Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Δευτέρα, Οκτωβρίου 29, 2012

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΛΑΥΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΕΙΜΑΡΡΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ...


Η ορθοδοξία για όλον τον κόσμο και για εμάς τους Έλληνες είναι ένας συνδετικός κρίκος με το Βυζάντιο με την Κωνσταντινούπολη με την πόλη των ονείρων μας, με τους Αυτοκράτορες και τους Πατριάρχες και αυτός ο τόπος η Χειμάρρα είχε άρρηκτους δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη, ήταν το μάτι της πόλεως εδώ του Βυζαντίου

Ο Μητροπολίτης Αργυροκάστρου Δημήτριος μετά την τελετή μνήμης για την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου στην εκκλησία των Αγίων πάντων στην Χειμάρρα:
«Η δοξολογία αυτή ψέλνεται για την ημέρα της εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου θα συνδυαστεί όμως και με την εορτή των 100 ετών από την απελευθέρωση της Χειμάρρας εις μνήμη του πρωτεργάτου της απελευθερώσεως Σπύρου Σπύρομήλιου. Υπέρ πάντων των πεσόντων του 1912 και 1941, υπέρ πίστεως πατρίδος αγωνιζομένων και πεσόντων.

Η μνήμη όλων αυτών των μαρτύρων και ηρώων θα..... πρέπει να είναι διαρκώς ενώπιον μας και να θυμίζουμε τα γεγονότα αυτά και στους νεότερους οι οποίοι δυστυχώς δεν τα διδάσκονται στα σχολεία, αλλά δεν τα διδάσκονται ακόμη και στα σπίτια τους, δεν τα διδάσκονται από τα δημόσια μέσα κυκλοφορίας των ειδήσεων δεν τα διδάσκονται από την γειτονιά είτε από τα χωριά τους είτε από τις πόλεις τους, διότι έχουν ανατραπεί τα πάντα τα τελευταία χρόνια και εμείς οι Έλληνες προσπαθούμε κάθε μέρα να ξεχάσουμε το παρελθόν μας, να ξεχάσουμε ότι μας συνδέει με τις ρίζες μας που είναι η πατρίδα και η θρησκεία.

Ότι είναι η ορθοδοξία για όλον τον κόσμο για εμάς τους Έλληνες είναι ένας συνδετικός κρίκος με το βυζάντιο, με την Κωνσταντινούπολη με την πόλη των ονείρων μας, με τους Αυτοκράτορες και τους Πατριάρχες και αυτός ο τόπος η Χειμάρρα είχε άρρηκτους δεσμούς με την Κωνσταντινούπολη, ήταν το μάτι της πόλεως εδώ του Βυζαντίου, αυτά απέμειναν να υπενθυμίζουν πρώτα στους εαυτούς μας και μετά στους γύρω μας και ιδιαιτέρως οι δάσκαλοι και οι γονείς στα παιδιά και να περνάει από γενιά σε γενιά το μήνυμα ότι δεν ήρθαμε εμείς από κάποιο σημείο πεταμένοι σε τούτο τον τόπο, αλλά είμαστε εδώ προ αιώνων πολλών, είμαστε εδώ και όταν ακόμη ήταν οι Ρωμαίοι οι Αρχαίοι Έλληνες ήταν εδώ, και όταν οι βυζαντινοί και όταν ακόμη ήρθαν οι τούρκοι και σκλάβωσαν τον τόπο και όταν έγινε η μεγάλη αλλαγή με τους βαλκανικούς πολέμους.

Είμαστε εδώ όχι εμείς τώρα που μιλάμε αλλά οι προπάτορες μας αυτοί οι οποίοι θυσιάστηκαν όπως ακούσατε, τα 286 ονόματα που διάβασα που πέσανε εδώ μέσα στη Χειμάρρα, γύρω από την Χειμάρρα κυρίως στη θέση Σκουταρά που την ξέρετε καλά και σε άλλες περιοχές είναι οι Έλληνες που ήρθαν από τα πέρατα της Ελλάδος, γιατί άραγε, είχαν καμία συγγένεια με την Χειμάρρα, όχι. Είχαν συγγένεια αίματος, ήταν ΈΛΛΗΝΕΣ ήρθαν να αγωνιστούν για την ελευθερία όλων των Ελλήνων.... ....Ας χαράξουμε λοιπόν μία νέα πορεία»!

2 σχόλια:

  1. ΕΥΓΕ!!! ΓΝΗΣΙΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ὄταν σέ τέτοιες συνθῆκες καί μέ τόσους κινδύνους, αὐτός ὁ Ἅγιος ἄνθρωπος τολμᾶ, ἐμεῖς εἶναι νά καθόμαστε στόν καναπέ;
    Ἀκόμη νά θυμίσω τήν χθεσινή ἀνάρτηση στό xa-net.gr μέ τήν ἐπιστολή τοῦ Μητροπολίτου Ἀμβροσίου, Καλαβρύτων καί Αἰγιαλείας. Μέ πόσο ὠραῖο τρόπο μᾶς λέει, ἐμᾶς τούς Χρυσαυγῖτες, νά ἀποφεύγωμε τίς ἐνέργειες πού προκαλοῦν.
    Μοῦ ἔδωσε τήν ἐντύπωση ὅτι, πονάει ἡ ψυχή του μέ χαιρετοῦρες καί ἄσχημες φράσεις, ὄταν αὐτά γίνονται. Μέ πόσο εὔσχημο τρόπο μᾶς δείχνει καθαρά, τί νά ξεχάσουμε, γιά τό καλό μας καί τό καλό τῆς χιλιοβασανισμένης πατρῖδος μας!
    ΜάχΠάν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών