Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Μαρτίου 05, 2011

Η Interpol εξέδωσε ,επίσημα, έναταλμα σύλληψης του Καντάφι και της οικογένειάς του


Η Interpol εξέδωσε  προειδοποίηση προς τις αστυνομίες των κρατών μελών της για τον ηγέτη της Λιβύης Μουάμαρ Καντάφι και άλλους 15 Λίβυους, συμπεριλαμβανομένων μελών του περιβάλλοντος του, σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς αστυνομικού Οργανισμού.

   

Η Interpol δεν απαιτεί από τα 188 κράτη-μέλη του οργανισμού της να... συλλάβουν αυτούς τους 16 Λίβυους, αλλά τους παρέχει πληροφορίες σχετικά με αυτούς.







Το "πορτοκαλί σημείωμα" της Interpol τις προειδοποιεί επίσης για τον "κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν οι μετακινήσεις των ατόμων αυτών και των περιουσιακών τους στοιχείων", και έχει ως στόχο να τις "συνδράμει στις προσπάθειές τους να εφαρμόσουν τις κυρώσεις που αποφασίστηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών", στις 26 Φεβρουαρίου, κυρίως την απαγόρευση των ταξιδιών και το πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων. 

   

Οι ανταλλαγές μεταξύ των εθνικών γραφείων της Interpol και της έδρας της στη Λιόν (κεντροανατολική Γαλλία) θα επιτρέψουν να "συγκεντρωθούν και θα κοινοποιηθούν όλες οι σχετικές πληροφορίες που θα εμποδίσουν", τα εν λόγω 16 άτομα να "παρακάμψουν" αυτές τις δυο απαγορεύσεις, υπόσχεται η αστυνομική οργάνωση. 

  

Η Interpol καταδεικνύει επίσης με την προειδοποίησή της την υποστήριξή της "στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) για τη διερεύνηση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στη Λιβύη". 

  


Ο Εισαγγελέας του ΔΠΔ κίνησε διαδικασία έρευνας την Πέμπτη σχετικά με την καταστολή των διαδηλώσεων στις λιβυκές πόλεις της Βεγγάζης, της Αλ Μπάιντα, της Ντέρνα και της Ζαντένα, από τις 15 έως τις 20 Φεβρουαρίου. 

  

"Τα πρόσωπα που προσδιορίζονται στο σημείωμα αυτό εμπλέκονται ή ενέχονται σε προσχεδιασμένες επιθέσεις, κυρίως αεροπορικούς βομβαρδισμούς εναντίον πληθυσμών αμάχων", προστίθεται στην ανακοίνωση. 

  



Σύμφωνα με τον λιβυκό Σύνδεσμο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, η καταστολή έχει προκαλέσει 6.000 νεκρούς--συμπεριλαμβανομένων 3.000 στην Τρίπολη και 2000 στη Βεγγάζη--ένας απολογισμός πολύ πιο σημαντικός στην τελευταία αυτή πόλη, απο τους 220 έως 250 νεκρούς στους οποίους αναφέρθηκαν τοπικές νοσοκομειακές πηγές και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ). 

 


http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=3768

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών