Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 06, 2012

Τουρκική "βεντάλια πολέμου" από την Σμύρνη μέχρι την Συρία μέσω Καστελόριζου...!!

Υπό την κάλυψη δύο μεγάλων αεροναυτικών ασκήσεων, μίας στο Αιγαίο και μίας που ξεκινά από το Καστελόριζο και φτάνει μέχρι βόρεια της Κύπρου οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απλώνονται σε ένα μέτωπο που ξεκινά από τον κόλπο της Σμύρνης και φτάνουν μέχρι δυτικά του συριακού FIR.
Το χαρακτηριστικό είναι ότι και στις δύο ασκήσεις συμμετέχουν ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις, ενώ στην δεύτερη που γίνεται κοντά στο Καστελόριζο τη "Mavi Balina", συμμετέχουν και ...
πακιστανικές ναυτικές δυνάμεις.
Η πρώτη άσκηση που γίνεται στο Αιγαίο στην περιοχή του κόλπου της Σμύρνης την «Nusret 2012» συμμετέχουν σημαντικές ΝΑΤΟϊκες ναυτικές δυνάμεις με έμφαση στη ναρκαλιεία.
Σε περίπτωση έναρξης επιχειρήσεων στην Συρία θεωρείται ότι το ΝΑΤΟ θα αντιμετωπίσει σημαντικό πρόβλημα με τις νάρκες που έχουν ποντίσει οι Σύροι κοντά στις ακτές τους. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που ξεκινήσουν επιχειρήσεις στην περιοχή του Κόλπου, όπου η δράση των ναρκαλιευτικών θα είναι εκ των ουκ άνευ.
Στην άσκηση που ξεκινά από το Καστελόριζο, συμμετέχουν αεροναυτικές δυνάμεις από τις ΗΠΑ και το Πακιστάν και συγκεντρώνοντει μεγάλες δυνάμεις: Οκτώ κύρια σκάφη επιφανείας (φρεγάτες, αντιτορπιλικά, καταδρομικά) , τρία υποβρύχια, δύο σκάφη ανοικτής θαλάσσης της τουρκικής Ακτοφυλακής, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας , ελικόπτερα καθώς και μαχητικά αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας. Πρόκειται για μία μεγάλη ΤΑSMO σε μια περιοχή που εγγίζει την δυνητική ελληνική ΑΟΖ
Η άσκηση αυτή που διεξάγεται από τις 5 έως τις 13 Νοεμβρίου αποτελεί τον κύριο τομέα της άσκησης του τουρκικού Ναυτικού με κύρια σενάρια το ναυτικό αποκλεισμό, τον ανθυποβρυχιακό πόλεμο κλπ.
Στην άσκηση "Νουσρέτ 2012", που διεξάγεται από 05 έως 15 Νοεμβρίου στο Αιγαίο έχουν προσκληθεί αξιωματικοί από όλες τις χώρες του ΝΑΤΟ, ενώ η Τουρκία συμετέχει με μονάδες του Στόλου και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας.
Οπωσδήποτε η συγκέντρωση τόσο μεγάλης ναυτικής δύναμης και η εξάσκηση σε φωτογραφικά σενάρια κατά της Συρίας, μόνο τυχαία δεν είναι...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών