Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Απριλίου 10, 2012

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ 1821 Ο ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ο Ε' ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΜΕ ΤΗΝ ΒΡΩΜΕΡΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ!

"Ποιός είδε τέτοια συννεφιά, ποιός είδε τέτοια αντάρα, που τούτ΄ το χρόνο πλάκωσαν σ΄ Ανατολή και Δύση; Τον Πατριάρχη κρέμασαν, τον Άγιο τον Γρηγόρη, σαν νάτανε κατάδικος στης εκκλησιάς τη πόρτα. Εκεί που ελειτούργαε κι ευλόγαε το Γένος, πλακώνουν οι Γενίτσαροι, κ΄ οι Οβρηοί αντάμα. "-Κόπιασ΄ αφέντη Δέσποτα και διάβασ΄ τα φιρμάνια, που λεν να σε κρεμάσουνε στης εκκλησιάς τη πόρτα, δεν σ΄ άρεσε να κάθεσαι στο θρόνο θρονιασμένος, μα θέλησες Ρωμαίικο τη Πόλη να τη φκιάσης". 
Σύντομο ιστορικό των δραματικών γεγονότων:

Την ημέρα του Πάσχα, πηγαίνοντας να ιερουργήσει είπε στους Αρχιερείς και Πρεσβυτέρους: «ίωμεν επί το θυσιαστήριον». Η πασχαλιάτικη Θ. Λειτουργία τελείωσε και στις 10 το πρωί - ήταν 10 Απριλίου 1821 - συνελήφθη από τους Τούρκους. Οι δήμιοι τον οδήγησαν με μικρό καράβι στις φυλακές, όπου τον υπέβαλαν σε φρικτά βασανιστήρια ... Μάλιστα τον πίεζαν να δεχθεί τον εξισλαμισμό του για να ... σωθεί! Ο Γρηγόριος τους απάντησε κατηγορηματικά: «εις μάτην κοπιάζετε. Ο Πατριάρχης των Χριστιανών, Χριστιανός εγεννήθη, Χριστιανός θα αποθάνει». 
Τις ώρες του βασανισμού του οι Τούρκοι με φιρμάνι ανάγγειλαν ψευδώς ότι ήταν εξόριστος στην Χαλκηδόνα και πίεσαν για άμεση εκλογή νέου Πατριάρχη εκ των παρόντων αρχιερέων. Όταν ο Πισιδείας Ευγένιος επευφημήθηκε στο ναό, τότε οι δήμιοι έβγαλαν τον πατριάρχη από την φυλακή. Ο Κεράτιος κόλπος γέμισε πλοία. Στην αποβάθρα του Φαναρίου ο Γρηγόριος έκλινε τον αυχένα για την αποκεφάλιση προσευχόμενος, αλλά οι δήμιοι (2.00 μ.μ.) με λακτίσματα και ύβρεις τον οδήγησαν υποβασταζόμενο στην πύλη του Πατριαρχείου ... 
Εκεί η φρίκη κατέλαβε τον λαό. Ο δήμιος κατανάλωσε μια ώρα για την κατασκευή της αγχόνης και τον απαγχόνισαν με αλαλαγμούς Τούρκων και Ιουδαίων και στεναγμούς και δάκρυα των Ρωμιών...  
Τρεις ολόκληρες ημέρες το άγιο Λείψανο του Πατριάρχη αιωρούταν, φέρνοντας στο......

συνέχεια
http://hellas-orthodoxy.blogspot.com/2012/04/1821_10.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών