Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Κυριακή, Μαΐου 22, 2011

Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Τα blogs νικάνε….

Όπως διαπιστώνουμε ήδη από τις τρέχουσες δημοσκοπήσεις, το ΠΑΣΟΚ καταρρέει με πάταγο. Και να σκεφτεί κανείς ότι η τωρινή καταγραφή έγινε πριν ακόμα αρχίσει τις απολύσεις στο Δημόσιο, τα νέα σκληρά μέτρα, την υποθήκευση και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Φανταστείτε που θα πάει μετά. ΠΑΣΟΚ τέλος. Όμως αν ρίξετε μια ματιά στην πληροφόρηση που παρέχουν τα ΜΜΕ του κρατικοδίαιτου καθεστώτος,  θα αντιληφθείτε αμέσως, σε τι σκοτάδι και πόσο εκτεθειμένος στην προπαγάνδα του καθεστώτος θα ήταν αυτή τη στιγμή ο λαός, αν δεν υπήρχαν τα ελεύθερα και κυρίως τα ανώνυμα blogs.
Είναι αλήθεια ότι το ΠΑΣΟΚ σκέφτηκε πολλές φορές τρόπους για να χειραγωγήσει τα blogs, αλλά...
δεν το επιχείρησε καν και αυτό το διασώζει κάπως στις συνειδήσεις τωνbloggers. Πολύ θα θέλαμε να δούμε τους επόμενους επίδοξους λογοκριτές των blogs. Θα είναι αυτοί οι φερέλπιδες εξουσιαστές της ΝΔ;; Όμως, τόσο το καταρρέον ΠΑΣΟΚ όσο…. και η μη ανερχόμενη ΝΔ (παρά το νέο «Ζάππειο»), θα πρέπει να καθίσουν και να σκεφτούν σε τι οφείλεται αυτή η ακατανίκητη δύναμη των blogs;;;
Για να μην ταλαιπωρούνται όμως και τόσο πολύ θα τους δώσουμε εμείς μια πρώτη αφορμή για σκέψεις.
Φίλοι μας του σάπιου και διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος, όταν βασικοί θεσμοί, όπως η Βουλή, η Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ, τουλάχιστον υπολειτουργούν, είναι επόμενο ότι κάποια άλλη δύναμη θα κάλυπτε το κενό. Η ζωή δεν ανέχεται κενά, τα καλύπτει αμέσως.
Μπορεί μέχρι σήμερα να έκαναν κουμάντο τα ΜΜΕ του καθεστώτος και οι ασύνδετοι μεταξύ τους πολίτες να περιορίζονταν απλά σε συζητήσεις καφενείων ή κοινωνικών εκδηλώσεων, χωρίς ουσιαστικές παρενέργειες για το καθεστώς. Όμως σήμερα υπάρχει το διαδίκτυο που μας ενώνει όλους σε χρόνο dt. Υπάρχουν τα blogs και κυρίως επαναλαμβάνουμε τα ανώνυμα blogs (οι ελεύθερες φωνές των πολιτών) , που το καθεστώς μισεί όσο τίποτε άλλο.
Τα blogs λοιπόν (με όλα τα μειονεκτήματά τους) είναι σήμερα η εγγύηση της διαφάνειας, της πληροφόρησης και του κοινωνικού ελέγχου. Και μπορεί προς το παρόν να μην έχουν την δυνατότητα της επιβολής της εξουσίας τους, έχουν όμως τη δύναμη της αποσάθρωσης του καθεστώτος.
Πολύ σύντομα όμως, το καθεστώς θα δοκιμάσει και την δύναμη της επιβολής των blogs.
Όλα στην ώρα τους.

Πηγή:  http://hassapis-peter.blogspot.com/2011/05/blogs.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών