Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 30, 2011

Διπλό εκλογικό επίδομα .....σε άγνωστους αποδέκτες! (Ο λύκος και αν γέρασε......)


Τη στιγμή που η κυβέρνηση περικόπτει μισθούς και συντάξεις επικαλούμενη την οικονομική κρίση, εμφανίζεται ιδιαίτερα "γαλαντόμα" σε 160 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών και 30 υπαλλήλους του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στους οποίους και καταβάλλει διπλό εκλογικό επίδομα! Πιο συγκεκριμένα, ενώ οι παραπάνω είχαν ήδη εισπράξει 2.000 ευρώ για τη συνεισφορά τους στη διαδικασία των αυτοδιοικητικών εκλογών της 7ης και 14ης Νοεμβρίου, με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών κ. Γιάννη Ραγκούση και Οικονομικών κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου καλούνται να ξαναπάνε "ταμείο", προκειμένου να λάβουν επιπλέον 2.000 ευρώ!
Το εντυπωσιακό είναι ότι,
Δημοσίευση ανάρτησης
σε αντίθεση με τις εξαγγελίες της ίδιας της κυβέρνησης, αν και η παραπάνω απόφαση αναρτήθηκε στο "Διαύγεια" -την ιστοσελίδα όπου αναρτώνται όλες οι υπουργικές αποφάσεις για την εξυπηρέτηση, υποτίθεται, της διαφάνειας στο δημόσιο τομέα-, το υπουργείο Εσωτερικών αποφεύγει να δημοσιοποιεί τα ονόματα των δικαιούχων που έλαβαν το επιπρόσθετο εκλογικό επίδομα, δημιουργώντας εύλογες απορίες για το ενδεχόμενο να πρόκειται για ένα επιπλέον "δωράκι" που, σε χαλεπούς καιρούς, δίνεται σε "ημέτερους". Η καταβολή του επιπλέον επιδόματος στοίχισε στον κρατικό κορβανά..... 380.000 ευρώ, που θα καταλήξουν σε κάποιες "τσέπες" τις οποίες το Υπουργείο Εσωτερικών θεωρεί ότι δεν είναι υποχρεωτικό να γνωρίζουν οι πολίτες.
Να προσθέσουμε, πάντως, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ορισμένοι υπάλληλοι του Δημοσίου παίρνουν διπλό επίδομα, αφού κάτι ανάλογο έγινε και επι Νέας Δημοκρατίας στο αντίστοιχο παράδειγμα των βουλευτικών εκλογών στις 4/10/2009. Τότε όμως όλα τα ονόματα των υπαλλήλων του υπουργείου Εσωτερικών που έλαβαν επιπρόσθετη της αρχικής γενικής απόφασης αμοιβή είχαν δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, κάτι όμως που αυτή τη φορά δεν έγινε από μέρους του κ. Ραγκούση.
Πέρα πάντως από τα παραπάνω 190 συνολικά άτομα που αρχικά έλαβαν τα επιπλέον 2.000 ευρώ (σύνολο, δηλαδή, 4.000 ευρώ), με νεότερη απόφασή τους (72764/22.12.2010) οι κύριοι Ραγκούσης και Παπακωνσταντίνου χορήγησαν το συγκεκριμένο επίδομα σε ακόμη 107 υπαλλήλους του υπουργείου Εσωτερικών, χωρίς ποτέ να δημοσιοποιηθούν, ούτε και σε αυτή τη περίπτωση, οι δικαιούχοι και η ονομαστική απόφαση ή όποιο άλλο δημόσιο έγγραφο τους καθόριζε. Το επίδομα δόθηκε, σύμφωνα με την αιτιολογία του υπουργείου, εξαιτίας του γεγονότος ότι "παρίσταται πρόσθετη έκτακτη και επιτακτική ανάγκη να συντελεστούν εργασίες κατά τις βραδινές ώρες σε καθημερινή βάση, καθώς και τις μη εργάσιμες ημέρες και αργίες, οι οποίες συνίστανται στην προπαρασκευή και διενέργεια των εκλογικών διαδικασιών, στη μηχανογράφηση και ηλεκτρονική επεξεργασία στοιχείων, αποστολή εκλογικών καταλόγων, στη διανομή εκλογικού υλικού, στη συγκέντρωση αποτελεσμάτων, στον έλεγχο εκλογικών δαπανών, στην έκδοση σχετικών αποφάσεων και τη συνεχή πληροφόρηση των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία κ.λπ.".
(Επίκαιρα) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών