Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Ιανουαρίου 30, 2011

Ως πότε θα 'μαστε " γαλακτομούσχαρα";

Έχουμε κάνει συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεις επί αναλύσεων για τον πόλεμο που δέχεται η Ελλάδα σε οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό και εθνικό επίπεδο. Κάποιοι εθελοτυφλώντας το λένε συνομοσιολογία, άλλοι υπερβολές, όχι ότι λείπουν κι αυτές αλλά σίγουρα δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε στους καιρούς ζούμε.
Ότι και να συμβαίνει όμως...
γύρω μας, όσο και να πολεμώνται οι διαφορετικές ιδέες κάποιων ανθρώπων που πάνε κόντρα σε μεγάλα συμφέροντα, που δεν θέλουν να ομογενοποιηθούν, οι πρώτοι εχθροί μας είμαστε εμείς οι ίδιοι…
Δυστυχώς η νοοτροπία που έχουμε αποκτήσει είναι καθαρά η βόλεψή μας, κι αυτό είναι μέχρι ενός ορίου θεμιτό, αλλά αν φτάνει στα όρια της αδιαφορίας και της κοινωνικής απαξίωσης, αυτό που έχει επικρατήσει να ονομάζουμε ωχαδερφισμό, τότε γίνεται επικίνδυνη. Και είμαστε, ή καλύτερα έχουμε γίνει “ βολεψάκηδες”, με ευθύνη των κυβερνώντων μας πρωτίστως από την μεταπολίτευση εως σήμερα και δευτερευόντως με ευθύνη των ίδιων των Ελλήνων της γενιάς των σημερινών 50άρηδων και μετ έπειτα. Μετατραπήκαμε δηλαδή όπως λένε και στο χωριό μου σε …”γαλακτομούσχαρα”. Μας άγουν και μας φέρουν, μας χειραγωγούν και μας εκμεταλλεύονται κι εμείς συνεχίζουμε να δίνουμε την στήριξή μας σε αυτό; Υπάρχει ελπίδα;
Ας δούμε κάποια μικρά ενδεικτικά παραδείγματα πριν απαντηθεί το ερώτημα:
-Στις δημοτικές εκλογές του Νοέμβρη ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1 μας παρουσίασε στο λογότυπο του για τις εκλογές μια ερμαφρόδιτη ελληνική σημαία χωρίς σταυρό. Το θέμα πήρε διαστάσεις, πολλοί ήταν αυτοί που κινητοποιήθηκαν και διαμαρτυρήθηκαν. Αποτέλεσμα, να εξαφανιστεί το εν λόγω λογότυπο.
-Πρόσφατα, στην καμπάνια για την προώθηση της εκπομπής του ΣΚΑΙ 1821, αναφερόταν ως υπότιτλος “ Η γέννηση ενός έθνους”. Επίσης η αντίδραση ήταν μεγάλη προς τον σταθμό και ο υπότιτλος άλλαξε στα βιβλία της σειράς σε “ Η γέννηση ενός Έθνους-Κράτους”.
-Πριν λίγες μέρες το ιστολόγιο ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ έκανε την αποκάλυψη για την σημαία της “ ανεξάρτητης” Κρήτης που εμφανίζονταν σε ένα διαφημιστικό μεγάλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας. Ο “ θόρυβος” που προκλήθηκε υπήρξε μεγάλος και παρά τις παιδιάστικες δικαιολογίες που πρόβαλε η εταιρεία, απαλείφθηκε η σημαία αυτή από την διαφήμιση.
Η λίστα φυσικά δεν τελειώνει εδώ. Υπάρχουν πάμπολλα παρόμοια παραδείγματα κυρίως θεμάτων που αναδείχθηκαν μέσα στις ανεξάρτητες φωνές των ιστολογίων.
Σε ότι αφορά τις κυβερνήσεις είναι γνωστό σε όλους πόσο φοβούνται την λαϊκή αντίδραση και ιδιαίτερα σε εκλογική περίοδο…
Νομίζω λοιπόν, πως ότι συμβαίνει εναντίον μας, συμβαίνει γιατί απλά βρίσκουν και κάνουν. Οι Έλληνες ποτισμένοι τόσα χρόνια στην κομματικοκρατία δεν έχουν αντιληφθεί την δύναμή τους. Αν μπορούν με τις αποκαλύψεις κάποιων ανεξάρτητων ιστολογίων να υπαναχωρούν εταιρείες και συμφέροντα κολοσσοί, τί μπορεί να συμβεί σε μια πιο γενικευμένη κατακραυγή; Τί θα γίνει αν σταματήσουμε να είμαστε τα γαλακτομούσχαρα των ισχυρών;
Η συνειδητοποίηση της δύναμής μας είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή όσων θέλουμε να αλλάξουμε στην ζωή μας, στην κοινωνία μας, στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών