Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τετάρτη, Απριλίου 06, 2011

Οι Αντικαθεστωτικοί κατηγορούν το ΝΑΤΟ πως «αφήνει τους κατοίκους της Μιζουράτα να πεθαίνουν»

 Και παρακαλάνε να ρίξουν ακόμη περισσότερες βόμβες και να τους δώσουν περισσότερα όπλα...(καλά δεν ίσχυε η δήλωση Κλίντον ότι "Εξετάζουμε το ενδεχόμενο να προμηθεύσουμε με όπλα τους ανικαθεστωτικούς")

Ο στρατιωτικός επικεφαλής των λιβυκών αντικαθεστωτικών δυνάμεων εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας το ότι «αφήνει τους κατοίκους της Μιζουράτα να πεθαίνουν» υπό τα πυρά των δυνάμεων του Μουάμαρ Καντάφι, οι οποίες κερδίζουν έδαφος στην περιοχή της πόλης Μπρέγκα.
Στο Παρίσι, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Αλέν Ζιπέ δήλωσε σήμερα στο ραδιοφωνικό δίκτυο France Info ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη περιπλέκονται, καθώς οι καθεστωτικές δυνάμεις έχουν υιοθετήσει τακτικές που αυξάνουν τον κίνδυνο να πληγούν άμαχοι.

«Έχουμε ζητήσει απερίφραστα να μην υπάρχουν παράπλευρες απώλειες για τον άμαχο πληθυσμό. Αυτό δυσχεραίνει φυσικά τις επιχειρήσεις», είπε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών. «Η κατάσταση είναι ασαφής. Υπάρχει κίνδυνος... Η κατάσταση στη Μιζουράτα δεν πρέπει να συνεχισθεί», είπε.
«Ο διεθνής Τύπος οφείλει να υποστηρίξει με σθένος τον λαό της Μιζουράτα και να απευθύνει έκκληση προς το ΝΑΤΟ που πιστεύει ότι μάς προσφέρει υπηρεσίες βομβαρδίζοντας εδώ και εκεί, τη στιγμή που αφήνει τους κατοίκους της Μιζουράτα να πεθαίνουν κάθε μέρα», δήλωσε ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ Γιουνές κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου χθες στη Βεγγάζη.
«Εάν το ΝΑΤΟ περιμένει ακόμη μία εβδομάδα, θα έλθει το τέλος της Μιζουράτα. Δεν θα βρούμε πια κανέναν εκεί», δήλωσε ο στρατηγός, πρώην υπουργός Εσωτερικών του καθεστώτος Καντάφι που αποσκίρτησε τον Φεβρουάριο.
Η Μιζουράτα, τρίτη σε μέγεθος πόλη της Λιβύης, βρίσκεται σε απόσταση 214 χιλιομέτρων ανατολικά της Τρίπολης. Εδώ και 40 ημέρες οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών υπερασπίζονται τη Μιζουράτα, η οποία πολιορκείται και βομβαρδίζεται από τις δυνάμεις του λιβυκού καθεστώτος. Σύμφωνα με τους αντικαθεστωτικούς, 200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην πόλη κατά τις συγκρούσεις.
Σύμφωνα με τον Αμπντέλ Φατάχ Γιουνές, οι κάτοικοι της πόλης απειλούνται «κατά κυριολεξία με εξόντωση».
«Η υδροδότηση έχει κοπεί, δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση, ούτε τρόφιμα, εδώ και 40 ημέρες δεν υπάρχει γάλα για τα παιδιά, ενώ οι δυνάμεις του Καντάφι βομβαρδίζουν καθημερινά σπίτια, τεμένη και νοσοκομεία με βαρέα όπλα πυροβολικού... οι κάτοικοι πίνουν νερό από τους υπονόμους».
«Εάν το ΝΑΤΟ ήθελε να σπάσει την πολιορκία της πόλης, θα το είχε κάνει εδώ και πολλές ημέρες», είπε.
Οι σφοδρές αυτές κατηγορίες έρχονται λίγες ώρες αφού η Ατλαντική Συμμαχία ανακοίνωσε ότι έχει καταστήσει την άμυνα της Μιζουράτα «υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα».
Στις Βρυξέλλες, ο Ολλανδός στρατηγός Μαρκ βαν Ουμ, υπεύθυνος των κοινών επιχειρήσεων, καυχήθηκε για την αποτελεσματικότητα των αεροπορικών επιδρομών λέγοντας ότι ο στρατός του Μουάμαρ Καντάφι έχει απωλέσει το εν τρίτον των δυνάμεων του έπειτα από βομβαρδισμούς 17 ημερών.
Τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν 14 αεροπορικές επιδρομές τη Δευτέρα και εναντίον των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας και μονάδων τεθωρακισμένων των δυνάμεων του Καντάφι στην περιοχή της Μιζουράτα, η οποία αποτελεί «υπ' αριθμόν ένα προτεραιότητα, εξαιτίας αυτών που συμβαίνουν επί του πεδίου».
Ανατολικότερα, οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών βρίσκονταν χθες το βράδυ σε απόσταση λίγων δεκάδων χιλιομέτρων από την Ατζνταμπίγια, έχοντας υποχωρήσει τριάντα χιλιόμετρα απέναντι στην προέλαση των κανταφικών δυνάμεων.
«Δεν υπάρχει επανάσταση χωρίς οπισθοχώρηση», δήλωσε ο Μούσταφα Γεριάνι, εκπρόσωπος του Εθνικού Μεταβατικού Συμβουλίου, ο οποίος αρνήθηκε, ωστόσο, να κατηγορήσει το ΝΑΤΟ για την οπισθοχώρηση αυτή. «Ο λαός θα νικήσει. Ο Καντάφι δεν μπορεί να κυβερνήσει τη χώρα με τον μηχανισμό του, τις παραστρατιωτικές ομάδες και τους μισθοφόρους του...Είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε αυτόν τον τύραννο, και, ή θα τον διώξουμε, ή θα κυβερνήσει μία άδεια χώρα», είπε.
Ο Αμερικανός διπλωμάτης Κρις Στίβενς, απεσταλμένος της Ουάσινγκτον έφθασε χθες στη Βεγγάζη για διαβουλεύσεις με το Εθνικό Μεταβατικό Συμβούλιο. Οι ΗΠΑ δεν έχουν ακόμη καταλήξει ως προς την αναγνώριση του Συμβουλίου ως νόμιμου συνομιλητή.
Εξοπλίζει τους αντικαθεστωτικούς η Δύση
Ο στρατιωτικός ηγέτης των ανταρτών στη Λιβύη, Στρατηγός Αμντούλ Φατάχ Γιουνίς, επιβεβαίωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ότι οι δυνάμεις των αντικαθεστωτικών έχουν παραλάβει εξοπλισμό προερχόμενο από τις χώρες της συμμαχίας.
Ο Γιουνίς όμως δεν αποκάλυψε το συγκεκριμένο τόπο προέλευσης των όπλων, αναφέροντας αόριστα ότι πρόκειται για ελαφρύ οπλισμό που προσφέρθηκε στους εξεγερμένους από φιλικές χώρες.
«Αλλά αυτό δεν αρκεί», προειδοποίησε ο επικεφαλής των δυνάμεων των εξεγερμένων, στην συνέντευξή του στο δορυφορικό δίκτυο Αλ-Αάν, αποτείνοντας έκκληση στο ΝΑΤΟ, να κάνει εξαίρεση στην απόφασή του για επιβολή ζώνης απαγόρευσης των πτήσεων πάνω από το έδαφος της Λιβύης και να επιτρέψει στους αντικαθεστωτικούς, που μάχονται ενάντια στον Μουαμάρ Καντάφι, να επιτεθούν στα στρατεύματά του με τα δικά τους αεροπλάνα.
Νωρίτερα μάλιστα είχε απευθύνει και ενστάσεις κριτικής στο ΝΑΤΟ, γιατί κατά τη γνώμη του, καθυστέρησε να ξεκινήσει τις επιδρομές κατά του καθεστώτος Καντάφι.
Ο Γιουνίς, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης του Καντάφι, αυτομόλησε στις τάξεις των εξεγερμένων εγκαταλείποντας τους παλιούς συντρόφους του.
Νέος υπουργός Εξωτερικών
Ο Αμπντελάτι Ομπέιντι διορίστηκε υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης, αντικαθιστώντας τον Μούσα Κούσα που αυτομόλησε την προηγούμενη εβδομάδα, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάιμ.
«Ο κ. Αμπντελάτι Ομπέιντι είναι ο νέος υπουργός» δήλωσε ο κ. Κάιμ.
Στο μεταξύ, οι δυνάμεις που είναι πιστές στον Λίβυο ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι βομβάρδισαν την Μιζουράτα αλλά τώρα έχουν σταματήσει, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των εξεγερμένων.
«Η Μιζουράτα βομβαρδίστηκε με πυρά από τανκς, με πυροβόλα όπλα και με όλμους κυρίως γύρω από την οδό Τρίπολη και την περιοχή του λιμανιού. Ο βομβαρδισμός άρχισε περίπου στις 10 το πρωί και σταμάτησε στις 5 το απόγευμα» σημείωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι η κατάσταση χειροτερεύει κάθε μέρα.
«Δυστυχώς οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ δεν ήταν αποτελεσματικές στην Μιζουράτα. Άμαχοι σκοτώνονται κάθε μέρα» πρόσθεσε.
ΝΑΤΟ: Έχει καταστραφεί το 30% της στρατιωτικής δύναμης Καντάφι
Οι δυτικές αεροπορικές επιδρομές έχουν μέχρι στιγμής καταστρέψει το 30% της στρατιωτικής δύναμης του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του ΝΑΤΟ.
«Η αποτίμηση είναι ότι έχουμε καταστρέψει το 30% των στρατιωτικών δυνατοτήτων του Καντάφι», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ταξίαρχος Μαρκ φαν Ουχμ, ανώτερος αξιωματικός του επιτελείου του ΝΑΤΟ, επικαλούμενος την ενημέρωση σήμερα των πρεσβευτών των 28 χωρών μελών στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες από τον επικεφαλής της επιχείρησης Ενοποιημένος Προστάτης, στρατηγό Σαρλ Μπουσάρ.
Οι επιχειρήσεις του δυτικού συνασπισμού στη Λιβύη άρχισαν στις 19 Μαρτίου και το ΝΑΤΟ ανέλαβε τη διοίκησή τους από τις 31 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών