Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 07, 2011

"Τα έκαναν" πάνω τους οι Τούρκοι με την ομιλία του GIORGO... Βρήκαν και με ποιό τρόπο θα φύγουν από την Πόλη

Πήγε ο Γιώργος στο Ερζερούμ και τους 'έτριξε' τα δόντια των Τουρκαλάδων...
Σκέφτονται μάλιστα να μας παραδώσουν τη διαχείριση των Στενών και να εγκαταλείψει τη χώρα η ηγεσία τους με...



Βρετανικό αεροπλανοφόρο σε τουρκική εταιρεία
Στην Τουρκία αναμένεται να καταλήξει το κουφάρι ιστορικού αεροπλανοφόρου του Πολεμικού Ναυτικού της Βρετανίας. Πρόκειται για το παροπλισμένο από το 2005 αεροπλανοφόρο HMS Invincible, το οποίο βγήκε σε δημοπρασία, στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.
Η μεγαλύτερη προσφορά προήλθε από Κινέζο επιχειρηματία, ο οποίος πρόσφερε 5 εκατομμύρια λίρες για την αγορά του, δηλώνοντας ότι σκοπεύει να το ρυμουλκήσει στην Κίνα και να το μετατρέψει σε αίθουσα ψυχαγωγίας. Το αεροπλανοφόρο, που είναι απογυμνωμένο από όλα τα μηχανικά μέρη, τον εξοπλισμό και τα οπλικά συστήματα, υπολογίσθηκε ότι είχε εμπορική αξία αν διαλυόταν και επωλείτο σαν σκραπ, περίπου 2 εκατομμύρια λίρες.
Αν και στον διαγωνισμό υπήρχε ρήτρα, σύμφωνα με την οποία το σκαρί του αεροπλανοφόρου δεν μπορεί να μετασκευαστεί, ώστε να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς ξανά, η εμπειρία με την Κίνα είναι διαφορετική. Συγκεκριμένα, το 1998 είχε αγοράσει από την Ουκρανία το αεροπλανοφόρο Varyag, έναντι 20 εκατομμυρίων δολαρίων τότε, λέγοντας ότι το προορίζει για πλωτό καζίνο. Μόλις όμως το πλοίο έφθασε στην Κίνα, άρχισε η ανακατασκευή του, ώστε να λειτουργήσει ως αεροπλανοφόρο.
Η εμπειρία από την πώληση του Varyag στην Κίνα, καθώς και το υψηλό τίμημα που εμφανίσθηκε διατεθειμένος να καταβάλει ο Κινέζος επιχειρηματίας, φαίνεται ότι βάρυναν στην τελικά απόφαση να απορριφθεί η προσφορά, καθώς θεωρήθηκε πιθανό το βρετανικό αεροπλανοφόρο να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για την επέκταση των εξοπλιστικών φιλοδοξιών της Κίνας. Ενδεχομένως, πάντως, στην τελική απόφαση να βάρυνε και το πανηγυρικό κλίμα που επικράτησε στην Κίνα ενώπιον της προοπτικής ένα πλοίο της άλλοτε κραταιάς αυτοκρατορίας, που με τον στόλο της διατηρούσε τον έλεγχο μεγάλου μέρους των θαλασσών της Απω Ανατολής, να χρησιμοποιείται ως χώρος ψυχαγωγίας. Ετσι, φαίνεται ότι επελέγη, τελικά, η πρόταση τουρκικής εταιρείας να αγοράσει το πλοίο για να το διαλύσει και να το πουλήσει για σκραπ.(καλά και εμείς αύριο φεύγουμε για τη NASA) Χωρίς να μπορεί να αποκλεισθεί απόπειρα της Τουρκίας να καταστήσει εκ νέου λειτουργικό το αεροπλανοφόρο, αυτό είναι μάλλον δύσκολο λόγω της ρήτρας του διαγωνισμού και του υψηλού κόστους

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_1_05/02/2011_431525

Και εμάς μας προτείνουν να 'μειώσουμε και το στρατό μας'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών