Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Μαΐου 24, 2011

Να γιατί πρέπει να πουληθεί ο ΟΠΑΠ... Έχει κέρδη


 Καθαρά κέρδη τριμήνου που ανέρχονται σε 166,9 εκ. ευρώ ανακοίνωσε σήμερα η ΟΠΑΠ ΑΕ, έναντι 192,2 εκ. ευρώ, την αντίστοιχη περίοδο του 2010 (μείωση 13,2%) με βελτίωση των περιθωρίων καθαρής κερδοφορίας.
Οι συνολικές πωλήσεις στο πρώτο τρίμηνο 2011, μειώθηκαν κατά 18,3% στα 1,1 δις. ευρώ, έναντι 1,3 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010, επηρεαζόμενες κυρίως από...
την πτωτική πορεία των πωλήσεων των παιγνιδιών ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ και ΚΙΝΟ, λόγω της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος ως αποτέλεσμα του συνεχιζόμενου επιδεινούμενου οικονομικού περιβάλλοντος, καθώς και από την διήμερη απεργιακή κινητοποίηση των πρακτόρων τον μήνα Ιανουάριο.
Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν στο πρώτο τρίμηνο 2011 σε 214,2 εκατ. ευρώ από 261,7 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο 2010 μειωμένα κατά 18,2%, κυρίως λόγω της μείωσης του κύκλου εργασιών και την αύξηση του ποσοστού διανομής κερδών στους νικητές των παιχνιδιών ΚΙΝΟ και ΤΖΟΚΕΡ, ενώ θετικά επέδρασαν οι επιτευχθείσες μειώσεις των λειτουργικών δαπανών καθώς και η μείωση του ποσοστού διανομής κερδών στους νικητές του παιχνιδιού ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Το περιθώριο EBITDA για το πρώτο τρίμηνο 2011 παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με το περσινό (19,1%), κυρίως λόγω της σημαντικής μείωσης των λειτουργικών δαπανών.
Εξάλλου με αφορμή δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε δήθεν τροποποίηση των όρων του διαγωνισμού για νέο πάροχο τεχνολογίας, από την ΟΠΑΠ ΑΕ επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι «ο διαγωνισμός ο οποίος ξεκίνησε στις 8/2/2011 με την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, εξελίσσεται σύμφωνα με τους όρους που τέθηκαν εξ' αρχής και με γρήγορους ρυθμούς, αφού ήδη βρίσκεται στην τελευταία φάση του».
«Είναι γνωστό στους συμμετέχοντες ότι σε σύντομο χρόνο θα τους παραδοθεί η τελική διακήρυξη με βάση την οποία θα κατατεθούν οι προσφορές. Να σημειωθεί ότι για την καλύτερη και ταχύτερη διεκπεραίωση του διαγωνισμού πολυμελείς ομάδες εκπροσώπων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό έχουν συναντηθεί από δυο φορές με τα μέλη της Επιτροπής του διαγωνισμού και άλλα στελέχη της ΟΠΑΠ ΑΕ - όπως προβλεπόταν από τη διαδικασία - προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις, να τεθούν ερωτήματα και να δοθούν απαντήσεις, πριν από την οριστική σύνταξη της τελικής προκήρυξης. Αυτό σημαίνει ότι η βούληση της ΟΠΑΠ ΑΕ να είναι γνωστή στις δυο εταιρείες, ενώ δεν έχει αμφισβητηθεί εκ μέρους τους οποιαδήποτε πτυχή της διαδικασίας και του αντικειμένου του διαγωνισμού», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών