Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2011

Οι μετοχές των 'νταβατζήδων' σε επιτήρηση και η Κυβέρνηση σκέφτεται με ποιο τρόπο θα τους σώσει/θει,

Οι ζημιές εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ που εμφάνισαν το 2010 οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις των media στην χώρα μας οδήγησαν τη διοίκηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών να θέσει από την Παρασκευή 8 Απριλίου, σε εφαρμογή των σχετικών κανονισμών, σε επιτήρηση τις μετοχές τους.

Η απόφαση αφορά, μεταξύ άλλων, τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη (Νέα, Βήμα κ.α.), τον Πήγασο (Έθνος, Ημερησία κ.α.), την Χ.Κ. Τεγόπουλος (Ελευθεροτυπία κ.α.), τον Τηλέτυπο (Mega Channel) και τις Τεχνικές Εκδόσεις (4 Τροχοί κ.α.). Συνεπάγεται, δε, ότι οι μετοχές των εταιρειών θα τελούν υπό διαπραγμάτευση για συγκεκριμένο, περιορισμένο χρονικό διάστημα εντός της ημέρας και όχι καθόλη τη διάρκεια της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου, η οποία ξεκινά από τις 10.30 το πρωί και τερματίζεται στις 17.15 το απόγευμα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των ισολογισμών του 2010 o ΔΟΛ εμφάνισε ζημιές ύψους 46,92 εκατ. ευρώ, ο Πήγασος 31,1 εκατ. ευρώ, η Χ.Κ. Τεγόπουλος 21,3 εκατ. ευρώ, ο Τηλέτυπος 27,5 εκατ. ευρώ και οι Τεχνικές Εκδόσεις 236 χιλιάδες. ευρώ.

Το 2010 χαρακτηρίστηκε από σημαντικά μειωμένες πωλήσεις, ως αποτέλεσμα της πτώσης των κυκλοφοριών των εντύπων, ενώ στους πέντε μεγαλύτερους εκδοτικούς ομίλους της χώρας, η απασχόληση μειώθηκε κατά 677 εργαζομένους σε σχέση με μια χρονιά νωρίτερα...
 
Ακολουθεί και δημοσίευμα του statesmen.gr για το θέμα της συγχώνευσης ΜΜΕ που επεξεργάζεται ο Χυτήρης
 
Η δύσκολη για την Κυβέρνηση πολιτική συγκυρία, οδηγεί το πρωθυπουργικό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου σε επίσπευση του στρατηγικού σχεδιασμού του, για την ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτοβουλιών και δράσεων, που στοχεύουν στην ανάταση της εικόνας του ΠΑΣΟΚ, ώστε να διευκολυνθεί η πορεία του Γιώργου Παπανδρέου προς τις πρόωρες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες του Statesmen, στο τραπέζι θα πέσει πλέον το χαρτί των συγχωνεύσεων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, μια διαδικασία στην οποία έχει αναφερθεί ο Τηλέμαχος Χυτήρης, και για την οποία διαβουλεύεται ομάδα νομικών συμβούλων της Κυβέρνησης, ώστε να διαμορφωθεί ένα θεσμικό πλαίσιο το οποίο δεν θα εγείρει κωλύματα ανταγωνισμού, και δεν θα απειλείται με ανατροπή από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως συνέβη με τη συγχώνευση Ολυμπιακής-Aegean.
Η συγχώνευση τηλεοπτικών σταθμών, πρώτο στάδιο της οποίας θα είναι η δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των ΜΜΕ που θα εκδηλώσουν τέτοιο ενδιαφέρον, αναμένεται να αποτελέσει ένα εξαιρετικά «αιχμηρό» διαπραγματευτικό ατού στα χέρια της Κυβέρνησης, την προεκλογική περίοδο.
Οι δε εξελίξεις φαίνεται ότι θα επιταχυνθούν, όχι μόνο λόγω του εκρηκτικού κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μετά και την ανταρσία βουλευτών κατά του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αλλά και εξαιτίας των αρνητικών εξελίξεων στο Χρηματιστήριο, η διοίκηση του οποίου έθεσε υπό επιτήρηση τη διαπραγμάτευση των μετοχών πέντε μεγάλων εκδοτικών επιχειρήσεων: Του ΔΟΛ, του Πήγασου, της Χ. Τεγόπουλος, της Καθημερινής και των Αττικών Εκδόσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών