Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Απριλίου 20, 2011

Οι "φιλειρηνιστές" και υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιώματων απαγορεύουν σε άλλη χώρα να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ

 Πόση ανακούφιση να νιώθουμε που αυτοί οι άνθρωποι είναι κυριάρχοι;! του πλανήτη μας...

Η επίδοση της Συρίας στα περιστατικά καταπάτησης και παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να την αποκλείσουν από το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, υπογράμμισε με δηλώσεις του την Τρίτη ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Όπως είπε ο Μαρκ Τόνερ στους δημοσιογράφους,
«με δεδομένο τις πράξεις της κυβέρνησης της Συρίας εις βάρος του ίδιου του λαού της, πιστεύουμε ότι θα ήταν ακατάλληλη και υποκριτική η συμμετοχή της στο Συμβούλιο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα».
Η Συρία αντιπροσωπεύει τη μία από τις τέσσερις υποψηφιότητες, για τις τέσσερις θέσεις στο Συμβούλιο, που προορίζονται να πληρωθούν από χώρες της Ασίας, μόλις απελευθερωθούν από τους κατόχους τους το Μάιο. Αν η πέμπτη, κατά σειρά, υποψηφιότητα δεν προωθηθεί στην τετράδα εκτοπίζοντας κάποια από τις προηγούμενες στον πίνακα, τότε η χώρα της Μέσης Ανατολής πιθανότατα θα κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης του σώματος της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Παρά την κίνηση της κυβέρνησης της Συρίας τη Δευτέρα, να προχωρήσει στη άρση της επί μισό αιώνα σχεδόν ισχύουσας κατάστασης εκτάκτου ανάγκης στη χώρα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στη διεθνή κοινότητα παραμένουν έντονες επιφυλάξεις για την ειλικρίνεια των προθέσεων του καθεστώτος.
Ο Τόνερ υπογράμμισε ότι οι διατάξεις του νόμου είναι «ασαφείς», ενώ προσέθεσε ότι υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι οι διαδηλωτές θα πρέπει να εξασφαλίζουν την άδεια από τις αρχές ασφαλείας πριν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.
«Αυτό το νέο σχέδιο νόμου μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο περιοριστικό με το προηγούμενο που αντικατέστησε», προσέθεσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ κατέληξε επισημαίνοντας ότι «η κυβέρνηση της Δαμασκού θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε ευρύτερες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και να σταματήσει τη βία εις βάρος των διαδηλωτών που διαμαρτύρονται ειρηνικά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών