Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 08, 2010

Wikileaks: Όλα τα τηλεγραφήματα για την Ελλάδα

Αποκαλύπτουμε ολόκληρη τη λίστα των μηνυμάτων από την αμερικανική πρεσβεία της Αθήνας, που πρόκειται ...

 
να δημοσιοποιήσει η ιστοσελίδα «Wikileaks». Πρόκειται για εκατοντάδες αναφορές της αμερικανικής διπλωματίας, οι οποίες σχετίζονται με πρόσωπα και γεγονότα της ελληνικής πολιτικής σκηνής κι όχι μόνο… Οι επίμαχες αναφορές ξεκινούν από τη δεκαετία του ’80, αλλά ο βασικός όγκος πληροφόρησης περιορίζεται από τον Ιούλιο του 2006 το Φεβρουάριο του 2010. Ως αποστολείς των τηλεγραφημάτων «ελληνικού περιεχομένου» εμφανίζονται οι αμερικανικές πρεσβείες στην Αθήνα και στη Λευκωσία....




Τι αφορά η αλληλογραφία της αμερικανικής διπλωματίας από τις εδώ πηγές της; Σύμφωνα με τα γεγονότα που μονοπωλούσαν τη δεδομένη περίοδο τη διεθνή επικαιρότητα, είναι οι αμερικανικές πρωτοβουλίες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, με αναφορά στην Αθήνα, την οικονομική κατάσταση στη χώρα αλλά και την αποκάλυψη σκανδάλων. Ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων από τον Αύγουστό 2007 μέχρι και τις εκλογές του Σεπτέμβρη 2007, αφού θα έρθει στην επιφάνεια το πώς εκτιμούσε η αμερικανική πλευρά τον αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία και σε άλλες περιοχές. Ένα ακόμα σημείο, όπως υποδεικνύεται από τη συχνότητα των μηνυμάτων, αφορά στο καλοκαίρι του 2009, με την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στην Ελλάδα αλλά και το παρασκήνιο σε ό,τι αφορά στις πρόωρες εκλογές από τον Κώστα Καραμανλή και τον ρόλο της τότε υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη.  



Πάντως, όλες οι εκτιμήσεις για το περιεχόμενο των τηλεγραφημάτων συντείνουν ότι μόλις δημοσιοποιηθεί θα προκαλέσει πολιτική θύελλα.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ

Epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών