Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 13, 2010

Δημοψήφισμα: πως ο ΓΑΠ θα επιχειρήσει να παγιδεύσει την αντιπολίτευση

Επί δεκατέσσερις μήνες ο κ. Παπανδρέου κυβερνά με ψευτοδιλήμματα (με την πρόθυμη, πάντοτε, σύμπραξη των ΜΜΕ), από τα οποία μόνος κερδισμένος βγαίνει ο ίδιος.
Το κεντρικό ψευτοδίλημμα υπήρξε βέβαια το «Μνημόνιο, ή χρεοκοπία». Ακολούθησε σωρεία ψευτοδιλημμάτων που έθετε κάθε τρεις και λίγο ο κ. Παπανδρέου στο εσωτερικό πολιτικό ακροατήριο. «Λαϊκισμός ή υπευθυνότητα». «Συναίνεση ή χάος». «Αποκήρυξη του Καραμανλή» ή όχι. Με τελευταίο το ψευτοδίλημμα της δήθεν προσφυγής σε εθνικές εκλογές, δύο εβδομάδες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Τώρα, οι πληροφορίες μας λένε οτι....
ο κ. Παπανδρέου θα επιχειρήσει να ξεπεράσει και τον εαυτό του, θέτοντας το μέγιστο των ψευτοδιλημμάτων. Συγκεκριμένα, μιλώντας την Παρασκευή στην Βουλή, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προκηρύξει δημοψήφισμα, εάν στη Σύνοδο Κορυφής «υπάρξουν ζητήματα που πλήττουν τις αδύναμες χώρες της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα». Τότε, «ίσως θα πρέπει να τοποθετηθεί ο ελληνικός λαός».
Προσέξτε ποιό είναι το ζήτημα για να δείτε μετά πόσο εξωφρενικό θα είναι το νέο ψευτοδίλημμα: Αυτό που θέλει να περάσει η Μέρκελ είναι η δημιουργία, μετά το 2013, μόνιμου μηχανισμού στήριξης με την συμμετοχή ιδιωτών. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να υπάρξει προηγουμένως τροποποίηση της Συνθήκης της Λισσαβόνας. Θα βγει λοιπόν τότε ο ΓΑΠ και θα πεί ότι επειδή το θέμα είναι σοβαρό και δεν μπορεί να περάσει μόνο από την Βουλή, πρέπει να πάμε σε δημοψήφισμα. Και θα θέσει ως εξής τα ερωτήματα του δημοψηφίσματος;
ΟΧΙ στην τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβόνας και στον μηχανισμό, άρα η Ελλάδα μένει απ΄εξω και θα χάσετε τις καταθέσεις και τα λεφτά σας.
ΝΑΙ στην τροποποίηση της συνθήκης της Λισσαβόνας και στον μηχανισμό, άρα αποδέχεστε και όσα σας έχω κάνει μέχρι σήμερα. Μπαίνουμε στον μηχανισμό, παίρνουμε νέο δάνειο 65-70 δις και νέα μέτρα και πάμε σε νέο Μνημόνιο μέχρι το 2025. Μετά βλέπουμε…
Κατά βάθος δεν είναι καθόλου νέο, αλλά είναι το ίδιο αρχικό ψευτοδίλημμα «Μνημόνιο, ή χρεοκοπία». Και η ουσία του είναι: Ή με αφήνετε να κυβερνώ και να διαπράττω νέα εγκλήματα εις βάρος της χώρας, ή την καταστρέφω από τώρα…
Φυσικά το ήξεραν από τον Μάιο, όταν υπέγραφαν το πρώτο Μνημόνιο, ότι θα πάμε σε νέο Μνημόνιο το 2013. Επειδή τότε το χρέος θα έχει φτάσει στο 150% του ΑΕΠ και η Ελλάδα θα χρειάζεται 60 – 70 δις το χρόνο μόνο για τοκοχρεωλύσια
Η πολιτική στόχευση και αυτού του ψευτοδιλήμματος θα είναι φυσικά η παγίδευση του λαού και της αντιπολίτευσης και κυρίως του Αντώνη Σαμαρά.
Όπως και τα άλλα, είναι κι αυτό το ψευτοδίλημμα  καταδικασμένο να αποτύχει, εάν η ΝΔ συνειδητοποιήσει το διακύβευμα. Δείτε τα αποτελέσματα των προηγούμενων ψευτοδιλημμάτων:
-          «Αποκήρυξε τον Καραμανλή – αλλιώς θα σε βγάλω συνυπεύθυνο»: Όχι μόνον δεν κατάφερε να φορτώσει την παραμικρή ευθύνη στον Σαμαρά, αλλά οι Εξεταστικές γύρισαν μπούμεραγκ για το ΠΑΣΟΚ.
-          «Ψήφισε το Μνημόνιο – αλλιώς θα σε βγάλω λαϊκιστή»: Ήδη οι πάντες σε Ελλάδα και Ευρώπη προσχωρούν στις θέσεις Σαμαρά!
-          «Πες ναι από τώρα στη συγκυβέρνηση – αλλιώς καταστρέφεις τη χώρα»: Ούτε που τόλμησαν να ψελλίσουν τίποτα μετά το «όχι»…
-          «Δώσε μου συναίνεση – αλλιώς δεν σώζεται η χώρα»: Όσο λέει όχι ο Αντώνης, τόσο γίνεται ξεκάθαρο το γιατί δεν σώζεται η χώρα…
Τώρα πιάσαμε και τα δημοψηφίσματα… Αν η ΝΔ καταγγείλει την υποκρισία του ΓΑΠ θα της πουν ότι τώρα «αρνείται τη λαϊκή ετυμηγορία».
Σε ποιο πράγμα όμως θα την αρνείται; Σε ένα ακόμη στημένο ψευτοδίλημμα που για μόνο στόχο έχει την επίρριψη ευθυνών στο λαό; Σε ένα lose-lose game, που μόνη της η κυβέρνηση στήνει, με την εγκληματική πολιτική της;
Αν η ΝΔ τους κόψει από τώρα το βήχα, ούτε που θα τολμήσουν να θέσουν το ψευτοδίλημμα του δημοψηφίσματος!
Αλλά και να τολμήσουν να το θέσουν, η ΝΔ δεν θα πρέπει να διστάσει (εκτιμώντας τις περιστάσεις όπως θα διαμορφωθούν) ακόμη και να καλέσει το λαό να απέχει από τη νομιμοποίηση του εγκλήματος εις βάρος της χώρας.
Φτάνει πια με τα παιχνίδια στο γήπεδο των ψευτοδιλημμάτων του ΓΑΠ!
Αντί να δίνει η ΝΔ μάχη χαρακωμάτων, να θέσει το ζήτημα στο επίπεδο που πρέπει: Στο επίπεδο δηλαδή της διάπραξης από την κυβέρνηση ΓΑΠ του εγκλήματος της εσχάτης προδοσίας εις βάρος της χώρας!
Κατά βάθος, κανένας μας δεν έχει την παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΓΑΠ έκανε κάτι λιγότερο…
Επώνυμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών