Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

Άλλο ένα ψέμα το ραντεβού με τις αγορές το 2011...


Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Προχθες το απόγευμα συνεδρίασε έκτακτα το Υπουργικό Συμβούλιο, προκειμένου ο Γιώργος Παπανδρέου να ενημερώσει την υπό αυτόν ηγετική ομάδα, για τα τελευταία κυβερνητικά πεπραγμένα.
Με αυτήν την αφορμή, λοιπόν, μπαίνουμε και εμείς στον πειρασμό να αναφερθούμε στα τελευταία άρθρα μας που αποκάλυψαν όλη την αναίσχυντη και άθλια απόπειρα ψυχολογικού βιασμού της κοινής γνώμης, από την κυβέρνηση του νέο-ΠΑΣΟΚ. Επιχείρηση εκφοβισμού που σχεδίασε και υλοποίησε η κυβέρνηση του νέο-ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να.... περάσει με τις μικρότερες δυνατές αντιδράσεις η επόμενη δέσμη αντιλαϊκών μέτρων, που έχει συμφωνηθεί πίσω από την πλάτη του Ελληνικού Λαού, από την κυβέρνηση και την Τρόικα.
Αρχικά, στις 27 και 28 Φεβρουαρίου, με δύο άρθρα μας με τίτλους: «Αν τολμάτε κάντε εκλογές» και «Κάντε εκλογές για να νοιώσετε πόσο ωραία και γλυκιά είναι η Άνοιξη», αποκαλύψαμε πρώτοι εμείς τι κρυβόταν πίσω από το εκλογικό δίλημμα που επιχειρούσε τότε με διαρροές να θέσει στην κοινή γνώμη η κυβέρνηση του νέο-ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, αφού πρώτα αποδείξαμε την αποτυχία της κυβερνητικής φίλο-μνημονιακής πολιτικής, στη συνέχεια προβλέψαμε ότι μετά τα επικείμενα αντιλαϊκά μέτρα και την συνεπακόλουθη λαϊκή μήνη, η κυβέρνηση θα επεδίωκε να την καθυποτάξει με την απειλή διενέργειας πρόωρων βουλευτικών εκλογών.
Προσέξτε! Απειλή διενέργειας προώρων βουλευτικών εκλογών, όταν επί της ουσίας όλοι αυτοί οι απίθανοι τύποι τρέμουν ακόμα και την ελάχιστη πιθανότητα προώρων βουλευτικών εκλογών. Κουτοί δεν είναι. Τους κουτούς και τους αθώους παριστάνουν και γνώριζαν πολύ καλά τις τους περιμένει.
Η απ’ ευθείας και με οξύ τρόπο πρόκληση για διενέργεια πρόωρων βουλευτικών εκλογών, όπως αυτή τέθηκε από τον άσημο και ταπεινό Δευκαλίωνα, και στη συνέχεια από μεγάλο μέρος του ημερήσιου τύπου, αλλά και τις αντί-μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις, δεν απαντήθηκε όπως ήταν φυσικό και ο εκβιασμός αυτός δεν πέρασε.
Μετά άρχισε ο εκβιασμός του φόβου για τις μετά την 25η Μαρτίου οικονομικές εξελίξεις.
Ποίος δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα; Η κυβέρνηση.
Ποιος έδινε ελάχιστες ελπίδες “επιτυχίας” για τα Ελληνικά θέματα στις συνόδους κορυφής της ΕΕ στις 11 και 25 Μαρτίου; Ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σκοπός να γυρίσουν πίσω παραδομένοι άνευ όρων, αλλά με το φωτοστέφανο του νικητή.
Παραδομένοι άνευ όρων, αφού έδωσαν ότι επιθυμούσε η φράου Μέργκελ. Δηλαδή, θετική και χωρίς αντιρρήσεις ψήφο στο σύμφωνο ανταγωνιστικότητας και δεσμεύσεις:
α) για πώληση κρατικής περιουσίας αξίας 50 δις ευρώ
β) για υιοθέτηση νέων πιο σκληρών εισπρακτικών μέτρων 27 δις ευρώ.
Και όλα αυτά χωρίς να πάρουν επί της ουσίας τίποτε σαν αντάλλαγμα!
Σειρά καυστικών άρθρων όλο το πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου, αποκάλυψε αυτόν τον κυβερνητικό σχεδιασμό. Ο αγώνας του άσημου και ταπεινού Δευκαλίων, πιάνει σιγά-σιγά τόπο. Ακόμα και η άκαμπτη και προσηλωμένη αποκλειστικά στην ιδεολογική και πολιτική πρωτοπορία του ΚΚΕ «συντρόφισσα Αλέκα», έρχεται δεύτερη και μιλάει δημόσια για κακοστημένη παράσταση.
Με τη δημόσια τοποθέτηση του στο Υπουργικό Συμβούλιο της 13ης Μαρτίου, ο Γιώργος Παπανδρέου προσπάθησε να φορέσει το φωτοστέφανο του νικητή. Έπαθε όμως, όπως θα αποδείξουμε παρακάτω, επικοινωνιακή πανωλεθρία!
Σταθερά προσηλωμένος από την αρχή της θητείας του στην ανέφικτη πολιτική της μείωσης του Δημόσιου Χρέους μέσω δημοσιονομικών μέτρων, είχε αφήσει να γιγαντώνεται το πραγματικό και πρωτεύον πρόβλημα που είναι η μείωση της ανεργίας.
Με το να επιδιώκει η κυβέρνηση να μειώσει με δημοσιονομικά μέτρα το Χρέος, ουσιαστικά επιλέγει να καταστρέψει τον παραγωγικό ιστό της χώρας και να σώσει έναντι οιουδήποτε τιμήματος το τραπεζικό σύστημα της χώρας. Θα δείτε ότι, όταν το Α΄ δεκαήμερο του Μαΐου ανακοινωθεί η ύφεση του Α΄ τριμήνου 2011, οι τιμές θα είναι εφιαλτικές!
Τιμές που θα αποδεικνύουν ότι ο παραγωγικός ιστός της χώρας, είτε έχει πει τετέλεσται, είτε βρίσκεται στις τελευταίες ημέρες του. Βέβαια οι τράπεζες που κέρδισαν δισεκατομμύρια, τα προ της κρίσης χρόνια, με τις αγοροπωλησίες ομολόγων, θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και με πολύ καλά κέρδη για την χαλεπή εποχή που διανύουμε.
Οι μάσκες έπεσαν και οι ρόλοι αποκαλύφθηκαν. Αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον Πρωθυπουργό δεν τους ενδιαφέρει αν η χώρα ζήσει στην κόλαση της ύφεσης και στο δράμα της ανεργίας για πάρα πολλά χρόνια. Αρκεί οι δανειστές, δηλαδή οι Ελληνικές και Διεθνείς τράπεζες, να μην χάσουν ούτε ένα ευρώ.
Προσέξτε τώρα την επικοινωνιακή πανωλεθρία. Μας έλεγαν ότι αν πάμε σε επαναδιαπραγμάτευση θα κάνουμε πολλά χρόνια να βγούμε στις αγορές να δανειστούμε. Τώρα τι έχουν να πουν, αφού οι ίδιοι ομολογούν ότι για πολλά χρόνια θα είμαστε εκτός αγορών;
Γιατί αυτό ακριβώς εννοούν όταν οι ίδιοι αποδέχονται ότι για τα επόμενα χρόνια θα δανειζόμαστε από τους έκτακτους (ταμείο EFSF) και μόνιμους (ESM) χρηματοδοτικούς μηχανισμούς της ΕΕ. Δηλαδή θα είμαστε εκτός αγορών και θα συνεχίσουμε να δανειζόμαστε με μνημονιακό καθεστώς για πάρα πολλά ακόμα χρόνια.
Είναι όμως τόσο σημαντικό να βγει η χώρα για δανεισμό τις αγορές; Μα φυσικά, γιατί αυτό σημαίνει τέρμα τα μνημόνια και η εθνική υποτέλεια.
Ποιος δήλωνε συνεχώς και σε όλους τους τόνους ότι θα βγούμε στις αγορές το 2011;
Μα φυσικά ο Γιώργος Παπανδρέου!
Όμως, άλλο ένα ψέμα το ραντεβού του ΓΑΠ με τις Αγορές το 2011!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών