Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Το χρονικό της σκευωρίας κατά της τρίτης πολιτικής δύναμης

Οι Νεκροί για την Ιδέα μας θυμίζουν το χρέος της θυσίας απέναντι στα Ιδανικά μας...


Θερμή παράκληση προς όλους τους αναγνώστες...Διαβάστε οπωσδήποτε την ανάρτηση: "Σιωνισμός και Παγκοσμιοποίηση"

Τρίτη, Νοεμβρίου 13, 2012

Χέρι στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στο Ιόνιο θέλουν να βάλουν οι Αλβανοί!

Tο ερευνητικό σκάφος της νορβηγικής εταιρείας Petroleum Geo-Services που πλειοδότησε στον σχετικό διεθνή διαγωνισμό ξεκινά τις γεωφυσικές έρευνες σε μια θαλάσσια έκταση 225.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Για τους επόμενους τρεις μήνες  το «Nordic Explorer» θα σαρώνει επί 24ώρου βάσεως το Ιόνιο και το Κρητικό πέλαγος, με στόχο να «ακτινογραφήσει» με τη μέθοδο της δισδιάστατης σεισμικής απεικόνισης τον βυθό της περιοχής που εκτείνεται από την Πάτρα (Ιόνιο) μέχρι και Νότια της Κρήτης.
Η ερευνητική διαδικασία αυτή καθ’ αυτή δεν έχει να κάνει με τον εντοπισμό υδρογονανθράκων. Αποτελεί, όμως,
το αυτονόητο αρχικό στάδιο που προηγείται πολύ πριν ξεκινήσει η αναζήτηση και στη συνέχεια η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων. Τα στοιχεία που θα προκύψουν (ιζήματα, άλατα κ.α) θα δώσουν μια πρωτόλεια εικόνα για το αν υπάρχουν και που, πιθανότητες να έχουν δημιουργηθεί υποθαλάσσια ενεργά πετρελαϊκά συστήματα.
Τελικά φαίνεται πως δεν είναι μόνο οι Τούρκοι που ζητούν μερίδιο από το Αιγαίο και την ελληνική εν δυνάμει ΑΟΖ, αλλά η τραγική κατάσταση που έχει φτάσει η Ελλάδα, «άνοιξε την όρεξη» και στους ... Αλβανούς! «Φιλέτο» από το Ιόνιο θέλει η γειτονική χώρα όπως έγινε γνωστό από αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό. Οι Αλβανοί υποστηρίζουν ότι "οι έρευνες στο βόρειο Ιόνιο του νορβηγικού ερευνητικού σκάφους γίνονται σε περιοχή με αμφισβητούμενο καθεστώς αναφορικά με τη χάραξη της ΑΟΖ καθώς το σύμφωνο που καθορίζει τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ Αλβανίας – Ελλάδας υπεγράφη μεν από τις δύο κυβερνήσεις, αλλά απορρίφθηκε από το ανώτατο αλβανικό συνταγματικό δικαστήριο ως ετεροβαρές ως προς τα συμφέροντα της Αλβανίας.
Με λίγα λόγια η θέση της Αλβανίας είναι ότι εάν δεν βρείτε πετρέλαιο, μπορούμε να υπογράψουμε και την παλαιά συμφωνία. Εάν όμως βρείτε, τότε θέλουμε και εμείς μερίδιο από τους υδρογονάνθρακες του βόρειου Ιονίου, αλλιώς δεν υπογράφουμε τίποτα. Στο σημείο της κατρακύλας που έχουμε φτάσει μόνο το Κονγκό δεν έχει εγείρει ακόμη αξιώσεις στο Αιγαίο ή στο Ιόνιο, αλλά μην παραξενευτούμε εάν γίνει και αυτό κάποια ημέρα!
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι διαχειριστές του ιστολογίου δε φέρουν ευθύνη για σχόλια των αναγνωστών