Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 05, 2011

Η Ρωσία χαιρετίζει τη συμφιλίωση Χαμας - Φατάχ και δημιουργεί πονοκεφάλους στο Ισραήλ

«Η Μόσχα χαιρετίζει την υπογραφή της συμφωνίας αυτής που είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών διαφόρων πλευρών, κυρίως της Αιγύπτου», επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.
Μέλος του Κουαρτέτου για τη Μέση Ανατολή (μαζί με τις ΗΠΑ, την ΕΕ και τον ΟΗΕ) η Μόσχα ενθαρρύνει όλες τις προσπάθειες συμφιλίωσης των δύο παλαιστινιακών κινημάτων και εκτιμά ότι η συμφωνία που υπογράφηκε χθες στο Κάιρο είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι είναι απαραίτητο να ενεργούμε έτσι ώστε η διαδικασία που έθεσε τέρμα στον εσωτερικό διχασμό να είναι μη αναστρέψιμη» και να καταλήξει στη διεξαγωγή «ελεύθερων, διαφανών και δημοκρατικών εκλογών».
Όλες οι παλαιστινιακές παρατάξεις υπέγραψαν χθες Τετάρτη στο Κάιρο συμφωνία που προβλέπει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης τεχνοκρατών η οποία θα προετοιμάσει τη διενέργεια προεδρικών και βουλευτικών εκλογών σε ένα χρόνο.
Ο Μαχμούντ Αμπάς, πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής και αρχηγός της Φάταχ και ο Χάλεντ Μεσάαλ, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του ισλαμιστικού κινήματος Χαμάς, γιόρτασαν το τέλος των τεσσάρων χρόνων αντιπαλότητας και ενδοπαλαιστινιακής βίας. Ήταν η πρώτη συνάντηση του Αμπάς με τον Μεσάαλ αφότου η Χαμάς ανέλαβε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας, τον Ιούνιο του 2007.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών