Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Ιουνίου 26, 2012

Ιστορικά ξεπερασμένη η αριστερά... Λαϊκά στρώματα μετακινούνται προς την εθνικιστική παράταξη

Την Μαρία Φραγκουδάκη την γνωρίζουμε από παλαιότερα δημοσιεύματα. Πρόκειται για «αριστερή» και «προοδευτική» συντρόφισσα της περιβόητης Ρεπούση (του… συνωστισμού της Σμύρνης). Στο προχθεσινό φύλλο της καθεστωτικής εφημερίδας «Τα Νέα», στην οποία τακτικά αρθρογραφεί, υπάρχει ένα ενδιαφέρον άρθρο της σχετικά με την άνοδο (σε Ελλάδα και Ευρώπη) των εθνικών κομμάτων. Ας δούμε τα κυριότερα σημεία του:

Χωρίς αριστερή πολιτική...
«Είναι ανάγκη να....
σταματήσει η λαϊκιστική συνθηματολογία που επικράτησε γενικά έως σήμερα, καθώς αποφεύχθηκε ο γκρεμός αλλά μόνο προσωρινά. Είναι ανάγκη να κατανοήσουμε, αντί να ξορκίζουμε, το πολιτικό αδιέξοδο που ζούμε, δηλαδή τα τελείως καινούργια δεδομένα που καθορίζουν την πολιτική κατάσταση σε ολόκληρη την Ευρώπη, άρα και στην Ελλάδα. Τα νέα αυτά δεδομένα είναι βασικά δύο, οι συνέπειες της παγκοσμιοποίησης και η συνεχής άνοδος της Ακροδεξιάς…

- Η απουσία σοσιαλδημοκρατικής πολιτικής συνέπεσε με τη συντριβή του σοσιαλιστικού κόσμου. Τα ευρωπαϊκά κομμουνιστικά κόμματα, ακόμα και τα άλλοτε ισχυρά, ανήμπορα να ερμηνεύσουν την οικονομική καταστροφή του καθεστώτος, βούλιαξαν στην ιδεολογική κρίση και συνεχίζουν ανεπίκαιρα να προτείνουν το σοβιετικού τύπου μοντέλο που απέτυχε πλήρως οικονομικά. Έτσι η Ευρώπη απέμεινε χωρίς αριστερή πολιτική γενικά. Το κενό ήρθε να καλύψει η Ακροδεξιά.

- Η Ακροδεξιά παραπλανά με ψεύτικες αλλά απλούστατες και γι' αυτό λαοφιλείς λύσεις. Για την ανεργία αρκεί να εκδιωχθούν οι μετανάστες, για την οικονομική ύφεση αρκεί να συλληφθούν οι κλέφτες, για την ανέχεια πλατιών στρωμάτων αρκεί να πληρώσουν οι πλούσιοι... Με βάση το αδιέξοδο και την παραπλάνηση, τα λαϊκά στρώματα που ψήφιζαν σοσιαλιστικά και κομμουνιστικά κόμματα σε όλη την ΕΕ μετακινούνται μαζικά προς ακροδεξιά».


Τι θέλει να πει η «προοδευτικιά» Φραγκουδάκη; Αυτό που.......

συνέχεια
http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/istorika-jeperasmenh-h-aristera...-laika-strwmata-metakinountai-pros-thn-et#.T-mU2pF9YWh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών