Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 29, 2011

Δωροδοκία 13 εκατ. δολαρίων στους Ισραηλινούς για να συναινέσουν την ανατροπή του, καταγγέλλει ο Ειρηναίος! > Ακόμα και τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα είχε «επιστρατεύσει» η Ντόρα


Σημεία και τέρατα φαίνεται ότι έγιναν για να καταφέρει ο σημερινός Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος να πάρει τη θέση του Ειρηναίου και να αναγνωριστεί από το Ισραήλ και την Ιορδανία. Σύμφωνα με έγγραφα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που αποκάλυψε ο ιστότοπος Wikileaks, ο τότε αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Τσάρλς Ρις προσκλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών από τον γενικό γραμματέα Χαραλάμπη Ροκανά, κατ' εντολήν της τότε υπουργού Ντόρας Μπακογιάννη, και του ζητήθηκε να μεσολαβήσουν οι ΗΠΑ στον βασιλέα της Ιορδανίας Αμπντάλα για να μην υπογράψει την άρση αναγνώρισης του Θεόφιλου και να πιέσουν την κυβέρνηση του Ισραήλ να τον αναγνωρίσει!Αφορμή για την....
ενεργοποίηση της ελληνικής διπλωματίας ήταν η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της Ιορδανίας στις 12 Μαΐου να αποσύρει την αναγνώρισή της από το πρόσωπο του Θεόφιλου.
Το υπουργείο Εξωτερικών θορυβήθηκε μετά και την απροθυμία του Ισραήλ να αναγνωρίσει τον Θεόφιλο, τον οποίο εκείνο είχε επιβάλει αφού ήθελε σώνει και καλά να... καρατομήσει τον Ειρηναίο...
Σε εκείνη τη συνάντηση ο κ. Ροκανάς, σύμφωνα με τα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, είπε στον αμερικανό πρέσβη ότι η Ιορδανία αποφάσισε να άρει την αναγνώρισή της στον Θεόφιλο επειδή δεν έκανε επίσκοπο έναν άραβα ορθόδοξο Αρχιμανδρίτη και επειδή δεν κατάφερε να πάρει πίσω τη γη της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που είχε πουλήσει ο προκάτοχός του Ειρηναίος στο Ισραήλ.
Βάσισε δε όλο του το διπλωματικό «οικοδόμημα» στο ότι αν οι ΗΠΑ στηρίξουν τον Θεόφιλο και φροντίσουν να ενδυναμωθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, θα αποδυναμωθεί η παρουσία της Ρώσικης Ορθόδοξης Εκκλησίας που επιδίωκε τη θρησκευτική ηγεμονία στην περιοχή!
Ο κ. Ροκανάς είχε πει επίσης στον αμερικανό πρέσβη πως οι Ιορδανοί απέσυραν την υποστήριξή τους προς τον Θεόφιλο και για έναν άλλο λόγο: Επειδή εναντιώθηκε στην επιθυμία του ιορδανού πρίγκιπα Gazi να μεταβληθεί ο Ιορδάνης ποταμός σε τουριστική ατραξιόν που θα την εκμεταλλευόταν ο ίδιος προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα από τον θρησκευτικό τουρισμό!
Ο αμερικανός πρέσβης, στο σημείωμά του προς το Στέιτ Ντιπάρνμεντ, χαρακτηριστικά ανέφερε:
«Ο Ροκανάς ζητούσε τη βοήθεια των ΗΠΑ εξαιτίας της πρόσβασης που πίστευαν ότι είχαμε στον βασιλιά. Επιπρόσθετα, οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η πρεσβεία μας στο Αμμάν είχε ειδική πρόσβαση στον αρχηγό πληροφοριών της Ιορδανίας Dhahabi. Οι Έλληνες δεν ζητούσαν από εμάς να εξασφαλίσουμε σε αυτούς ή τον Θεόφιλο ακρόαση από τον βασιλιά.
Περισσότερο ήθελαν από εμάς να συζητήσουμε την κατάσταση με τον βασιλιά σιωπηλά. Ζήτησαν επίσης από εμάς να συζητήσουμε με τους Ισραηλινούς την αποτυχία τους να αναγνωρίσουν τον Θεόφιλο.
Το μόνιμο επιχείρημα για την εμπλοκή της ΗΠΑ ήταν ότι με την αναγνώριση του Θεόφιλου θα αναχαιτιζόταν η αυξανόμενη τάση της ρωσικής Εκκλησίας για ηγεμονία στην περιοχή του Πατριαρχείου και θα έμενε έξω από τη διαμορφούμενη κατάσταση η Χαμάς».
Φαίνεται δηλαδή ότι είχε στηθεί μια «ιερή πλεκτάνη» για να στηριχτεί ο Θεόφιλος και να χάσει κάθε ελπίδα επιστροφής στον Πατριαρχικό Θρόνο ο Ειρηναίος, με επιχειρήματα που μάλλον ως... απλοϊκά και έωλα θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν.
Πάντως το ότι «επιστρατεύθηκαν» ακόμα και οι ΗΠΑ για να στηριχθεί ο Θεόφιλος δείχνει πως η τότε υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη είχε πολλούς λόγους -άγνωστο ποιους- για να «καρατομήσει» τον Ειρηναίο.
Στο μεταξύ αίσθηση έχει κάνει το δημοσίευμα μεγάλης κυκλοφορίας ισραηλινής εφημερίδας που στην πρώτη σελίδα ανέφερε ότι η αστυνομία διερευνά καταγγελία του Ειρηναίου προς το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, σύμφωνα με την οποία ο Θεόφιλος, για να αναγνωριστεί από την κυβέρνηση του Ισραήλ ως Πατριάρχης Ιεροσολύμων, πλήρωσε στην ισραηλινή κυβέρνηση 13 εκατ. δολάρια! Τα χρήματα αυτά προέρχονταν από κεφάλαια του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων!
Να σημειώσουμε ότι ο Ειρηναίος παραμένει «υπό περιορισμόν», περίπου «φυλακισμένος» δηλαδή, σε αίθουσα του Πατριαρχείου από τις 11 Φεβρουαρίου 2008, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι πολλές φορές του στερούν και το φαγητό! Περιττό να πούμε βέβαια ότι απαγορεύεται να δεχθεί επισκέψεις... 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών