Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 23, 2011

ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ.


Γράφει ο Ηλίας Καλλιώρας.
Τώρα όμως ήρθε η ώρα να δούμε τις κοινωνικές αντιδράσεις και το τι πράγματι μας περιμένει!
Στην Ελλάδα της Τρόϊκας και του ΔΝΤ, το Γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» έκανε την δραματική αποκάλυψη ότι...
έλληνες (φοροφυγάδες και μη) έχουν καταθέσεις στην Ελβετία ίσες με 600 δισ. ευρώ! Δηλαδή, οι Έλληνες έχουν στην Ελβετία 3 φορές περισσότερες καταθέσεις ή χρήματα, από όσα έχουν αντίστοιχα στην ίδια τη χώρα μας. Μάλιστα δε, για το ίδιο θέμα, σύμφωνα με το ίδιο περιοδικό, στο περιθώριο του Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ελβετίας κ. Μισελίν Καλμί-Ρέι και συμφώνησε μαζί του να προωθήσουν τις «διαπραγματεύσεις, με σκοπό την ανταλλαγή πληροφοριών στον φορολογικό τομέα».
Καλά! Ρωτήστε τον όποιο σκεπτόμενο Έλληνα θέλετε και ο ίδιος θα σας πει μονομιάς: τίποτε δεν θα γίνει και αυτή τη φορά με τα 600 δισ. ευρώ! Και θα συνεχίσει λέγοντας: «Όλοι τους …κρατούν, όλους τους άλλους!’.  Και εάν γίνει «κάτι τις» στο τέλος, αυτό «το λίγο» θα γίνει με απόλυτη ανωνυμία, στα «μουλωχτά», χωρίς να ανοίξουν καν οι τραπεζικοί λογαριασμοί. Χωρίς να μάθουμε ποτέ κάτι, για το ποιοι πιθανό μας κατα-έκλεψαν: αφού ορισμένοι  Έλληνες πολιτικοί (δείτε πολλά σχετικά πρωτοσέλιδα των ημερών και όχι μόνο) ήξεραν πάρα πολύ καλά τι έκαναν, χωρίς να έχουν τότε και σήμερα δεύτερες σκέψεις ή τύψεις, ούτε, έστω, να έχουν κάποιους ηθικούς φραγμούς, για τον δύστυχο διπλανό τους, για την πτωχευμένη σήμερα χώρα μας.
Και ευτυχώς που άλλαξε, προχθές, η σχετική διάταξη του νόμου, εάν δηλαδή κάποιος έλληνας δεν πλήρωνε τα διόδια ή το εισιτήριό του στο λεωφορείο, κινδύνευε (ακούστε!) να πάει στη φυλακή! Με άλλα λόγια, ορισμένοι έλληνες πραγματικοί απατεώνες και κλέφτες, που έχουν τις «μίζες» των εκατομμυρίων και τους κόπους των άλλων ελλήνων κατατεθειμένες στην Ελβετία, δεν είχαν και δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τα κλεμμένα τους και, αντιθέτως, οι σκληρά εργαζόμενοι, «κουτοί», αλλά και υπερήφανοι έλληνες, να κινδυνεύουν με φυλάκιση, μόνο για 1,40 ευρώ. Υπενθυμίζω ότι οι έλληνες άρχιζαν να βγάζουν τα λεφτά τους από τη χώρα, όταν άρχισαν οι πρώτες κρατικοποιήσεις.
Προσοχή: δεν λέω ή ισχυρίζομαι ότι όποιος έχει χρήματα στην Ελβετία τα έχει κλέψει, ή ότι αυτά τα χρήματα είναι όλα «μαύρα». Αυτό που λέω είναι ότι οι Έλληνες, όπως έκαναν οι Άγγλοι ή οι Γερμανοί κυβερνώντες, αντίστοιχα, πρέπει να ξέρουν την αλήθεια και οι αρχές να φορολογήσουν πάραυτα τα «χρήματα των Άλπεων» (πχ. κάποιοι δεν έχουν δηλώσει στην εφορία τους τόκους-έσοδα). Δυστυχώς, η χώρα μας έχει μεγάλη διαφθορά, ισχυρότατη διαπλοκή, ασταμάτητο σχεδόν κομματισμό και μια πολύ κακή δημόσια διοίκηση. Ο συνδυασμός αυτών των τεσσάρων διακριτών μεταβλητών ή παραγόντων είναι εκρηκτικός. Στο «πετσί» και στην συνείδηση του έλληνα φρόντισαν (εντέχνως), τόσα χρόνια, να περάσει η κομματική νομιμοποίηση της πελατειακής διαπλοκής. Τώρα όμως ήρθε η ώρα να δούμε τις κοινωνικές αντιδράσεις και το τι πράγματι μας περιμένει! 
Γ.Δ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών