Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2012

Γιατί κρύβεις το μεταφραστικό σου ταλέντο φον Δημητράκη Καζάκη???? Αριστερός, Εθνοπροδότης κάποτε και για πάντα


 === Γιατί ο Δημητράκης Καζάκης, κρύβει περιζήτητα βιογραφικά του στοιχεία??? Πως θα μάθει ο λαός του, πόθεν και εκ ποίων κρατά η σκούφια του και η ομορφάδα του??? Που γνωρίστηκε με τη Δαμανάκη???? Γιατί δε μπορεί να λένε τα ίδια πράματα, έτσι στο βρόντο….  Πως ανακάλυψε τον Henry Noel Brailsford??? Γιατί τον μετέφρασε, μετά από ….100 χρόνια και δεν το λέει ούτε στη μάνα του???…. Κι’ όχι μόνο τον μετέφρασε, αλλά προσθέτει και σχόλια.
=== ΟΧΙ, δεν αναφέρομαι στη συλλογή αναρτήσεών του, που τη βάφτισε «βιβλίο» Πομπήια, με σπόνσορα τις πομπές της Δαμανάκη και το δηλώνει στο προφίλ του. ΝΑΙ, μιλάω για.....

καθαρά μεταφραστική δουλειά, ενός μεθοδικού μεθοδιστή, πιο κατακόκκινου κι’ από τον Μαρξ, κι’ από τον Λένιν, κι’ από τον Τρότσκι, πιο κατακόκκινο απ’ όλα τα ιερά τέρατα του μπολσεβικισμού και του μαοϊσμού και βάλε… Μέχρι Παγκόσμια τράπεζα (τό’πα, δεν άντεξα).
=== ΝΑΙ, ο Δημητράκης Καζάκης ο σεμνότυφος, δεν θέλει να παινεύεται και δεν τα λέει όλα… Τα καλά τα κρατάει για το τέλος, όποτε του έρθει, με το καλό. Εγώ όμως δεν έχω λόγο να μη παινευτώ, διότι η λαϊκή οικονομία και η λαϊκή ενημέρωση, πολύ τες πάω και τες κάνω σούμα, ομού με τη λαϊκή κυριαρχία. Λαός ενημερωμένος ποτέ νικημένος.
=== Συμπληρώνω το βιογραφικό του και σας ενημερώνω, ότι το 2006 μετέφρασε το βιβλίο  «Macedonia. Its Races and Their Future« του κόκκινου «Εγγλέζου» Henry Noel Brailsford. Αυτό το βιβλίο, έχει γίνει εύχρηστο εργαλείο στον Λιθοξόου και σε πολλούς άλλους φούστηδες, που θέλουν να αποδεικνύουν, ότι η Μακεδονία μπορεί να είναι οτιδήποτε, εκτός από Ελληνική. Και το χρησιμοποιούν μέχρι εκεί που τους παίρνει. Όπου δεν βολεύει, πηγαίνουν σε άλλες μεταφράσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας.
=== ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΤΗ ΟΔΥΣΣΕΑ:
«Ο Henry Noel Brailsford επισήμως βρέθηκε στα Βαλκάνια ως επικεφαλής του Βρετανικού Ταμείου Αρωγής προς τα θύματα των βιαιοπραγιών του οθωμανικού στρατού μετά την εξέγερση του Ίλιντεν το 1903. (Ένας κομμουνισταράς, επικεφαλής μιας συγκαλυμμένος κατασκοπευτικής οργάνωσης, καπιταλιστικού κράτους).
Από τα γραπτά του, όμως, προκύπτει ότι το κύριο μέλημά του ήταν η προώθηση της υπό διαμόρφωση νέας πολιτικής των Βρετανών στο χώρο της Βαλκανικής. Πρωταρχικός στόχος της Βρετανίας, στις αρχές του 20ού αιώνα, είναι η απόσπαση της Βουλγαρίας από την επιρροή της Ρωσίας και ακολούθως η επίδειξη καλής θέλησης προς τους «βουλγαρόφωνους» χωρικούς που ευελπιστεί ότι μπορούν να ζήσουν καλύτερα σε μια αυτονομημένη Μακεδονία στο πλαίσιο πάντα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Για να προκύψει αυτού του είδους η Μακεδονία, η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στα όρια της Θεσσαλίας, η Σερβία να σταματά στο Κόσοβο, η Αλβανία να μετατραπεί σε προτεκτοράτο υπό την εποπτεία Ευρωπαίου πολιτικού και η Βοσνία να συνεχίσει να βρίσκεται υπό την κηδεμονία της Αυστρίας.
Ο Brailsford ταξίδεψε σε πολλές περιοχές των νοτιοδυτικών Βαλκανίων, επισκέφτηκε την Κρήτη (επίσης αυτονομημένο τμήμα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) και συνομίλησε με πολλές πολιτικές και θρησκευτικές προσωπικότητες αυτών των περιοχών.
Κατά συνέπεια, οι απόψεις του έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για την κατανόηση των προβλημάτων των εθνοτήτων της Βαλκανικής, αρκεί βέβαια να παραμεριστεί η τυχόν εθνικιστική οπτική του αναγνώστη.
Εξάλλου, το δόγμα: «πολλά μικρά κράτη στη Βαλκανική», που κατά κάποιο τρόπο πρέσβευε και ο συγγραφέας, έγινε πραγματικότητα στην τελευταία δεκαετία του 20ού αιώνα.


ΕΡΕΥΝΑ: Αυτός είναι ο τυχοδιώκτης Henry Noel Brailsford, του οποίου το βιβλίο του 1906 για τις «ράτσες της Μακεδονίας», μετέφρασε το 2006 ο Φον Δημητράκης Καζάκης.

3 σχόλια:

  1. ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΊΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΆΣΕΙ ΤΙ ΣΟΥ ΓΊΝΕΤΕ ΑΠΌ ΤΟ ΔΕΞΙΌ ΣΟΥ ΜΥΑΛΌ. ΣΚΈΨΟΥ ΛΊΓΟ ΑΥΤΆ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΣΎ Ο ΙΔΙΟΣ ΌΤΙ ΜΕΤΈΦΡΑΣΕ ΈΝΑ ΒΛΙΒΛΙΟ ΑΝ ΤΟ ΜΕΤΈΦΡΑΣΕ ΔΕΝ ΣΥΜΕΝΗ ΟΤΙ ΑΣΠΑΖΕΤΕ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΟΎΦΟ. ΒΡΕΣ ΆΛΛΟΝ ΤΡΌΠΟ ΝΑ ΛΑΣΠΟΛΟΓΗΣΗΣ ΈΝΑΝ ΠΑΤΡΙΏΤΗ. ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΠΙΆΝΕΙ ΝΟΟΒ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και απο ολα τα βιβλια του κοσμου γιατι διαλεξε αυτο κυριε συνανωνυμε...μηπως επειδη ταιριαζει καλυτερα με τις δικες του ιδεες...αλλα ακομη και αν δεν ασπαζεται τις αποψεις του εγγλεζου γιατι δεν το προβαλει στο προφιλ του, μηπως φοβαται την αναλογουσα κριτικη για την επιλογη του...με τη χρεοκοπια της χωρας εγινε γνωστος ο καζακης οχι με την πατριωτικη του δραση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γνωστός <> ὁ κ. Καζάκης.
    Γιά κάθε Καζάκη . . . σᾶς συστήνω δῦο βιβλία.
    1. ΤΑ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ
    2. Ο ΛΑΟΣ ΞΕΧΝΑ, ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ.
    Ἀξίζουν πραγματικά, <> γιά χρόνια, ἀπό τίς προθῆκες τῶν βιβλιοπωλείων.
    Δέν ἔχουν δικές τους ἀπόψεις, μέ ἀντίγραφα καί ἀριθμούς πρωτοκόλλου μιλᾶνε, ἀπό τά ἀρχεῖα τοῦ προδοτικοῦ ΚΚΕ (ἐξωτ.), γιά νά μήν ξεχνάμε καί τό πραγματικό του ὄνομα - πού τό ἴδιο χρησιμοποιοῦσε στόν τίτλο του, δέν τό λέω ἐγώ !
    Ἄσχετα ἄν, ὄταν κατήντισε ἀπόκομα καί τοῦς κράζανε, οἱ ἄλλης ἀποχρώσεως κομμουνισταί, τό ἔβγαλαν ἀπ΄τήν ταμπέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών