Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Ιανουαρίου 24, 2011

«Υπεράκτιες» ελλείψεις στο «πόθεν έσχες» του κ.Σηφουνάκη

«Υπεράκτιες» ελλείψεις εμφανίζει το «πόθεν έσχες» του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκου Σηφουνάκη, σε μια περίοδο κατά την οποία η αξιοπιστία του πολιτικού προσωπικού του τόπου δοκιμάζεται και η πολιτική ζωή σκιάζεται από «δραστήριες» offshore εταιρείες που βρίσκονται στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών.
Η αποκάλυψη ότι...
στη δήλωση της περιουσιακής κατάστασης του κ. Σηφουνάκη διαχρονικά δεν αναφέρονται, ως όφειλαν, όλες οι πτυχές της επιχειρηματικής δραστηριότητας της συζύγου του, κυρίας Μάρι Δασκαλαντωνάκη, δημιουργεί ερωτήματα και προβληματισμό που χρήζουν πειστικών πολιτικών εξηγήσεων, τη στιγμή μάλιστα που πολύ πρόσφατα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση από την κυβέρνηση η κυρία Αντζελα Γκερέκου επειδή ο σύζυγός της Τόλης Βοσκόπουλος χρωστούσε στην Εφορία ένα ιδιαίτερα υψηλό ποσό.
Στην περίπτωση του κ. Σηφουνάκη και της συζύγου του κυρίας Δασκαλαντωνάκη φαίνεται πως υπάρχει εταιρεία offshore που απεκρύβη. Παράλληλα υπάρχουν και χρέη προς το Δημόσιο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων που ανήκουν στην ιδιοκτησία τους.
Γι’ αυτό η «παράλειψη» είναι μεγάλης σημασίας καθώς προβλέπεται ρητά από τον Κανονισμό της Βουλής η καταχώρηση στη δήλωση «πόθεν έσχες» των Ελλήνων βουλευτών και ευρωβουλευτών των μετοχών «ημεδαπών και αλλοδαπών εταιρειών, εισηγμένων ή μη σε χρηματιστήρια», τις οποίες διαθέτουν τόσο οι ίδιοι όσο και τα συγγενικά τους πρόσωπα.
Παρ’ όλα  αυτά, η συμμετοχή της κυρίας Δασκαλαντωνάκη στην κυπριακή offshore «Beltenco Ltd.» έχει παραληφθεί από το σχετικό έντυπο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος.
Οπως αποδεικνύεται από έγγραφο της τράπεζας Societe Generale Private Banking, η σύζυγος του κ. Σηφουνάκη μαζί με τους γονείς και τα αδέρφια της συμμετέχει στη συγκεκριμένη υπεράκτια εταιρεία, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες έχει στην ιδιοκτησία της μεγάλη έκταση στην Ουγγαρία, όπου και πρόκειται να ανεγερθεί ξενοδοχειακή μονάδα 16.000 τετραγωνικών μέτρων.
Η «Beltenco» φαίνεται ότι αναπτύσσει ιδιαίτερη δυναμική καθώς οι κινήσεις κεφαλαίων μέσω των λογαριασμών της είναι σημαντικές. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβριο του 2006 η εταιρεία αυτή έστειλε με έμβασμα το ποσό των 3 εκατ. ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό του Λουξεμβούργου.
Το έμβασμα αυτό προήλθε από ισόποσο έμβασμα 516.135,50 ευρώ εκ μέρους του πατριάρχη της οικογένειας και ιδρυτή του ξενοδοχειακού ομίλου Grecotel κ. Νίκου Δασκαλαντωνάκη και 2.495.864,50 ευρώ από λογαριασμό μιας άλλης offshore με την επωνυμία «VanQuisk Ltd.».
Αν και ο χορός των εκατομμυρίων ευρώ μέσω υπεράκτιων εταιρειών της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη εντυπωσιάζει, το «πόθεν έσχες» του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, όσον αφορά στο σκέλος της συζύγου του, δεν περιέχει σχετική αναφορά.
Ειδικότερα, στη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Σηφουνάκη που υποβλήθηκε στις 29 Ιουνίου 2007 με την τότε ιδιότητά του ως ευρωβουλευτή, παρότι απαριθμείται το πραγματικά πλούσιο χαρτοφυλάκιο της συζύγου του κατά το οικονομικό έτος 2006 με συμμετοχή σε δεκάδες εταιρείες του ομίλου και όχι μόνο, δεν παρέχεται η παραμικρή πληροφορία για την ανωτέρω επιχειρηματική και οικονομική της δράση.
Η ίδια εικόνα απαντάται τόσο κατά το «πόθεν έσχες» της επόμενης χρονιάς όσο και κατά την τελευταία δήλωση που υπέβαλαν τα μέλη της εθνικής μας αντιπροσωπίας. Οσο για τις απορίες που εύλογα ανακύπτουν από την υπόθεση αυτή και την υπεράκτια «παράλειψη» στη δήλωση του κ. Σηφουνάκη, έρχονται σε μια στιγμή που η κυβέρνηση προωθεί αλλαγές στο «πόθεν έσχες» βουλευτών και πολιτικών κομμάτων…
Παρ’ ότι έχει παρέλθει μία εβδομάδα από την πρώτη αναφορά της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα»   στο θέμα της offshore της οικογένειας Σηφουνάκη, καμία επίσημη απάντηση δεν έχει δοθεί από την πλευρά του υπουργού ή της συζύγου του, η οποία όμως ήταν λαλίστατη και αντέδρασε άμεσα, υπερασπίζοντας τον κ. Θόδωρο Πάγκαλο για τη φιλοξενία στη βασιλική σουίτα του «King George» το βράδυ της Πρωτοχρονιάς!


.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών