευκαιρία. Θυμίζουμε ότι ο Ιλχάν Αχμέτ υπήρξε άτυπος σύμβουλος του Γ.Γ. της Περιφέρειας που τώρα τον κατηγορεί για τις αποφάσεις του στο θέμα της βρύσης και της μειονοτικής πολιτικής γενικότερα.

Ο Ιλχάν Αχμέτ επιμελώς αποκρύπτει ότι το θέμα των μιναρέδων, των σχολείων, των υποδομών και άλλων θεμάτων για πρώτη φορά διευθετήθηκαν από την ελληνική Πολιτεία με θετικό τρόπο για την ίδια τη μειονότητα όταν υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν ο Ευρ. Στυλιανίδης. Ο Ιλχάν Αχμέτ ξέχασε γρήγορα την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Νέα Δημοκρατία και όλες της οι ηγεσίες. Ξέχασε γρήγορα την ρηξικέλευθη και ανοιχτή πρόσκληση που είχε κάνει ο συνυποψήφιος του Ευρ. Στυλιανίδης προς την μειονότητα ώστε να τον στείλει στην Βουλή με την ψήφο της και κατηγορεί τον Αντώνη Σαμαρά και τη Νέα Δημοκρατία επειδή ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα απέτυχε στο ρόλο του αναζητώντας σανίδα σωτηρίας στην Ντόρα Μπακογιάννη με την οποία στο παρελθόν συνδιαμόρφωσε τις πολιτικές που σήμερα καταγγέλλει», καταλήγει η ανακοίνωση.
Είναι σίγουρο ότι ανοίγει ένας ολομέτωπος πόλεμος που δεν ξέρουμε αν διατηρηθεί από πλευράς ΔΗΣΥ, πάντως δείχνει εμφανέστατα ότι η πλειοδοσία των υποσχέσεων καλά κρατεί και δεν θα πρέπει να παραξενευθούμε ότι κι αν δούμε…

Εφ. Ο ΧΡΟΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών