Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

«Προστασία» στη μαφία πλήρωνε ο Σ. Μπερλουσκόνι

 Διεφθαρμένος ο Μπερλουσκόνι...; Ποιός συκοφάντης τα λέει αυτά;
Ο μετανοημένος μαφιόζος Τζοβάνι Μπρούσκα, σε κατάθεσή του ενώπιον δικαστηρίου της Ρώμης, αναφέρθηκε στις σχέσεις του Ιταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το οργανωμένο έγκλημα.
«Ο Μπερλουσκόνι, στην δεκαετία του ογδόντα, κατέβαλλε εξακόσια εκατομμύρια λιρέτες το μήνα στην Κόζα Νόστρα ως υποχρεωτικό δασμό προστασίας», κατέθεσε ο Μπρούσκα. Το ποσό αντιστοιχεί σε τριακόσιες είκοσι χιλιάδες σημερινά ευρώ.
Πρόσθεσε ότι τα χρήματα του Μπερλουσκόνι καταβάλλονταν στους....
αρχιμαφιόζους Στέφανο Μποντάντε και Τότο Ριίνα και ότι χάρη στο μαφιόζικο αυτό «χαράτσι» ο αποκαλούμενος και «κύριος τηλεόραση» Μπερλουσκόνι μπόρεσε να τοποθετήσει αναμεταδότες των δικτύων του στην Σικελία.
Ο Μπρούσκα, που θεωρείται ένας από τους κύριους οργανωτές της βομβιστικής επίθεσης κατά του εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε το 1992, εξήγησε, επίσης ότι «όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σταμάτησε να καταβάλλει χρήματα στο οργανωμένο έγκλημα της Σικελίας, η μαφία προχώρησε σε εκφοβιστική επίθεση, για να ξαναρχίσει να πληρώνει».
«Στην αρχή της δεκαετίας του ογδόντα, ορισμένες μαφιόζικες οικογένειες, οι οποίες στη συνέχεια έχασαν το μεγάλο παιχνίδι για την γενικότερη επικράτηση, στήριξαν, με επενδύσεις, εταιρίες του Καβαλιέρε οι οποίες βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου», αποκάλυψε ο 54χρονος Μπρούσκα.
Ο Ιταλός κακοποιός, πάντως, απέκλεισε τυχόν άμεσες ή έμμεσες ευθύνες του Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την εκτέλεση των βομβιστικών επιθέσεων με τις οποίες, πριν δεκαεννέα χρόνια, η «Κόζα Νόστρα» προσπάθησε να αναγκάσει το ιταλικό κράτος, να ξεκινήσει «διαπραγμάτευση εφ’ όλης της ύλης» με εκπροσώπους της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών