Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Σάββατο, Νοεμβρίου 19, 2011

Να ποιό είναι το Ισλάμ: Το Πακιστάν απαγορεύει τις «άσεμνες» λέξεις που στέλνονται από τα κινητά τηλέφωνα. Μεταξύ των άσεμνων λέξεων είναι και το «Ιησούς Χριστός»

Σ.σ. ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ: Παλέψτε μ@λ@κες Αριστεροί και λοιποί διεθνιστές για την συναδέλφωση και την αφομοίωση των "μουσουλμάνων"...

Ισλαμαμπάντ (AP) – Όσοι στέλνουν γραπτά μηνύματα από τα κινητά τους στο Πακιστάν καλύτερα αρχίσουν να προσέχουν τη γλώσσα τους.
Η Αρχή Τηλεπικοινωνιών του Πακιστάν απέστειλε επιστολή με την οποία παραγγέλλει τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να μπλοκάρουν τα μηνύματα κειμένου που περιέχουν αυτό που αντιλαμβάνεται ως «αισχρότητες», δήλωσε την Παρασκευή ο Anjum Nida Rahman, εκπρόσωπος της Telenor Pakistan.
Έστειλε επίσης μια λίστα με περισσότερες από 1.500 λέξεις στα αγγλικά και στα ουρντού που πρέπει να μπλοκαριστούν.
Η διαταγή ήταν μέρος της προσπάθειας της ρυθμιστικής αρχής να μπλοκάρει τα μηνύματα spam, δήλωσε ο Ραχμάν.
Πολλές από τις λέξεις που πρέπει να μπλοκάρονται είναι....
σεξουαλικοί όροι ή προσβλητικές λέξεις, σύμφωνα με ένα αντίγραφο του καταλόγου που πήρε το Associated Press.
Περιελάμβανε, επίσης, σχετικά ήπιες λέξεις όπως «κλανιά» και «ηλίθιος».
Οι λόγοι που μπλοκάρονται κάποιες λέξεις, όπως «Ιησούς Χριστός», «προβολείς» και «ταμπόν», ήταν λιγότερο σαφής, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη θρησκευτική ελευθερία και την πρακτικότητα. Οποιαδήποτε λέξη θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι μέρος ενός ανεπιθύμητου μηνύματος.
Η επιστολή είχε ημερομηνία 14 Νοέμβρη και έδωσε στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας διορία επτά ημερών για να εφαρμόσουν την εντολή.
Ο Rahman, ο εκπρόσωπος της Telenor, δήλωσε ότι η εταιρεία του έλαβε πρώτη την επιστολή την Πέμπτη και συζητούσαν το πώς θα προχωρήσουν.
"Είναι ένα μεγάλο θέμα, γι’ αυτό εξετάζεται προσεκτικά από όλες τις απόψεις", δήλωσε ο Ραχμάν.
Η επιστολή ανέφερε ότι η εντολή ήταν νόμιμη στο πλαίσιο ενός νόμου του 1996 που θέλει να αποτρέψει τα άτομα από την αποστολή πληροφοριών μέσω του συστήματος τηλεπικοινωνιών που είναι «ψευδείς, κατασκευασμένες, απρεπείς ή άσεμνες».
Δήλωσε επίσης ότι η ελευθερία του λόγου μπορεί να περιοριστεί "προς το συμφέρον της δόξας του Ισλάμ."
Υπό την πίεση των ισλαμιστών, το Πακιστάν έχει μπλοκάρει πορνογραφικές ιστοσελίδες και εκείνες που θεωρούνται αντι-ισλαμικές. Πέρυσι, το Facebook απαγορεύτηκε προσωρινά λόγω υλικού στην ιστοσελίδα που θεωρείται «προσβλητικό για το Ισλάμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών