Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Φεβρουαρίου 07, 2012

Γιατί Εθνικισμός;


Σε δύσκολους καιρούς, τόσο σε προσωπικό όσο και σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν δυσκολίες ως προς το που να στραφούν, σε ποιο πεδίο να διοχετεύσουν την θέλησή τους για δράση, με σκοπό την βελτίωση των υπαρχουσών συνθηκών, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε ηθική και υλική εξαθλίωση. Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, πλην των αρρωστημένων, φανατικών κομμουνιστών/αριστεριστών διεθνιστών και των φιλελεύθερων κοσμοπολιτών, έχουν έμφυτο τον εθνισμό ή πατριωτισμό. Δηλαδή όλοι οι άνθρωποι, πλην των προαναφερθέντων εξαιρέσεων, έχουν εκ της φύσεώς τους την τάση του ανήκειν σε μία φυλή, σε ένα έθνος. Αυτή η φυσική τάση, είναι γνωστή ως εθνισμός ή πατριωτισμός. Είναι αρκετή, όμως, αυτή η ροπή προς το έθνος;


Η υποκρισία του πατριωτισμού

Μεγαλώνοντας, όλοι ήρθαμε αντιμέτωποι με....
ορισμένες τυποποιημένες εκφράσεις ή ρήσεις, του τύπου «όλοι είναι πατριώτες» ή «μην καπηλεύεστε τον πατριωτισμό». Εκ του αποτελέσματος κρίνοντας και με βάση την σημερινή κατάντια, αποδεικνύεται ότι τα παραπάνω «τσιτάτα» είναι ψευδέστατα και έχουν ως αποκλειστικό στόχο να «ηρεμήσει» η μάζα.
Εκεί που βρίσκει κανείς την αλήθεια είναι ότι όντως όλοι είναι πατριώτες. Μόνο που ο πατριωτισμός έχει τόσες πολλές ερμηνείες, που τελικά και ως έννοια και ως ουσία ξεφτίζει. Πατριώτες δηλώνουν οι δήμιοι που μας οδήγησαν στο ΔΝΤ και την σκλαβιά, ο πολύς γόνος Παπανδρέου και ο χαϊδεμένος των μίντια Βενιζέλος. Πατριώτες μπορούν να δηλώσουν ο Τσίπρας, η Παπαρήγα ή ο Κουβέλης. Πατριώτης είναι και μάλιστα «σκληρός» ο Σαμαράς της Πολιτικής Άνοιξης και της νέας ΝΔ. Και φυσικά δεν ξεχνάμε τους τηλεπατριώτες ή ζητωπατριώτες του ΛΑΟΣ, του γνωστότερους ως «εθνικοφιλελεύθερους». Ανάμεσα σε όλους αυτούς μπορούν άνετα να ξεπηδήσουν και νέοι πατριώτες, αντιμνημονιακοί ή φιλομνημονιακοί και άλλες «αντιστασιακές» ή μη δυνάμεις.
Αυτά ως προς την πολιτική ηγεσία. Γιατί υπάρχει και ένας λαός που.....

η καταπληκτική συνέχεια...

Γιατί Εθνικισμός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών