Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 02, 2011

Τι συμβαίνει στη Συρία;


Δεν ξέρω τι πραγματικά συμβαίνει στην Συρία, αλλά ας δούμε και μια διαφορετική μαρτυρία ενός Ρώσου που υποστηρίζει ότι στην Συρία η κατάσταση δεν είναι όπως μας μεταδίδουν τα ΜΜΕ. (μετάφραση από Russia Today)

"Ενώ οι αναφορές των μέσων μαζικής ενημέρωσης παρουσιάζουν την κατάσταση στην Συρία ως μια μαζική δημόσια εξέγερση που καταπνίγεται βάναυσα από την δικτατορική κυβέρνηση, τα γεγονότα προβάλλονται με εντελώς διαφορετικό τρόπο από αυτούς που ζουν εκεί.

Η Anhar Kochneva είναι διευθύντρια μιας τουριστικής εταιρείας με έδρα την Μόσχα που ειδικεύεται στην Μέση Ανατολή. Ταξιδεύει συχνά στην Συρία και έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες ανθρώπους στην περιοχή. Μοιράστηκε αυτά που τις λένε οι γνωστοί της για το πώς ξεκίνησε η αναταραχή και ποιοι ευθύνονται για την εξάπλωση της βίας.

-Τι συμβαίνει στην Συρία; Τι έχετε δει και τι λένε οι Σύριοι;

- Με όσους έχω έρθει σε επαφή κανείς δεν υποστηρίζει αυτές τις εκδηλώσεις. Είδα ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, πλούσιους και φτωχούς να οδηγούν έχοντας στα αυτοκίνητά τους φωτογραφίες του προέδρου και να δηλώνουν την υποστήριξή τους στον πρόεδρο και όχι στην εξέγερση.

Είδα πολλούς νέους να περπατούν ή να οδηγούν κρατώντας σημαίες της Συρίας.

Στις 29 Μαρτίου είδα ένα συλλαλητήριο στην πόλη Hama να υποστηρίζει τον πρόεδρο.Υπήρχαν πολλές χιλιάδες ανδρών και γυναικών με παιδιά, ολόκληρες οικογένειες. Οι δρόμοι είχαν πλημμυρίσει από ανθρώπους. Σοκαρίστηκα όταν είδα στο Αλ Τζαζίρα να παρουσιάζονται διαδηλώσεις υπέρ του προέδρου σαν να ήταν διαμαρτυρίες εναντίον του. Την ίδια έκπληξη ένιωσα όταν είδα σε ισραηλινά sites βίντεο και φωτογραφίες από συλλαλητήρια συμπαράστασης στην κυβέρνηση ,να παρουσιάζονται με σχόλια λέγοντας ότι είναι αντίπαλοι του καθεστώτος.

-Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης λένε για μαζικές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.

-Υπάρχει μια παραπληροφόρηση για το τι συμβαίνει. Την 1η Απριλίου τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση στην Δαμασκό. Δεν συνέβη ποτέ, δεν το είδα, δεν το έκαναν οι ντόπιοι.
Στις 16 Απριλίου το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters έγραψε ότι 50 χιλιάδες αντίπαλοι του καθεστώτος βγήκαν στους δρόμους της Δαμασκού, και ότι διαλύθηκαν με δακρυγόνα και γκλοπ. Οι κάτοικοι της Δαμασκού δεν είδαν καμιά τέτοια διαδήλωση. Πώς θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο;. Πόσοι αστυνομικοί θα χρειάζονταν για να το διαλύσουν; Και πώς κανείς δεν το είδε, εκτός από το Reuters; Πεντακόσια άτομα στους δρόμους της Δαμασκού είναι ένα μεγάλο πλήθος. Το Reuters μεταδίδουν το υλικό τους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. Ένα ψέμα και στη συνέχεια αυτό το ψέμα είναι σαν μια χιονόμπαλα δημιουργώντας μια πλαστή πραγματικότητα, δημιουργώντας φήμες και εικασίες.
Οι άνθρωποι στη Συρία παρακολουθούν το βίντεο. Τι βλέπουν; Μια εικόνα που προέρχεται από την Υεμένη. Μια εικόνα που προέρχεται από την Αίγυπτο. Μια εικόνα που προέρχεται από τη Συρία.

Στο διαδίκτυο εμφανίζονται ερασιτεχνικά βίντεο από τις λεγόμενες ταραχές που γίνονται. Υπάρχει ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο και τίποτα δεν συμβαίνει γύρω. Και υπάρχει ένα άτομο που στέκεται δίπλα του πετώντας πέτρες. Και οι άνθρωποι γύρω τραβάτε φωτογραφίες.

Υπάρχουν βίντεο που υποστήρίζουν ότι είναι από την Συρία αλλά στην πραγματικότητα προέρχονται από τον Λίβανο, την Τρίπολη ή από ταραχές στο Ιράκ. Σήμερα, πολλοί νέοι άοπλοι αστυνομικοί έχουν σκοτωθεί. Η προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης τους παρουσιάζει αμέσως ως θύματα του καθεστώτος. Επαναλαμβάνω, οι αστυνομικοί είναι άοπλοι. Η συριακή αστυνομία δεν είναι πάρα πολύ καλή με τα όπλα, γιατί δεν υπάρχει παρόμοια εμπειρία.. Αλλά οι νεοσύλλεκτοι αστυνομικοί που σκοτώνονται εμφανίζονται είτε ως διαδηλωτές είτε ως αστυνομικοί που αρνήθηκαν να πυροβολήσουν συμπατριώτες. Φαίνεται να ισχύει αυτό που έλεγε ο Γκαίμπελς: όσο μεγαλύτερο το ψέμα, τόσο πιο εύκολα μπορούν να το πιστέψουν.

-Αλλά γιατί οι αστυνομικοί πεθαίνουν αφού δεν υπάρχουν μαζικές διαμαρτυρίες;

- Οι αστυνομικοί σκοτώθηκαν επειδή πυροβολήθηκαν από εκείνους που γνωρίζουν ότι είναι άοπλοι.

- Ποιος πυροβολεί αστυνομικούς;

-Λένε πολλά γι 'αυτό στη Συρία. Οι φήμες λένε πως εκπαιδευμένοι κομάντος ήρθαν από το Ιράκ. Οι άνθρωποι στη Συρία γνωρίζουν καλά ότι ΗΠΑ στο κατεχόμενο Ιράκ σχηματίστηκε ειδικά τάγματα εκεί από τις ΗΠΑ. Σκοτώνουν ανθρώπους, ανακατεύονται με τις συγκρούσεις μεταξύ σιιτών και σουνιτών, καθώς και μεταξύ μουσουλμάνων και χριστιανών. Ανατινάζουν δρόμους, αγορές, τζαμιά και εκκλησίες. Οι εν λόγω τρομοκρατικές επιθέσεις στοχεύουν αμάχους παρά το κατοχικό καθεστώς.

Δεν πάει πολύς καιρός που έπιασαν τρεις τέτοιους κομάντος στα προάστια της Δαμασκού. Αποδείχθηκε ότι ήταν Ιρακινοί.

Οι κατά καιρούς συλληφθέντες είτε αποδεικνύονται Ιρακινοί, είτε παραδέχονται ότι είχαν πληρώθεί . Τέτοιες μαχητές συνελήφθησαν στην Deraa και Λατάκεια. Είχαν όπλα κατασκευασμένα στις ΗΠΑ.
Αλλά οι εικόνες όλων των ανθρώπων δείχνουν ντυμένοι με τον ίδιο τρόπο. Οι άνθρωποι στη Συρία μπορούν να ξεχωρίσουν τους συμπατριώτες τους από τους γείτονές τους - από τα πρόσωπά τους και τα ρούχα τους."

http://kolotoubes.blogspot.com/2011/05/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών