Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 15, 2010

Σας θυμίζει κάτι αυτή η ιστορία...;

Το ότι η Νιγηρία, οι κυβερνήσεις της, ο φυσικός της πλούτος και ο ίδιος ο λαός της εδώ και χρόνια βρίσκονται, οιονεί εξανδραποδισμένοι, στο έλεος των πολυεθνικών είναι παλιά νέα.
Αλλά, τις τελευταίες δύο μέρες δύο αμερικανικά διπλωματικά τηλεγραφήματα από το CableGate του WikiLeaks αναδεικνύουν τέτοιες πρακτικές από δύο τέτοιες εταιρείες-κολοσσούς, τη μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία διεθνώς Pfizer και τη Shell, τον γίγαντα των πετρελαιοειδών.
Στις 20 Απριλίου 2009 ο εμπορικός ακόλουθος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αμπούτζα (ABUJA 000671) αναφέρεται στο....
γεγονός ότι η Pfizer αρνιόταν να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις οικονομικής αποζημίωσης ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων την οποία είχε συμφωνήσει να καταβάλει σε οικογένειες στην επαρχία Κάνο: Στη διάρκεια επιδημίας μηνιγγίτιδας το 1996, άνθρωποι της Pfizer χορηγούσαν ευρέως το αντιβιοτικό Trovan σε παιδιά, προκαλώντας θανάτους και σοβαρές βλάβες στην υγεία τους από τις παρενέργειές του. Για να μην πληρώσει η εταιρεία, είχε διορίσει ντετέκτιβ για να ερευνήσουν πιθανές περιπτώσεις διαφθοράς σε βάρος του υπουργού Δικαιοσύνης της Νιγηρίας, ώστε να καταστήσουν άκυρη την επιδίκαση της αποζημίωσης.
Σε άλλο τηλεγράφημα από την Αμπούτζα, στις 20 Οκτωβρίου 2009, αντιπρόσωπος της Shell λέει απροκάλυπτα στον Αμερικανό πρεσβευτή ότι η εταιρεία διαθέτει ανθρώπους της σε όλο το φάσμα του κυβερνητικού μηχανισμού της Νιγηρίας και «πρόσβαση σε ό,τι γίνεται στα υπουργεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών