Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2012

Julius Evola: "Ο Δυτικός Πολιτισμός"

Ο παρών δυτικός “πολιτισμός” αναμένει μια σημαντική αναστάτωση , χωρίς την οποία αργά ή γρήγορα είναι καταδικασμένος να συντριβεί. Έχει εκφράσει τη πλήρη διαστροφή στην ορθολογική τάξη των πραγμάτων. Βασίλειο της ύλης , του χρυσού , των μηχανών , των αριθμών.

Σε αυτόν τον πολιτισμό δεν υπάρχει πλέον καμία πνοή , ελευθερία ή φως. Η Δύση έχει χάσει την ικανότητα της να διατάζει και να υπακούει. Έχει χάσει την αίσθηση του νου και της δράσης. Έχει χάσει την αίσθηση των αξιών , των πνευματικών αξιών, ανθρώπων ημίθεων. Δεν γνωρίζει πλέον τη φύση. Δεν είναι πλέον ένας...
ζωντανός οργανισμός αποτελούμενος από σύμβολα , θεούς και τελετουργίες. Δεν είναι πλέον μια αρμονία , ένας κόσμος μέσα στον οποίο ο άνθρωπος είναι ελεύθερος , ένα “βασίλειο εντός βασιλείου”.

Ο άνθρωπος της Δύσης έχει δώσει στη φύση μια βαρετή και επιφαινόμενη μορφή , της οποίας τα κοσμικά μυστήρια προσπαθούν να ταφούν σε αμελητέους νόμους και υποθέσεις. Δε γνωρίζει πλέον τίποτα για τη Σοφία. Αγνοεί τη μεγαλοπρεπή σιωπή εκείνων που έχουν κατακτηθεί από τον ίδιο τον Άνθρωπο : τη φωτεινή ηρεμία του προφήτη , την εξύψωση της πραγματικότητας η οποία γίνεται η ιδέα του αίματος , της ζωής και της εξουσίας.

Αντιθέτως , είναι πνιγμένος στη ρητορική της “φιλοσοφίας” και της “κουλτούρας”, της ειδικότητας των καθηγητών , των δημοσιογράφων και των αθλητών, που εκδίδουν προγράμματα και διακηρύξεις. Η σοφία του , έχει μολυνθεί από μια συναισθηματική, θρησκευτική και ανθρωπιστική ασθένεια προερχόμενη από τη φυλή των τρελών, που τρέχουν θορυβωδώς γιορτάζοντας την αλλαγή και τη “πράξη”, διότι η σιωπή και ο στοχασμός τους εκπέμπουν συναγερμό."      
                                                                                                                                         Julius Evola
                                                                                                           “Imperialismo pagano” , 1928
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών