Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2012

ΤΟ "ΒΗΜΑ" ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. ΤΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΡΑΚΙΝΟΥ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ "ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ"

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟ

"Ρατσιστικές επιθέσεις"

Εφιάλτη προκαλούν την ίδια ώρα στην ηγεσία της λεωφόρου Κατεχάκη οι δεκάδες πλέον ρατσιστικές επιθέσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας, με αποκορύφωμα την δολοφονία ενός υπηκόου Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια το 2011 και του 20χρονου Ιρακινού στην οδό Αναξαγόρα πριν από πέντε ημέρες. Αυτές οι δύο δολοφονίες έγιναν αμέσως μετά την δολοφονία του 40χρονου Μανώλη Καντάρη η πρώτη και τα δύο αιματηρά περιστατικά στην Πάρο η δεύτερη. Οπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «κάποια ομάδα ακροδεξιών ή πολιτοφυλακών έχουν αναγορευθεί σε αυτόκλητους εκδικητές. Κάνουν την εγκληματική υπέρβαση τους δολοφονώντας ανυποψίαστους αλλοδαπούς καταμεσής του δρόμου με μόνο κριτήριο το χρώμα τους. Και δυστυχώς, προς στιγμήν, φαίνεται εξαιρετικά δύσκολος ο εντοπισμός τους».
Τους τελευταίους μήνες έχουν δεχθεί τέτοιου είδους επιθέσεις με μαχαίρια ή σιδηρολοστούς συνολικά 500 μετανάστες στην Λυκόβρυση, στο Πέραμα, στο Νέο Κόσμο, στην Χαλκίδα, στο Ρέθυμνο, στη Νίκαια, στο Ηράκλειο, τη Βόνιτσα και άλλες περιοχές της χώρας. Επιπλέον άγνωστοι βεβηλώνουν χώρους προσευχής μουσουλμάνων ανά την Αθήνα.
Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προβληματίζονται γιατί όπως λένε οι ομάδες ακροδεξιών αυξάνονται πλέον με ραγδαίους ρυθμούς, οι συμμετέχοντες σε ρατσιστικές επιθέσεις είναι δεκάδες και οι αρμόδιες αστυνομικές υπηρεσίες δεν μπορούν να συγκεντρώσουν αξιοποιήσιμα στοιχεία για τους συμμετέχοντες σε αυτήν την ρατσιστική εκρηξη. Επιπλέον οι αστυνομικοί μιλούν για «ομάδες ακροδεξιών», που συχνά δεν είναι παρά «διάφορες παρέες νεαρών ή και μεγαλύτερων ανδρών σε γειτονιές της Αθήνας και στην επαρχία που αρχίζουν την εγκληματική τους δράση από το πουθενά».
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/08/2012 23:35-ΤΟ ΒΗΜΑ

ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=470744


ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ
"Μία άλλη διάσταση για τη δολοφονία του 20χρονου Ιρακινού μετανάστη στο κέντρο της Αθήνας δίνουν αξιωματικοί της ΕΛΑΣ.
«Δεν αποκλείουμε η δολοφονία του 20χρονου Ιρακινού πριν από δύο εβδομάδες στο κέντρο της Αθήνας να μην είναι τελικά ρατσιστική πράξη, αλλά αποτέλεσμα συμπλοκής αγνώστων μετά από μικροληστεία...».
Αυτό ανέφεραν προς «Το Βήμα» ανώτατοι αξιωματούχοι της λεωφόρου Κατεχάκη που παρακολουθούν τις έρευνες για τις συνθήκες του θανάσιμου τραυματισμού -το πρωί της 11ης Αυγούστου 2012- του νεαρού αλλοδαπού από το Ιράκ, στην οδό Αναξαγόρα, στην Αθήνα.
Η δολοφονία είχε χαρακτηριστεί, όπως προκύπτει εκτός των άλλων και από δηλώσεις πολιτικών παραγόντων, σε «ρατσιστική ενέργεια».
Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία από κάμερες αλλά κι από αυτόπτες μάρτυρες, αξιωματικοί της ΕΛΑΣ δεν αποκλείουν πλέον το ενδεχόμενο ο 20χρονος Ιρακινός να μαχαιρώθηκε από αγνώστους, στην προσπάθεια του να αρπάξει χρήματα ή άλλα αντικείμενα. «Το περιστατικό αυτό», όπως υποστηρίζουν, «που σημειώθηκε λίγη ώρα αργότερα από τον ξυλοδαρμό ενός Ρουμάνου μετανάστη από ομάδα μοτοσυκλετιστών με μαύρα ρούχα, υπάρχει πιθανότητα να μην εξελίχθηκε με τον τρόπο που φάνηκε αρχικά».
Ωστόσο οι ίδιοι αξιωματούχοι αναφέρουν: «Προς το παρόν δεν μπορούμε να μιλήσουμε μετά βεβαιότητας για τίποτε...».
Αρχικά για το συμβάν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ διέθεταν δύο μαρτυρίες. Η πρώτη ήταν ενός Ρουμάνου που ξέφυγε από τα χέρια μιας ομάδας πέντε μοτοσυκλετιστών, στην οδό Πειραιώς, οι οποίοι τον ξυλοκόπησαν. Είπε, ωστόσο, στους αστυνομικούς ότι οι πέντε μαυροφορεμένοι δράστες δεν χρησιμοποίησαν εναντίον του μαχαίρια. Ο Ρουμάνος, λίγα μέτρα μακριά από το χώρο του ξυλοδαρμού του, μόλις συνήλθε, συνάντησε έναν Μαροκινό, φίλο του Ιρακινού που δολοφονήθηκε.
Σύμφωνα με τις μαρτυρικές καταθέσεις των δύο αλλοδαπών, ο Μαροκινός έδειξε στον Ρουμάνο τον τραυματισμένο φίλο του που ήταν αιμόφυρτος, πεσμένος στην οδό Αναξαγόρα. Ο ίδιος στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι οι μοτοσυκλετιστές που κτύπησαν τον Ρουμάνο, μαχαίρωσαν και τον Ασιάτη φίλο του.
Ωστόσο, στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης διατηρούν επιφυλάξεις για το τι ακριβώς συνέβη. 'Οπως υποστηρίζουν «σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν περιέλθει στην κατοχή μας,ο άτυχος Ιρακινός είχε κατηγορηθεί και φυλακισθεί για κλοπές και ληστείες. Κάτι τέτοιο μάλλον επιχείρησε και λίγο πριν μαχαιρωθεί. Στο σημείο που έγινε το συμβάν υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί και τοξικομανείς και κάποιοι πιθανόν να αντέδρασαν. Υπάρχουν μαρτυρίες που δίνουν άλλη κατεύθυνση στις έρευνες μας και ίσως πρέπει να επανεξετάσουμε την κατάθεση του Μαροκινού. Όμως η έρευνα συνεχίζεται...»
Όλα αυτα από το μοναδικό, αντικειμενικό και πάνω από όλα ΑΜΕΡΟΛΗΠΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΜΠΡΑΚΙΣΤΑΝ
Εμείς ρωτάμε. Αυτοί που τα γραφουν, που τα φιλοξενούν και που τα μαθαίνουν, δεν ντρέπονται; Σε Έλληνες απευθύνονται ή σε κάφρους;
Τίποτα άλλο...
makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών