Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Φεβρουαρίου 08, 2011

Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει και στο MEGA ονειρεύονται τη …μεγάλη Κεντροδεξιά!

Το MEGA, που κάθε βράδυ κάνει ο,τι μπορεί για να στηρίξει την κυβέρνηση, φαίνεται να το πήρε απόφαση ότι παρά την αμέριστη στήριξη, τίποτα δεν μπορεί να συγκρατήσει την πτώση.  Η δημοσκόπηση της GPO, που παρουσίασε ο κ. Πρετεντέρης στην  «Ανατροπή» ήταν αποκαλυπτική.
Το 64% του ελληνικού λαού πιστεύει ότι η πολιτική της κυβέρνησης είναι στη λάθος  κατεύθυνση.
Το 66% του ελληνικού λαού κρίνει αρνητικά το συνολικό έργο της Κυβέρνησης.
Το 70 του ελληνικού λαού κρίνει αρνητικά το έργο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Το ΠΑΣΟΚ σήμερα καταγράφει περίπου τα ποσοστά που κατέγραφε η Ν.Δ. τον Σεπτέμβριο του 2009!
Αυτό είναι....
το πρώτο συμπέρασμα της δημοσκόπησης
Το σενάριο της μεγάλης Κεντροδεξιάς
Με αυτά τα ευρήματα (και το γεγονός ότι τα χειρότερα έρχονται) άρχισαν χθες το βράδυ να διακινούνται τα σενάρια της «μεγάλης κεντροδεξιάς»!  Το είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πρετεντέρης: αν αθροίσουν τα ποσοστά τους Ν.Δ., ΛΑΟΣ και ΔΗΣΥ, τότε ξεπερνάνε το ΠΑΣΟΚ! Και από κοντά ο κ. Καρατζαφέρης να συναινεί (που πρώτος άνοιξε το θέμα)
Καλά, ποιος τους είπε ότι οι ψηφοφόροι, είναι πρόβατα και ακολουθούν τους σχεδιασμούς και τις επιλογές των ηγεσιών τους;
Το μεγάλο ποσοστό  της αποδοχής δεν δίδαξε σε κανέναν τίποτα;
Ποιους συμφέρει το σενάριο αυτό;
Είναι προφανές ότι το σενάριο αυτό εξυπηρετεί τους παρακάτω σκοπούς:
  1. Να διασωθεί η πολιτική του μνημονίου.
  2. Να καταδείξει ότι ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να πορευτεί μόνος του.
  3. Να εγκλωβίσουν τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά στη μνημονιακή πολιτική μια και είναι γνωστό ότι Καρατζαφέρης και Μπακογιάννη είναι από τους υπερασπιστές του μνημονίου.
Αυτά τα σενάρια στην ουσία στόχου έχουν να ταυτίσουν τον κ. Σαμαρά με τις νεοφιλεύθερες απόψεις της κας Μπακογιάννη και τον πολιτικό καιροσκοπισμό του κ. Καρατζαφέρη, με απώτερο σκοπό να αποδυναμώνουν το μήνυμα που επιχειρεί να εκπέμψει. Ένα μήνυμα που μας λέει ότι η χώρα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Ενώ αυτή το σενάριο διακινείται για να παραμείνει η χώρα στην ίδια κατεύθυνση!

Ο …μισός και ο …κανένας
Στη δημοσκόπηση καταλληλότερος πρωθυπουργός είναι ο Κανένας με τον πρωθυπουργό να ακολουθεί. Η πλειοψηφία των πολιτών δεν βλέπει πρόωρες εκλογές εντός του 2011, ενώ ένα 85% θεωρεί ότι θα υποστεί περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων του.
Στην κεντρική ερώτηση κάθε δημοσκόπησης για την πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 25,2 %, η ΝΔ 20,1 %, το ΚΚΕ 8, 5% και το ΛΑΟΣ 6,2. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΣΥ έχουν ποσοστό οριακής εισόδου στη Βουλή με 2,9 %, ενώ κοντά στο όριο του 3% βρίσκονται και οι Οικολόγοι με 2,6% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2,4.
Το 30% των πολιτών (η πλειοψηφία δηλαδή) δεν θα ψηφίσουν, δεν ξέρουν, δεν απαντούν.
Οι 2 στους 7 που δεν πάνε να πετάξουν αετό, αλλά θα ψηφίσουν, προτιμούν ΝΔ, οι 2,5 στους 7 ΠΑΣΟΚ. Διαφορά «μισού ανθρώπου» δηλαδή.
Για να κλείνουμε, το αποτέλεσμα της δημοσκόπησης αντανακλά τον εκλογικό σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ, που θεωρούσε ότι το κόμμα της Ντόρας θα κόψει το κρίσιμο και απολύτως χρήσιμο ποσοστό από τη ΝΔ, σε συνδυασμό με την αμείωτη προβολή των θέσεων του ΛΑΟΣ, επιλογή που στόχο έχει να κόψει την επαναφορά ψηφοφόρων του ΛΑΟΣ στη ΝΔ.
Σε κάθε περίπτωση η ΝΔ δεν πρέπει να ασχοληθεί με τον σχεδόν ένα στους δέκα που ψηφίζει ΛΑΟΣ ή Ντόρα, αλλά με τους 3 στους 10 που αποστασιοποιούνται από την πολιτική πραγματικότητα. Εκεί βρίσκεται το «κλειδί» των ερχόμενων εκλογών.
Αδέξιος Δεξιός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών