Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Απριλίου 08, 2011

«Τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης οδηγούν σε πρόωρες εκλογές»

 Του Ιωάννη Βρούτση
Βουλευτή της ΝΔ
Για τον "Ελεύθερο Τύπο"

Ο εκτροχιασμός σημαντικών δεικτών της οικονομίας, από τους προβλεπόμενους στόχους, όπως ο πληθωρισμός, η ύφεση, η ανεργία, η κακή πορεία των εσόδων, αλλά και το πρόσφατο αυξημένο έλλειμμα (άνω του 10% για το 2010), επιβεβαιώνουν την κριτική της Ν.Δ. για λανθασμένη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Όσο, η πολιτική αυτή δεν αλλάζει, η πορεία της ελληνικής οικονομίας θα είναι ολέθρια και μη αναστρέψιμη.
Η κυβέρνηση, χρησιμοποίησε τη φορολογική πολιτική μονοσήμαντα, ως εισπρακτικό μέσο, αγνοώντας το γεγονός ότι αποτελεί ένα κατεξοχήν αναπτυξιακό εργαλείο. Εδώ και 18 μήνες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών δίνει την αίσθηση ότι «κωπηλατεί ανάποδα».
Γεγονός, που επιβεβαιώνεται από την παρουσίαση - από το Υπουργείο Οικονομικών – των στοιχείων για την κατακρήμνιση των εσόδων του Προϋπολογισμού.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά έσοδα για το δίμηνο Ιανουάριου-Φεβρουαρίου ανήλθαν στα 7.950 εκατ. €, ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προϋπολογισμού για το 2011 προβλέπονταν να ανέλθουν στα 8.810 εκατ. €. Δηλαδή, παρατηρείται σημαντική απόκλιση από τον προβλεπόμενο στόχο των καθαρών εσόδων για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου κατά – 9,8% ή 860 εκατ. €.
Δυστυχώς, και παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις, ότι θα υπάρξει ανάκαμψη στα έσοδα, όλα δείχνουν ότι η κακή αυτή πορεία θα συνεχιστεί και για το μήνα Μάρτιο. Εξέλιξη, που αντανακλά την πλήρη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της.
Μετά από 9 νομοσχέδια με φορολογικές διατάξεις, η κυβέρνηση φέρεται να αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας.
Δημιούργησε ένα επαχθές, γεμάτο παγίδες, δυσνόητο, αντιαναπτυξιακό και πολυδαίδαλο φορολογικό περιβάλλον.
Αγνόησε, 4 από τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν ένα φορολογικό σύστημα. Όπως, να είναι αναπτυξιακό, δίκαιο, απλό και σταθερό.
Ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα, ποινικοποιώντας την αποτυχία της.
Αύξησε υπέρμετρα τους άμεσους και έμμεσους φόρους, μετατρέποντας την Ελλάδα σε «πρωταθλήτρια φόρων», ενώ την ίδια στιγμή απέτυχε να καταπολεμήσει τη φοροδιαφυγή.
Ουσιαστικά, δημιούργησε ένα φορολογικό καθεστώς που παράγει αντικίνητρα για επενδύσεις, που μάλιστα σε ένα περιβάλλον εκτεταμένης ύφεσης έχει συρρικνώσει την παραγωγική βάση της οικονομίας.
Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, είναι μια διαρκής μάχη που για τη Ν.Δ. αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Στο Ζάππειο, ο Πρόεδρος της Ν.Δ., κ. Αντώνης Σαμαράς, θα παρουσιάσει επικαιροποιημένες τις θέσεις της για την οικονομία, όπου ειδικά για τον τομέα της φορολογίας, θα καταθέσει πλαίσιο προτάσεων που θα είναι εφαρμόσιμες, κατανοητές, αναπτυξιακές και δίκαιες. Προτάσεις που θα στοχεύουν, όχι μόνο στη μείωση των υψηλών φορολογικών συντελεστών, αλλά και στο σημαντικό περιορισμό του αριθμού τους.
Τα αδιέξοδα της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, αναπόφευκτα θα οδηγήσουν στη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων ακόμη και για την φετινή χρονιά. Γεγονός, που δημιουργεί ήδη ένα τεράστιο βάρος στην ελληνική κοινωνία. Ένα βάρος που αδυνατεί πλέον να σηκώσει στους ώμους της. Ένα βάρος, που δεν θα μπορέσει να σηκώσει ούτε και η ίδια η κυβέρνηση. Ένα βαρύ φορτίο αποτυχιών, που πιθανόν να οδηγήσει μέσα στη χρονιά σε πρόωρες εκλογές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών