Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Μαΐου 19, 2011

Παραίτηση Στρος Καν από την ηγεσία του ΔΝΤ

"Και να μας γράφεις...."
Με επιστολή του προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ο Ντομινίκ Στρος Καν γνωστοποίησε την παραίτησή του από τα καθήκοντα του γενικού διευθυντή.
Στην ανακοίνωσή του επισημαίνει πως προβαίνει σε αυτή την κίνηση για να προστατεύσει το Ταμείο από τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες και πως διαψεύδει όλες τις καταγγελίες. Παράλληλα, τονίζει πως θέλει να χρησιμοποιήσει όλο του το χρόνο και τις δυνάμεις για την υπεράσπισή του.
Από την πλευρά του Ταμείου, ανακοινώθηκε πως στο άμεσο μέλλον θα γίνουν γνωστές οι λεπτομέριες για την εκλογή νέου διευθυντή από την εκτελεστική επιτροπή, ενώ μέχρι τότε παραμένει στην «ηγεσία» ο Τζον Λίπσκυ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση παραίτησης του DSK:

«Με απέραντη θλίψη αναγκάζομαι σήμερα να υποβάλω στο Διοικητικό Συμβούλιο την παραίτησή μου από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΔΝΤ.
Αυτήν τη στιγμή η σκέψη μου είναι πρώτα στη σύζυγό μου, την οποία αγαπώ περισσότερο από οτιδήποτε, τα παιδιά μου, την οικογένειά μου, τους φίλους μου.
Η σκέψη μου είναι επίσης στους συναδέλφους μου στο ΔΝΤ. Μαζί επιτύχαμε τόσα πολλά τα τελευταία τρία και πλέον χρόνια.
Σε όλους, θέλω να πω ότι αρνούμαι κατηγορηματικά όλους τους ισχυρισμούς σε βάρος μου.
Θέλω να προστατεύσω αυτόν το θεσμό τον οποίο υπηρέτησα με τιμή και αφοσίωση και ιδιαιτέρως, θέλω να αφιερώσω όλη τη δύναμή μου, όλο το χρόνο μου και όλη την ενέργειά μου στο ν' αποδείξω την αθωότητά μου».
Δέσμευση για παραμονή στις ΗΠΑ
Ο προφυλακισμένος για τις κατηγορίες της σεξουαλικής επίθεσης και της απόπειρας βιασμού μιας 32χρονης γυναίκας, που εργαζόταν ως καμαριέρα σε μεγάλο ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, στην προσπάθειά του να πείσει το Δικαστήριο να κάνει αποδεκτή την αίτηση αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης 1.000.000 δολαρίων, δεσμεύθηκε να μην εγκαταλείψει τις ΗΠΑ για τη Γαλλία, όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκεται υπό δικαστική παρακολούθηση.
Ο Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται από τη Δευτέρα, θα γνωρίζει την Παρασκευή εάν κατά τη χθεσινή ακροαματική συνεδρίαση, η οποία συνεκλήθη μυστικά, κυρίως για να καταθέσει η ενάγουσα, αποφασίσθηκε εάν υπάρχουν αρκετά αποδεικτικά στοιχεία για τη δίωξή του ή όχι.
Εν αναμονή της ανακοίνωσης της απόφασης αυτής, θα πραγματοποιηθεί σήμερα ακρόαση για την υποβολή του αιτήματος της υπό όρους αποφυλάκισης, δήλωσε ο Ντέιβιντ Μπουκστέιβερ εκπρόσωπος του δικαστηρίου του Μανχάταν.
Οι συνήγοροι του Ντομινίκ Στρος Καν προβάλλουν στο αίτημα αποφυλάκισης με καταβολή εγγύησης ότι ο εντολέας τους διαθέτει «ικανά χρηματικά μέσα», τονίζοντας το γεγονός ότι η κατοικία του στην Ουάσινγκτον είναι αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων. Στο αίτημα αποφυλάκισης αναφέρεται ότι το ζεύγος Στρος Καν-Σενκλέρ αγόρασε την κατοικία της Ουάσινγκτον το 2007 και διευκρινίζεται ότι οι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι στο όνομα της συζύγου του Αν Σεκλέρ.
Η υπεράσπιση του Ντομινίκ Στρος Καν επιμένει στις στενές σχέσεις που διατηρεί η Αν Σεκλέρ με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπενθυμίζουν ότι η σύζυγος του Ντομινίκ Στρος Καν έχει γεννηθεί στη Νέα Υόρκη ότι τελείωσε το λύκειο στις ΗΠΑ ότι αυτή τη στιγμή ετοιμάζει ένα βιβλίο για την αμερικανική πολιτική ζωή.
Ο Στρος Καν δεσμεύεται να παραμείνει επί 24ώρου βάσεως σε κατοικία στο Μανχάταν υπό ηλεκτρονική παρακολούθηση, που είναι πιθανόν να συνίσταται σε ηλεκτρονικό βραχιόλι. Ακόμη και αν δεν αναφέρεται στην αίτηση, η κατοικία στο Μανχάταν είναι πιθανόν το σπίτι της κόρης του, η οποία είναι μόνιμος κάτοικος του Μανχάταν.
Ο Στρος Καν έχει ήδη παραδώσει το γαλλικό του διαβατήριο στην αμερικανική δικαιοσύνη και δεσμεύεται να παραδώσει επίσης το ταξιδιωτικό του έγγραφο του ΟΗΕ στις αμερικανικές αρχές για να αποδείξει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει το αμερικανικό έδαφος κατά τη διάρκεια της δικαστικής διαδικασίας.
Όλα τα αναγκαία μέτρα στη νήσο Ράικερς
Εν τω μεταξύ οι αρχές στη φυλακή Ράικερς όπου κρατείται ο Ντομινίκ Στρος Καν έχουν λάβει όλα τα μέτρα για την προστασία του έγκλειστου, συμπεριλαμβανομένου και του ενδεχόμενου της απόπειρας αυτοκτονίας, όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους αξιωματούχος της Εισαγγελίας.
Υπάλληλος του Sofitel βρισκόταν στη σουίτα όταν μπήκε η καμαριέρα
Υπάλληλος του Sofitel της Νέας Υόρκης βρισκόταν μέσα στη σουίτα του Ντομινίκ Στρος Καν, όταν μπήκε η καμαριέρα που κατηγορεί για σεξουαλική επίθεση τον πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ανακοίνωσε χθες Τετάρτη η αστυνομία και πηγή προσκείμενη στον ξενοδοχειακό όμιλο.
Η καμαριέρα έφτασε στη σουίτα 2806 του ξενοδοχείου Sofitel στο Μανχάταν και είδε ότι «η πόρτα ήταν μισάνοιχτη», διευκρίνισε αστυνομική πηγή.
Η νέα γυναίκα «έσπρωξε την πόρτα, ένας υπάλληλος έπαιρνε εκείνη τη στιγμή το δίσκο με το πρωινό από τη σουίτα και της είπε ότι μπορεί να καθαρίσει το δωμάτιο», εξήγησε η ίδια πηγή.
Η ίδια στη συνέχεια «έσπρωξε το καροτσάκι της μέσα στη σουίτα και ο άλλος υπάλληλος έφυγε», προσθέτει η πηγή αυτή.
Από την πλευρά της, πηγή προσκείμενη στην αλυσίδα ξενοδοχείων Sofitel διευκρίνισε πως σε αυτό του Μανχάταν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας μόνο στο λόμπι και στους δύο πρώτους ορόφους όπου βρίσκονται οι αίθουσες συνεδρίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών