Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Μαρτίου 23, 2011

ΗΠΑ:Τελετή στο Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου. Ελληνικές παρελάσεις σε αμερικανικές πόλεις


Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για να τιμηθεί η εθνική επέτειος των Ελλήνων, παρουσία του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Δημήτρης Δόλλης και την ελληνοαμερικανική κοινότητα ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.

Στην εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας), έχουν προσκαλεστεί διπλωμάτες, στελέχη ομογενειακών φορέων, γνωστοί επιχειρηματίες και άτομα ελληνικής καταγωγής που υπηρετούν στην κυβέρνηση, στο Κογκρέσο και σε διάφορες υπηρεσίες των ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός ηγέτης αναμένεται να επιδώσει στον Προκαθήμενο της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας διακήρυξη για την Ελληνική Ανεξαρτησία, αναφερόμενος στους "δεσμούς φιλίας και συνεργασίας" μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας.

Οι γιορτασμοί της Ομογένειας θα κορυφωθούν με τη μεγάλη παρέλαση στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, την Κυριακή 27 Μαρτίου. Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής και το Κοινοβούλιο οι βουλευτές Έλενα Παναρίτη (ΠΑΣΟΚ), Αθανάσιος Δαβάκης (Ν.Δ.) και Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος (ΛΑ.Ο.Σ). Την κυπριακή κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Υγείας, Χρήστος Πατσαλίδης. Όλοι οι επίσημοι από Ελλάδα και Κύπρο θα προσφωνήσουν το συνέδριο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Αμερικής που διοργανώνεται το ερχόμενο Σάββατο.

Φετινοί τελετάρχες της ελληνικής παρέλασης στη Νέα Υόρκη είναι οι συμπρόεδροι του "Hellenic Caucus" στο Κογκρέσο, η Δημοκρατική βουλευτής Κάρολιν Μαλόνι και ο Ρεπουμπλικανός Γκας Μπιλιράκης, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού Αμερικής (NGTV) Δημήτρης Καστανάς και ο καρδιολόγος (δίδυμος αδελφός του πρώην διευθυντή της CIA), Δρ. Βασίλειος Τένετ, ενώ το κεντρικό σύνθημα της παρέλασης θα είναι: "Επισκεφθείτε την Ελλάδα".

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ θα παραθέσει μεθαύριο δεξίωση στην επίσημη δημαρχιακή κατοικία της πόλης και την επόμενη μέρα θα πραγματοποιηθεί η τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας, παρουσία αγήματος ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς, στο Μπόουλινγκ Γκριν, στην περιοχή της Γουόλ Στριτ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, που έχει και την ευθύνη διοργάνωσης της παρέλασης, θα διοργανώσει χοροεσπερίδα στην αίθουσα της κοινότητας του Αγίου Δημητρίου, στην Αστόρια.

Το Σάββατο, θα παρουσιαστεί μουσικοχορευτική παράσταση με συγκροτήματα της Ομογένειας, σ' ένα παραδοσιακό, λαογραφικό πρόγραμμα. Το βράδυ της ίδιας μέρας, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μετά δείπνου σε ξενοδοχείο του Μανχάταν για να τιμηθούν οι χορηγοί και οι τελετάρχες της παρέλασης.

Το πρωί της Κυριακής, θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν, όπου θα χοροστατήσει ο αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Στη συνέχεια, θα δοθεί δεξίωση σε ξενοδοχείο και θα ακολουθήσει η παρέλαση.

Ελληνικές παρελάσεις διοργανώνονται και σε άλλες αμερικανικές πόλεις. Την περασμένη Κυριακή, έγινε στη Φιλαδέλφεια. Εκτός από τη Νέα Υόρκη, αυτή την Κυριακή θα γίνουν παρελάσεις στο Ντιτρόιτ, Τάρπον Σπρινγκς και Σαν Φρανσίσκο, ενώ στη Βοστώνη είναι προγραμματισμένη για τις 10 Απριλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών