Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

Ιδού η «εθνική αντίσταση» των εαμοβουλγάρων

Επειδή αυτές τις ημέρες τα φερέφωνα της κομμουνιστικής προπαγάνδας (μαρξιστικά κόμματα, κρατική τηλεόραση κ.α.) μας βομβαρδίζουν ανελέητα με φούμαρα για τα δήθεν κατορθώματα των βοιυλγαροκομιτατζήδων της «εθνικής μας αντίστασης», ας παρουσιάσουμε κι εμείς ορισμένα εξ’ αυτών (των «κατορθωμάτων»):
1ον) Το σύμφωνο του Πετριτσίου (1943).
Βρισκόμαστε στο 1943. Ενώ όλες οι δυνάμεις του ελληνισμού είχαν συνενωθεί για να μην περάσουν τα βουλγαρικά σχέδια για κατοχή ολόκληρης της Μακεδονίας μας (είναι η εποχή που οι Ιταλοί αλλάζουν στρατόπεδο –πάνε με τους «Συμμάχους- και αποσύρονται από την Ελλάδα), το ΚΚΕ υπέγραφε στις 12 Ιουλίου, στο Νέο Πετρίτσι, σύμφωνο με το Κ.Κ. Βουλγαρίας, όπου υποσχόταν να διαλύσει την Ελλάδα και να δώσει στη Βουλγαρία εδαφική διέξοδο στο Αιγαίο και στον Στάλιν την... Κωνσταντινούπολη! Το πλήρες κείμενο του κατάπτυστου αυτού συμφώνου, το παραθέτουμε ολόκληρο, για να θαυμάσετε τον… άδολο πατριωτισμό του ΚΚΕ και το… μεγαλείο της «εθνικής μας αντίστασης»! Θαυμάστε τους!
Βαλκανική Ένωσις Σοβιετικών Δημοκρατιών
Σ Υ Μ Φ Ω Ν Η Τ Ι Κ Ο Ν

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και το Κομμουνιστικό Κόμμα Βουλγαρίας, ύστερα από την διάλυση της Κομμουνιστικής Διεθνούς, έχοντας υπ’ όψη την ως τώρα πολιτική γραμμή της Κομμουνιστικής Διεθνούς και τις τελευταίες οδηγίες της, και με την επιθυμία να εργασθούν  από κοινού για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη δράση της, με τελικό σκοπό την εγκαθίδρυση στην Βαλκανική Ένωσης Σοβιετικής Δημοκρατίας και να λύσουν μια για πάντα τις διαφορές ανάμεσα στους λαούς της Βαλκανικής, αποφασίζουν με τους αντιπροσώπους των που υπογράφουν το σύμφωνο αυτό, του συντρόφου Γιάννη Ιωαννίδη, εκ μέρους του ΚΚΕ και του συντρόφου Δούσαν Δασκάλωφ, εκ μέρους του ΚΚΒ, τα εξής:
1)      Τελικός σκοπός και των δύο κομμάτων καθορίζεται η εγκαθίδρυση στην Βαλκανική Ένωσης Σοβιετικών Δημοκρατιών, που θα περιλαμβάνει την Ελλάδα, την Μακεδονία και την Σερβία.
2)      Τα ΚΚ Ελλάδος και Βουλγαρίας είναι ελεύθερα να κανονίσουν την τακτική της δράσης τους, για να φτάσουν στον τελικό σκοπό, όπως αυτά νομίζουν καλύτερα.
3)      Για την ασφάλεια των συνόρων, και τα δύο κόμματα θα εργασθούν ώστε τα σύνορα της Βουλγαρίας και της Σερβίας να πιάνουν από τον Δούναβη με τέλος βορείως του Φιούμε στην Ανδριατική.
4)      Στη Βουλγαρία θα δοθεί διέξοδος εδαφική στο Αιγαίο.
5)      Η Ιστανπούλ και τα στενά των Δαρδανελίων θα αποτελέσουν ανεξάρτητη και αυτόνομη δημοκρατία, υπό τον έλεγχο της Ε.Σ.Σ.Δ.
6)      Η Μακεδονία, η Ελληνική, Βουλγαρική και Σερβική, δηλαδή η χώρα που συμπεριλαμβάνεται μέσα στον ποταμό Νέστο και το όρος Ροδόπη, τα όρη Ρίλα, Οσνικώφ, Σαρ από Βορρά, τις Αλβανικές Άλπεις και την Πίνδο από Δυσμάς, το όρος Όλυμπος και το Αιγαίο από Νότον, με την νήσο Θάσο, θα αποτελέσουν Ανεξάρτητη Αυτόνομη Σοβιετική Δημοκρατία μέσα στην Ε.Σ.Δ. της Βαλκανικής.
Επίσημες γλώσσες θα είναι η ελληνική και βουλγαρική
Το σύμφωνο αυτό διατυπώθηκε στα ελληνικά και στα βουλγαρικά
                               Πετρίτσι 12 Ιούλη  1943
        Για το ΚΚΕ                                                                             Για το ΚΚΒ
   (υπ) Γιάννης Ιωαννίδης                                                      (υπ) Δούσαν Δασκάλωφ
             (Ακριβές αντίγραφο εκ του ευρεθέντος στο Κομμουνιστικό Αρχείο)
2ον) Το Σύμφωνο Καρυδιών Εδέσσης (1944).
Στην Μακεδονία είχε ιδρυθεί και δρούσε το ΣΝΟΦ, το «σλαβομακεδονικό» αδελφάκι του ΕΑΜ, στο οποίο κυριαρχούσαν οι Τιτοϊκοί. Παρ’ όλη την εξάρτηση του ΣΝΟΦ από την Γιουγκοσλαβία, υπήρχαν στις γραμμές του και αρκετοί βουλγαρόφρονες, οι οποίο.......

συνέχεια

5 σχόλια:

  1. ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΛΕΕΙ ''ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ! ΔΕΝ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! ΥΣΤΕΡΑ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ''ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ''. ΜΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πλαστό όπως και του Μελισσοχωρίου (το οποίο παρουσιάζεται γραμμένενο στην καθαρεύουσα!!!!)\
    Το σύμφωνον τούτο εδημοσιεύθη και από το όργανον του χιτλερικού κόμματος Volkischer Beobachter και δεν ημφεσβητήθη ποσώς κατά την εποχήν εκείνην από το ΚΚΕ».3 Καθώς αναφέρει ο H. Richter, εκτός από τους ναζί και τους συνεργάτες τους (που αξιοποίησαν το όλο θέμα στο έπακρο, προκειμένου να «υποσκάψουν την επιρροή του ΚΚΕ και να το στιγματίσουν ως αντεθνικό»), το «Σύμφωνο» εκμεταλλεύτηκαν προπαγανδιστικά τόσο οι Βρετανοί (διοχετεύοντάς το στις εφημερίδες, π.χ. στη Daily Herald), όσο και ο ΕΔΕΣ (δημοσιεύοντάς το στην εφημερίδα του Νέα Ελλάδα).
    Στις 20/5/1944 ο Ριζοσπάστης έγραφε: «Ο Γκαίμπελς διαδίδει με τα φερέφωνά του ότι ο Γιάννης Ιωαννίδης και ο Βούλγαρος Δουσάν Δασκάλωφ υπογράψανε συμφωνία για την ίδρυση μιας “Σοβιετικής Ενωσης Βαλκανικών Δημοκρατιών” και ότι οι Ελληνες κομμουνιστές “ξεπουλήσανε την Ελλάδα στην Βουλγαρία”. Πληροφορούμε τον κύριο Γκαίμπελς ότι άργησε πολύ να θυμηθεί το προβοκατόρικο αυτό έγγραφο που σκαρώθηκε πριν από πέντε μήνες και δημοσιεύτηκε απ’ τους Ελληνες φασίστες της “Εθνικής Δράσης”.
    Το εν λόγω «Σύμφωνο» έχει ήδη απορριφθεί ως πλαστό και εργαλείο αντικομμουνιστικής προπαγάνδας από πολλούς μη-κομμουνιστές ιστορικούς, όπως οι H. Richter και H. Fleischer – ακόμα και ο Ε. Κωφός (σε αγγλόφωνη μελέτη του 1964) το χαρακτήρισε «αμφιβόλου αυθεντικότητας».6 Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τον τέως ευρωβουλευτή της ΝΔ Γ. Μαρίνο να το επικαλεστεί σε άρθρο του στο Βήμα στις 20/12/1992. Τελικά, αναγκάστηκε να παραδεχτεί δημόσια στην ίδια εφημερίδα (10/1/1993) ότι το έγγραφο ήταν όντως πλαστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΠΟΡΙΕΣ 1Η Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ Ο ΔΑΣΚΑΛΩΦ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΚΟΜ ΚΟΜΑΤΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΚΑΙ 2Η ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ Η ΠΡΟΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΔΩ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οσον αφορά δε τους «πρωταγωνιστές» της υπογραφής του «Συμφώνου», ο μεν Δασκάλωφ ήταν ανύπαρκτο πρόσωπο, ο δε Ιωαννίδης την «επίμαχη» μέρα βρισκόταν στην Αθήνα. Οπως αναφέρει ο ίδιος, «εκείνη την ημέρα, το απόγευμα, εγώ είχα ανταμώσει με τον Σβώλο και είχαμε συνεργασία. Καθορίσαμε τη συνάντηση και για την άλλη μέρα. Το πρωί εκείνης της μέρας βγήκαν οι εφημερίδες με πηχυαίους τίτλους για το σύμφωνο Ιωαννίδη – Δασκάλωφ». «Μα και μέχρι σήμερα δεν μπόρεσα να μάθω τι διάολο ήταν αυτό το όνομα. Υπάρχει, δεν υπάρχει; Είναι πραγματικό όνομα ή δεν είναι;» (από τα απομνημονέυματα Ιωαννίδη.
    Υπάρχουν πολλά για να πεις για το ΚΚΕ. Αλλά όχι αυτά τα "σύμφωνα". Σε αυτό του Μελισσοχωρίου μάλιστα υπάρχει και φαιδρότητα καθώς φέρεται να έχει συνταχθεί στην καθαρεύουσα (!!!!!), γλώσσα που ήταν αδιανόητο να χρησιμοποιήσει το ΚΚΕ. Αυτά χάριν της ιστορικής αληθείας. Για τις λερωμένες φωλιές δεν διαφωνώ. Αν και νομίζω ότι το νέο εθνικιστικό κίνημα δεν πρέπει να κολάει στον εμφύλιο. Όπως είπε και ο Παππάς υπάρχει κόσμος που προέρχεται και από τις 2 πλευρές του εμφυλίου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΣΒΩΛΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΔΕΝ ΠΗΡΕ ΘΕΣΗ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΚΕΙ¨ΓΙΑ ΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΟΒΑΡΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΑΔΕΛΦΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΓΗ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΨΕΥΣΗ ΤΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ ΚΙΝΗΘΗΚΕ ΩΣ ΩΦΕΙΛΕ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΤΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΚΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΧΩΡΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Ο ΔΕ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΦ ΤΟ ΛΟΓΙΚΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟΥ Κ.Κ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΠΟΤΑΝΘΗΚΑ ΜΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΕΝΩ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΑΟΡΙΣΤΩΣ ΕΨΑΝΕ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΟΙΟΥΣ ΡΩΤΗΣΕ


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών