Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Απριλίου 16, 2012

Απρόθυμοι να ψηφίσουν αλλοδαποί και ομογενείς!!!

Σε πρωτοφανές κάζο για το ΠΑΣΟΚ εξελίχθηκε η προσπάθειά του να αλιεύσει ψήφους στα θολά νερά των μεταναστών.
Από τους 643.000 αλλοδαπούς που διαθέτουν ισχυρή άδεια διαμονής και πληρούσαν (φαινομενικά) όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να πολιτογραφηθούν Έλληνες, μόλις 10.097 εκδήλωσαν το σχετικό ενδιαφέρον.
 
Ηδη στην Ιπποκράτους μιλούν για προσωπική ήττα του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος σχεδόν σε θριαμβευτικούς τόνους είχε διαβεβαιώσει τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος ότι τουλάχιστον 200.000 αλλογενείς θα ψηφίσουν στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου.
Αλλά και οι ομογενείς γύρισαν την πλάτη τους στην κυβέρνηση, αρνούμενοι, όπως έλεγαν στον ....“Α.Τ.”, να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που τους ευτελίζει ως Ελληνες. “Δεν μπορούμε να μπούμε στον ίδιο κουβά (βλέπε νομοσχέδιο Ραγκούση) με αυτούς που πήδηξαν λαθραία τα κάγκελα και εκ των υστέρων νομιμοποιήθηκαν”, τόνιζαν χαρακτηριστικά.
Γι’ αυτό και μόνο 2.665 εγγράφηκαν τελικά στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους των δήμων της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση η αριθμητική εκλογική δύναμη των “εποικιστών” θεωρείται αμελητέα καθώς δεν μπορεί να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά στους μεγάλους δήμους.
Για παράδειγμα στην Αθήνα θα ψηφίσουν 1.574 αλλοδαποί (οι ομογενείς ανέρχονται σε 368) σ’ ένα εκλογικό σώμα που ξεπερνάει τις 570.000.
Πίσω από την απροθυμία των αλλοεθνών να γίνουν “συμπατριωτάκια” μας, κρύβεται, εκτός από την άρνησή τους (πρόδηλη πλέον) να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία και να αποδεχτούν τους κανόνες της, και η άρνησή τους να δηλώσουν το πραγματικό εισόδημά τους και φυσικά να φορολογηθούν.
Ενα σημαντικό μέρος απ’ αυτούς που διαθέτει, κυρίως, προσωρινή άδεια διαμονής δεν είναι ή δεν θέλει να είναι ασφαλισμένο προτιμώντας την παράνομη (μαύρη) εργασία, ενώ ούτε ν’ ακούσει θέλει για υποβολή φορολογικής δήλωσης.
Οι προϋποθέσεις που κυριολεκτικά συμπεριλήφθηκαν την τελευταία στιγμή μετά από πιέσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης στο ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών, ιδιαίτερα στο άρθρο 4, αποθάρρυναν πολλούς που θα ήθελαν να πολιτογραφηθούν Ελληνες.
Παράλληλα, υπήρξε απροθυμία από πλευράς Ελλήνων πολιτών, πλην των γνωστών “ψευτοπροοδευτικών”, να υπογράψουν τις απαραίτητες για την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας συστατικές επιστολές (απαιτούνται τρεις) ή να παραστούν ως μάρτυρες στη σχετική δήλωση που γίνεται ενώπιον του οικείου δημάρχου ή του νόμιμου αντιπροσώπου του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικούς οικονομικούς κύκλους, σχεδόν οκτώ στους δέκα νόμιμους ανιθαγενείς που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας φέρονται να έχουν μηδενικό εισόδημα. Κάτι που στην πράξη τους στέρηση και το δικαίωμα “ελληνοποίησής” τους αφού δεν μπορούσαν να προσκομίσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες εκκαθαριστικό σημείωμα ή αντίγραφο δήλωσης φορολογίας του τελευταίου οικονομικού έτους.
Το ίδιο πάνω – κάτω συνέβη όταν τους ζητήθηκε να καταθέσουν τον αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).
Ούτε ένας στους δέκα απ’ αυτούς που έφτασαν στα γκισέ των δήμων δεν διέθετε ΑΜΚΑ, δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό της παραοικονομίας, που κοστολογείται στα 60 δισ. ευρώ ετησίως (20 δισ. μόνο από το παραεμπόριο), καταλήγει στις τσέπες υπηκόων τρίτων χωρών.
Μια άλλη παράμετρος, ιδιαίτερα αποτρεπτική για χιλιάδες αλλοδαπούς, ήταν η υποχρέωσή τους να παρουσιάσουν αντίγραφα του ποινικού μητρώου τους.
Πολλοί απ’ αυτούς βαρύνονται με κακουργήματα που διέπραξαν στις χώρες καταγωγής τους και σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν εκτίσει τις ποινές που τους έχουν επιβληθεί.
Αλλά και στην Ελλάδα ουκ ολίγοι έχουν διαπράξει αξιόποινες πράξεις και επομένως παρότι κυκλοφορούν νόμιμα ελεύθεροι δεν πληρούν στην πράξη τα εχέγγυα για τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας. Γεγονός, πάντως, είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση μετατράπηκε σε ανεπανάληπτο φιάσκο για το ΠΑΣΟΚ.

thermopilai.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών