Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Ιουνίου 23, 2011

Σαμαράς στους FT: "Δεν συναινώ στη λάθος συνταγή"


Επιμένει στην αντίθεσή του στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times.
«Μου ζητούν να στηρίξω το ίδιο φάρμακο για κάποιον που πεθαίνει από αυτό το φάρμακο. Δεν θα το κάνω» τονίζει στη συνέντευξη που φιλοξενείται και στη σημερινή έντυπη έκδοση.
«Όταν, παρά τις θυσίες που έχεις κάνει, δεν βλέπεις φως στο τούνελ, εκνευρίζεσαι, και εκνευρίζεσαι με το σύστημα, όχι μόνο με συγκεκριμένους πολιτικούς και κόμματα. Αυτό είναι επικίνδυνο», προειδοποίησε επίσης ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ακόμα...
το πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας.«Η ρευστότητα είναι το κορυφαίο πρόβλημα της οικονομίας. Φανταστείτε τι θα συμβεί στην πραγματική οικονομία όταν δεν υπάρχουν ιδιωτικές δαπάνες, δεν υπάρχουν δημόσιες δαπάνες και δεν υπάρχουν άμεσες διεθνείς επενδύσεις. Τα πάντα κλείνουν. Δημιουργείται μία "εξάντληση εγκεφάλων" μορφωμένοι άνθρωποι εγκαταλείπουν τη χώρα».
Ο κ. Σαμαράς δηλώνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να μειώσει το φόρο προστιθέμενης αξίας, να μειώσει τον φορολογικό συντελεστή επί των εταιρικών κερδών και να περικόψει τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης των εργοδοτών, προκειμένου να τονωθεί η οικονομική ανάκαμψη.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για φορολογικές περικοπές χαρακτηρίζεται «μη ρεαλιστική και μη συμβατή με τους γενικούς στόχους του προγράμματος προσαρμογής», αλλά ο κ. ο κ.Σαμαράς δηλώνει: «θα ήταν “αντί-ελληνικό και αντί-ευρωπαϊκό να εξακολουθούν να επιβάλλονται πολιτικές, οι οποίες ούτε καν επιφέρουν αρκετά έσοδα ώστε να μειωθεί το έλλειμμα του προϋπολογισμού», ενώ προσθέτει ότι «η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία ήταν πάντα φιλοευρωπαϊκή. Δεν πρέπει να χάσουμε την φιλο-ευρωπαϊκή μας ταυτότητα».
Διευκρινίζει πάντως ότι συμφωνεί με τον βασικό στόχο της κυβέρνησης για την εξάλειψη του δημοσιονομικού ελλείμματος και την μείωση του δημοσίου χρέους σε βιώσιμο επίπεδο για την αποφυγή της αναδιάρθρωσης του. « Για εμένα, η λέξη αναδιάρθρωση είναι απαγορευμένη»σημειώνει ο κ. Σαμαράς.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε επίσης υπέρ της έκδοσης κοινών ομολόγων της Ευρωζώνης , συμπληρώνοντας ότι εκτιμά τον ουσιαστικό ρόλο της ΕΚΤ στην παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες.

Πηγή: star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών