Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Παρασκευή, Οκτωβρίου 12, 2012

ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ: Για τις αξίες του Έθνους μας..Ανακοινώσεις από Ένωση Δημοσιογράφων και Ηθοποιών κατά της Χρυσής Αυγής και υπέρ των κίναιδων


Διαβάστε και φρίξτε με τις ανακοινώσεις:(όχι ότι περιμέναμε κάτι καλύτερο από τα οχυρά της νεοκουλτούρας του διεθνισμού και του εκφυλισμού)

Της ΕΣΗΕΑ
Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται και καταδικάζει τα.....
χθεσινά γεγονότα έξω από το θέατρο «Χυτήριο» που συνιστούν επίθεση κατά της ελεύθερης έκφρασης και φασιστική απόπειρα λογοκρισίας.


Καταδικάζει, επίσης, την εμπλοκή βουλευτών της Χρυσής Αυγής που, εκτός των άλλων, οδήγησαν σε ακύρωση μιας νόμιμης παράστασης, παρά την αντίθετη δικαστική απόφαση που είχε εκδοθεί το πρωί και απέρριπτε τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της πραγματοποίησής της. Καταδικάζει, τέλος, και καταγγέλλει την επίθεση σε συνάδελφο της εφημερίδας LIFO , ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες του, ενώ έκανε ρεπορτάζ, κακοποιήθηκε, υβρίστηκε και λοιδορήθηκε μπροστά στις αστυνομικές αρχές. Το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΑ συμπαρατάσσεται με τους καλλιτέχνες Corpus Christi και δηλώνει κατηγορηματικά πως ακράδαντη πεποίθησή του είναι ότι η τέχνη σύμφωνα με το αναφαίρετο συνταγματικό δικαίωμα δεν είναι δυνατό να υπόκειται να περιορισμούς. Η λογοκρισία δεν θα περάσει. Κάθε ανάλογη απόπειρα θα μας βρίσκει ενάντιους λόγω κι έργω.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
ΤΟΥ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ


και των ηθοποιών

Το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών με ανακοίνωσή του καταδικάζει «οποιεσδήποτε ενέργειες που θίγουν, προσβάλλουν, απειλούν και στερούν το δικαίωμα της ελευθερίας στην τέχνη».


Η ανακοίνωση με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια έξω από το θέατρο Χυτήριο, στην Ιερά Οδό συνεχίζει: «Η ελεύθερη έκφραση, η ευαίσθητη ματιά πάνω σε κοινωνικά ζητήματα που μας απασχολούν είναι σκοπός της τέχνης του ηθοποιού και κατά συνέπεια όλων των τεχνών».

«Γι’ αυτό τον λόγο είμαστε ενάντια σε ότι περιορίζει, ελέγχει και υπονομεύει την δουλειά μας και την εξέλιξη μας. Η βαρβαρότητα, η βία, η καταστολή, η λογοκρισία και η επιβολή περιορισμών στην τέχνη και στη ζωή εντείνονται όλο και περισσότερο. Κι όταν η τέχνη λογοκρίνεται, λογοκρίνεται και η ζωή.

O φόβος του συστήματος εκφράζεται με την αυξανόμενη τρομοκρατία του λαού. Οι ηθοποιοί αντιστεκόμαστε σε οτιδήποτε μας στερεί το δικαίωμα στην έκφραση, στην ομορφιά, στην ποιότητα, στην εξέλιξη, στην αμφισβήτηση αυτής της βίαιης για το λαό πολιτικής.

Η τέχνη μας είναι ένα πνευματικό όπλο που στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων. Αυτό το όπλο δεν θα το παραδώσουμε ποτέ»

3 σχόλια:

  1. Δεν είμαι ΧΑ και το ξέρετε από τον καιρό που σας έστελνα τα φωτομονταζ μου....εύγε στην ΧΑ για αυτήν της την κίνηση...

    ...είπαν οι Δημοκράτες στο τέλος : Η τέχνη μας είναι ένα πνευματικό όπλο που στοχεύει στην αφύπνιση των συνειδήσεων. Αυτό το όπλο δεν θα το παραδώσουμε ποτέ

    Ετσά που το 'χετε βάλει το όπλο, σιχαίνομαι να σας το βγάλω... μην το παραδώσετε ποτέ, βρωμάει !

    DustOfRoad

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ξέρω ρε φίλε, μου φαίνεται οτι η ΧΑ αναλήσκετε στο να στηρίζει τους παπάδες χωρίς να το πολυ θέλουν... για τον κόσμο καλά κάνει φυσικά... αλλά δεν ξέρω.
    Πιστεύω οτι με την συγκεκριμένη ιστορία ταίζει τους αριστερούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αντιθέτως φίλε μου, η κίνηση αυτή της ΧΑ ήταν ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΗ, για δύο λόγους :

    ΠΡΩΤΟΝ, διότι το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων παραμένει ακόμα ισχυρό, και οι χριστιανοί ψηφοφόροι θα στραφούν μαζικά στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.

    ΔΕΥΤΕΡΟΝ, η ΧΑ έκανε κόντρα ρελάνς στους παπάδες, και ειδικά στον Άνθιμο που μίλησε εναντίον της.

    Ποιος παπάς θα τολμήσει τώρα να μιλήσει εναντίον της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ;;

    Οι ίδιοι οι πιστοί θα τον κράξουν !

    Ήταν λοιπόν μια ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ και ΜΕΛΕΤΗΜΕΝΗ κίνηση της ΧΑ , και θα φέρει θετικότατα αποτελέσματα για το Κίνημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών