Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Μαΐου 09, 2011

"Η λέξη μυστικότητα είναι αποκρουστική....."



Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης

Όλοι έπεσαν με μανία στο Der Spiegel για σπορά ψευδών ειδήσεων….
Ποια όμως ήταν η ψευδής είδηση….;
Kατ’ αρχήν και συνάντηση έγινε στο Λουξεμβούργο και μυστική ήταν….
Ο.... Υπουργός Οικονομικών παίζει το τελευταίο του χαρτί….Ή νέο Μνημόνιο, λόγω αποτυχίας του παλαιού, και μόνιμος Μηχανισμός Στήριξης-κάτι που αρνήθηκε η Καγκελάριος Μέρκελ στη Σύνοδο Κορυφής το Μάρτιο ή με το δεδομένο ότι οι Αγορές θα κρατούν ερμητικά τις «πόρτες» κλειστές στην Ελλάδα και το 2012 που είναι σίγουρο, θα αναγκαστούμε να πάρουμε το δυσμενές σενάριο της αναδιάρθρωσης στη καλύτερη περίπτωση ή τη χρεοκοπία με μονομερή στάση πληρωμών….

Όλα καλά μέχρι εδώ…..Η ψευδής είδηση είναι στη διατύπωση ότι η Ελλάδα σκέφτεται να το κάνει….... Προφανώς ο Υπουργός χρησιμοποιώντας την έκθεση Σόιμπλε για το τι θα σήμαινε η χρεοκοπία της Ελλάδας για Γερμανία και Γαλλία, θέλησε να ασκήσει πίεση για την ένταξη της Ελλάδας στο μηχανισμό…..

Αυτή ακριβώς ήταν η ψευδής είδηση που προκάλεσε το πανικό που είναι εμφανής σήμερα…Ιδίως στο Χρηματιστήριο….

Το πρόβλημα είναι όμως αλλού….Όλοι ασχολήθηκαν με τα αργά αντανακλαστικά της Κυβέρνησης που προκάλεσαν μεγαλύτερη ζημιά από το ίδιο το δημοσίευμα…..

Λίγοι αναρωτιούνται όμως τι στο διάολο κάνει ο Υπουργός Οικονομικών σε μυστικές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις…..Το γεγονός ότι είναι άτυπη η συνάντηση δε τη καθιστά μυστική….Πολύ δε περισσότερο όταν θίγονται τέτοια θέματα….

Η δεύτερη βασική ερώτηση είναι ότι μας ξανα-κανονίζει Μνημόνιο χωρίς να μας ρωτήσει…Με ποιο δικαίωμα ακριβώς….;

Τρίτο και βασικότερο είναι ότι η συνάντηση αυτή δείχνει τη παραδοχή εκ μέρους του Υπουργού ότι απέτυχε παταγωδώς…Παρ’όλα αυτά αυτόεμψυχώνεται μέσω του Τύπου λέγοντας ότι όλα βαίνουν ομαλώς…..

Η αξιοπιστία της Κυβέρνηση επλήγη θανάσιμα…Το κακό είναι ότι με τις ενέργειές της πλήττει και την αξιοπιστία της χώρας για ένα λόγο….Για τη μυστικότητα που προσπαθεί να διατηρέι σε όλα όσα κάνει…..Γιατί ως γνωστό:

«Η λέξη μυστικότητα είναι αποκρουστική σε μια ελεύθερη κοινωνία και είμαστε ως άνθρωποι φύση- θέση και ιστορικά αντίθετοι απέναντι στις «μυστικές κοινωνίες»,στους «μυστικούς σκοπούς» και στα «μυστικά σχέδια»…..»J.F.K.
Φαντάζομαι ότι θα μείνει στην Ιστορία αυτή η Κυβέρνηση γιατί κρυβόταν πίσω από το δάχτυλο της .Το δάχτυλο όμως όχι μόνο δεν την έκρυβε αλλά την εμπόδιζε και να βλέπει και συνέχεια κάπου σκόνταφτε και έπεφτε…..
από pikri-sokolata.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών