Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαρτίου 16, 2011

Δηλώσεις του προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Αντώνη Παπαδόπουλου, για τη συνάντηση με το Μάθιου Νίμιτς


http://www.ekirikas.com/ImagesUP/ThumbUp/34649%20ANTONIS%20PAPADOPOULOS.jpgΟ Μάθιου Νίμιτς δεν διαφώνησε με τη θέση των στελεχών της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής ότι "οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι", ενώ βρήκε ως "ενδιαφέρουσα άποψη προς συζήτηση" την τοποθέτηση των ομογενών "να μην χρησιμοποιείται ο επιθετικός προσδιορισμός "Μακεδονικός" σε επίσημες προσφωνήσεις και αναφορές, ή για τον στρατό, τη γλώσσα και το λαό τους, αλλά να γίνεται χρήση του όρου π.χ. "ο λαός της τάδε Δημοκρατίας"".

Αυτά υποστήριξε ο... πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Αντώνιος Παπαδόπουλος, με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφερόμενος στη 45λεπτη συνάντηση που είχαν στη Νέα Υόρκη στελέχη της Ένωσης με τον ειδικό απεσταλμένο του γγ των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την περασμένη Παρασκευή.

"Αναλύσαμε εκτενώς, με επιχειρήματα και στοιχειοθετημένες ιστορικές και πολιτικές πραγματικότητες, γιατί διαφωνούμε με τη σύνθετη ονομασία και γιατί μια σύνθετη ονομασία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα", τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Στην ερώτηση ποια ήταν η άποψη του κ. Νίμιτς επί του συγκεκριμένου ζητήματος, ο πρόεδρος της 'Ενωσης ανέφερε ότι τους είπε πως "ο γεωγραφικός προσδιορισμός είναι η καλύτερη λύση για την ονομασία" και συμφώνησε ότι "οι Σκοπιανοί δεν πρέπει να σφετερίζονται αρχαία ελληνικά μακεδονικά σύμβολα" και ότι "αυτό είναι λάθος".

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι ενημέρωσαν τον κ. Νίμιτς για τη θέση της 'Ενωσης, όσον αφορά στην πρότασή της για διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Ελλάδα για το θέμα της ονομασίας, τονίζοντάς του ότι αισθάνονται πως "η πρότασή μας έγινε αποδεκτή από την πλειοψηφία των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδας" .

Ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής υπογράμμισε, επίσης, στον κ. Νίμιτς ότι "ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της προσφυγής των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, δεν είναι δυνατόν το ΝΑΤΟ να δεχτεί οποιαδήποτε αρνητική εξέλιξη για ένα κράτος-μέλος του, δηλαδή την Ελλάδα, όταν υπάρχει ομόφωνη απόφαση σχετικά με το αν θα μπουν ή όχι τα Σκόπια στη Συμμαχία".

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Νίμιτς διατύπωσε την άποψη ότι με το πέρασμα του χρόνου εμφανίζονται στη διεθνή σκηνή αρκετά κράτη και πολλές καινούργιες ταυτότητες. Η απάντηση του κ. Παπαδόπουλου προς τον κ. Νίμιτς ήταν ότι "ένα κράτος όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιεί ένα όνομα, μια ιστορία και μια γεωγραφία η οποία ανήκει σε άλλο έθνος. Και αυτό είναι το πρόβλημα με τους Σκοπιανούς".

Στην αντιπροσωπεία της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, εκτός από τον πρόεδρο Δρ. Παπαδόπουλο, συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μπαλτατζής και ο γενικός γραμματέας Δημήτριος Χατζής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών